Забременели след инвитро - тема 15

• 54 471
  • 722
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте...малко ме изплашиха на вчерашния преглед...бебка расте едричка и водите са ми доста...днес правх тест с обременяване с глюкоза...прави ли сте.каквиви бяха показателите.какво да очаквам?направо ми потънаха гемиите като четох в нета какво може да стане(да не дава Господ)

# 376
Здравейте момичета!
Аз се позагубих малко, но напоследък само изненади около мен - сега пък взеха да ми падат пломби ( бебка дърпа калций, май).
Добре дошли на новите момичета и честито на новите мами! Естларче  Hug !
Шмати, не се притеснявай излишно. Аз и през твоите терзания минах Simple Smile, но след малка диетка нещата влязоха в релси. Мисля, че някъде по - напред в тази или в миналата тема се обсъди проблема с гестационния диабет. Важното е, ако има проблем да се диагностицира навреме и да започне лечение, ако е необходимо.
Бонбони,, моето лично мнение е, че БХС не е излишен. Действително при жени на възраст около и над 35 резулатът понякога е подвеждащ, което пък от своя страна води до излишен ужас и напрежение. Аз бях решила, ако резултатът не е добър, тогава да правя Пренатест.

# 377
Шмати, на мен ми поставиха диагноза ГД преди 2 седмици. От тогава съм на диета с надежда, че няма да се налага да минавам на инсулин. Според ендокринолога, с който се консултирам, за сега се справям добре.

Всъщност при мен се оказа, че няма нищо общо с качването на моите килограми или хапване на сладко- качила съм малко, винаги съм била слаба, движа се много, откакто съм бременна съм ограничила много любимите си сладкиши и газирани напитки. Не отговарям на нито един от рисковите фактори и все пак ГД е факт. Ендокринолога каза, че просто хормоните са пообъркани в този период и затова така се получава. Надявам се след раждането всичко да изчезне (при мен остава още малко:))

Първо се успокой, защото притеснението само качва КЗ и дава още по- лоши резултати. Ако не са добри задължително е да направиш консултация с ендокринолог, който ще ти каже как да процедираш.

Ако искаш прочети тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=508657.0;topicrefid=20

# 378
Дивчо и Симпатяга.много благодяря зя отговора...а каква беше причината за изследването при вас...и какви ви бяха показателите?

# 379
Шмати и при мен бебчето върви по- голямо.
На гладно- 4.95
1 час след обременяване- 14.47
2 часа след обременяване- 9.55

Нормата на лабораторията е 2,8- 6,1, т.е. съм мнооооогоо над границите за съжаление. Доктора каза, че трябва поне 2 маркера да са в норма- тогава всичко е наред Simple Smile дано при теб е така!

# 380
  • София
нормата за бременни е 5.1 , поне на мен ми казаха на гладно всичко над 5 не е добре.

# 381
При мен на гладно е 4.43...един час след това е 7.09... др.показател още не е излязал...т.с. засега втория показател ми е висок.така ли?

# 382
Ами да ви кажа, според мен и при небременните горната граница е 5. Поне ММ го изследвахме при две стойности на КЗ на гладно с около месец разлика - една над 6 и една над 5. Това беше достатъчно да назначим ОГТТ, но слава Богу, всичко при него беше наред. Сега е малко на диета, де. Ама като татко трябва да се държи малко по-отговорно към себе си и да си пази здравето.

Шмати, мисля, че засега си добре. Нормално е след консумацията на захар стойностите да се покачат, след това трябва да спаднат отново.  Peace

# 383
  • София
на първия час 7 е добре.

# 384
Бамба е права, ето какво намерих туко що:
Диагнозата ГД се поставя, ако е изпълнен поне един от следните критерии:
- плазмена глюкоза на гладно ≥ 5,1 mmol/l,
− 1-ви час на ОГТТ – плазмена глюкоза ≥ 10 mmol/l,
− 2-ри час на ОГТТ – плазмена глюкоза ≥ 8,5 mmol/l.

Източник: http://www.medun.acad.bg/cmb_htm/3-spisaniya%20web-page/Endokrin … ndo-1-12_3-23.pdf

# 385
Аха.разбрах...благодаря ви за отговорите...а ако няма ГД каква може да е причината за многото води?в понеделник ме пращат на късна морфология.но до тогава ще побелея

# 386
Ох, милата Шмати. Не се притеснявай, всичко ще бъде наред. Понякога докторите се презастраховат. Момичетата тук са те поуспокоили, виждам. Ти още ли си при Андреева?

Аз днес бях на консултация. Вече сме 27 седмица, но оговаряме на 28-ма. Тежим 1200 гр. Добре сме, в норма. макар да ми се струва, че сме малко дебелички. Записах късна фетална по мое желание в началото на другия месец. До тогава и аз трябва да пусна ПКК, глюкоза и урина.

Иначе тези дни бях много притеснена, заради висок пулс, та потърчах малко по кардиолози, извънредно. И освен допегита за кръвното вече взимам и конкор кор половинка от 2.5 мг.

# 387
Lolr.да при нея съм...аз съм в 30,а бебка отговаря на 31...но имам и околоплодни води в повече

# 388
Малко ми е притеснено, че съм вече почти в 9 г.с., но все още не са ми спрели Медрола на пълно. Тези от вас, които са приемали медрол до кога го вземаха?

# 389
  • Варна
Малко ми е притеснено, че съм вече почти в 9 г.с., но все още не са ми спрели Медрола на пълно. Тези от вас, които са приемали медрол до кога го вземаха?
Аз бях на Преднизолон Корртико този път, който до колкото разбирам е по-тежката артилерия от Медрола. Пих го до 12 седмица и го спрях на своя глава. Молекулите на плацентата все ми бяха леко извън норми и имунолозите казаха да го пия още малко до 16-та и пак да пусна контрола и тогава щели сме да видим... Е, четох, питах препатили из форума и реших да спра да пускам тези молекули и да спра Преднизолона. Но пак ти казвам - направих го на своя глава. Никого не съветвам да постъпва така ...  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт