Забременели след инвитро - тема 15

• 54 464
  • 722
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря ви момичета,горе долу се ориентирах с рибката. Тази,която си обичам..лаврак,бяла риба,чернокоп,мога да си я хапвам.

Кitty,зарадва ме лентичката ти ...а ти се беше притеснила! Супер Simple Smile

# 361
Mim4oo  love001 Те притесненията край нямат, но трябва да сме позитивни.

# 362
По време на бременност се препоръчва морската риба, а не речната. В реките има доста мръсотии.

# 363
  • На остров
При нас има списък за рибите и се консултирам с него. Важно е да се избягват дълбокоокеанските риби в прясно състояние и риби от Балтийско море. Сурова риба също не се препоръчва.

# 364
  • Варна
По време на бременност се препоръчва морската риба, а не речната. В реките има доста мръсотии.
Мммм... на мен нашето море не ми се струва по-чисто от извиращите от планините реки, ама знам ли...  newsm78

# 365
  • При вещиците
мммммм, пъстървата и сьомгата са едни от най-хубавите речни риби  Naughty
Както обожавам риба и морски дарове, така и не можех да сложа грам от в устата си през бременността.

# 366
  • София
Според мен сладководните риби,  пъстърва в това число са от развъдници, където ги хранят с разни гмо смески, гмо царевица и антибиотици. Иначе баща ми лови от един язовир, в който не се изливат битови и индустриални води, притеснението ми е само, че тези рибки са хубави пържени, пък пърженето не е полезно.
Днес много ме стегна ниско корема, май контракции бяха, не съм сигурна, не съм имала никога или поне не съм разбрала, но бързо пийнах едно прахче магнезий и веднага ме отпусна...  Confused
Напоследък много съм се разписала, ще ме изтраете още месец и след това едва ли ще имам време даже да прочета нещо.

Последна редакция: нд, 08 ное 2015, 22:13 от Dandiela

# 367
Аз като едно "морско чедо" си хапвам разнообразна рибка -сафрид, чернокоп, попче, лефер, а барунче най-обичам. Та дори и няколко пъти по мъничко миди си позволих лятото  Laughing  Нищо че някои от тях са пържени, важното е да не прекаляваш с пърженото.
Данди, нали за това е темата, да си хортуваме  Joy Joy Joy
Ирен, временно е, аз в началото почти нищо не ядях, а сега такъв зверски апетит ми се е отворил  #Crazy

# 368
Данди, и мен ме почнаха контракциите от 1-2 седмици. Ами то си е нормално - вече сме в 8 месец. Забелязах, че ги получавам, като се изморя. Онзи ден повървях доста - около 5-6 км и после цяла вечер коремът ми се втвърдяваше. Глътнах 2 хапа магнерот и ме отпусна, но явно вече трябва да се пазим повече...
Колкото до рибата, в първото тримесечие много налитах на сьомга и суши, макар че последното не се препоръчва. После изведнъж ми секна тази страст и започнах да ям риба по-рядко. Знам, че е добре да се избягва риба тон, а да се набляга на мазните риби /нали в тях уж има повече омеги/, за предпочитане не от развъдници.

# 369
  • София
Еди, и мен ме е подгонил страшен апетит. А ти за мидите не страдай, най-много Б12 имали, дето бай ти ни кара сега да го бием на инжекции.  Mr. Green
Франи, тежи си вече и наближава. Мен сериозно вече ме тресе нервата.
Допоръчах малко дрешки още, космонавт, останалите неща ще си ги ползвам от 1вия.
ЛЛЛ организира лекция за кърменето в сряда, някой ще ходи ли?

# 370
  • Варна
Здравейте мамчета, аз само се записах в темата и не съм писала досега от страх. Искам да попитам правихте ли пренатест вместо БХС. В голяма чуденка съм дали да го правя сега когато му е времето или първо да пусна БХС и ако се налага тогава другия? Също четох, че в Турция този тест струва 700 евро и има възможност да се прави в Одрин, който не ми е много далеч. Тази седмица ще си запиша час при д-р Давидков ( мамите от Варна знаят за него), който бил много добър диагностик в областта на аномалиите. Вие как постъпихте?

# 371
Бон-бони, тук мненията са много противоречиви. Мен ако питаш БХС е излишен и най- добре е да се премине или към пренатеста /който може да си го позволи/ или към амниоцентеза. Само тези изследвания ти дават отговор. Аз направих две ФМ, два прегледа + БХС1 и БХС2. Ходих и на консултация при проф. Кременски. В крайна сметка пак направих амниоцентеза. Ако карам втора бременност, БХС бих го прескочила.
От друга страна има много момичета, при които излиза хубав резултат от БХС от самото начало и притесненията им спират.
Най-лошият вариант е, когато БХС ти отчете среден или висок риск. Тогава трудно вземаш решение какво да правиш.

# 372
За лаврака съм чела, че също има леко повишено съдържание на живак, та не го ям. Знам, че може съомга, пъстърва, сардина, херинга... но последните 2 никъде не мога да ги намеря. За пъстървата как можем да разберем дали е от развъдник? И да питам в магазина сигурно ще ме излъжат.....

# 373
  • Варна
Благодаря Кафенце  bouquet

# 374
Здравейте мамчета, аз само се записах в темата и не съм писала досега от страх. Искам да попитам правихте ли пренатест вместо БХС. В голяма чуденка съм дали да го правя сега когато му е времето или първо да пусна БХС и ако се налага тогава другия? Също четох, че в Турция този тест струва 700 евро и има възможност да се прави в Одрин, който не ми е много далеч. Тази седмица ще си запиша час при д-р Давидков ( мамите от Варна знаят за него), който бил много добър диагностик в областта на аномалиите. Вие как постъпихте?

Аз лично прескочих БХС. Ако имаш възможност за Пренатест не си губи времето с БХС, излишно ще те стресира.Методът е неинвазивен и не крие риск за плода. Резултатите са с 99.8 % точност. Във Варна вземат кръв в лаборатория Статус, организацията е много добра. Пренатест имат вече два пъти в месеца промоции от които можеш да се възползваш.

Общи условия

Активация на акаунт