Забременели след инвитро - тема 15

• 54 431
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
  • България
Не се бие директно в матката, а подкожно  Peace
Тъкмо и аз това щях да питам , как така в матката Simple Smile

# 466
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Аз се позагубих тези седмици, но нали ви разправях за съмненията и притесненията покрай риска от вродена надбъбречна хиперплазия. Така и не се добрах до д-р Начев, но ходих в Пловдив на частен ендокринолог. Там ме мотаха 2-3 седмици, наложи се да ме вкарат и в мизерното ендокринологично за няколко дни. Не стига това, ами и накрая ми казаха, че не били сигурни в техния резултат на 17-он прогестерон, та си го пуснах на частно и там чакане, за да ми кажат накрая, че все пак нямали такива случаи и се чудели какво да ме правят!!! Та уж ми написаха да не пия лекарството, ама да им вярва ли човек? Все пак се записах за 28-ми в Надежда при Начев, да си каже последната дума, че ме побъркаха.

И... Дотук с лошите новини.
Днес бях на ФМ 20-22 седмица. Днес съм 20+1. Бебка е супер - вече е 370 грама. Ама хич не беше послушна днес като предния път - мяташе ръце и крака, постоянно пъхаше пръстчета в устата, та да пречи на д-р Михова, дори веднъж се прозина. Д-р Михова огледа и мери всичко - органи, подробно сърце, клапи, кръвотоци навсякъде. Гениталиите също огледахме да не стърчи нещо и да се притесняваме за ВНХ - без срам си ги показа принцесата. Само не питах за нухалната. В 12-та беше 1.4, а нали трябваше да е под 3. В 16-та беше 2.00, а трябваше да е под 5. Днес е 3,6 , но не питах колко е максимума. Дано е добре де, иначе тя щеше да каже. Огледахме отново и премерихме с вагинален шийката, че нали съм миньонче - добре е 3,7см.
И те така. Моето мило вика, че д-р Михова пък как можело само хубави неща да ми казва? Не знаела ли, че аз съм си търсила все за нещо да се притеснявам, а сега не ми оставила вратичка. Аз си заслужавам бъзиците де, ама не е познал - ето, намерих ли да се притеснявам дали 3,6 за нухалната е добре?
И така.

Кафенцето и тя беше днес. Ще чакаме хубави новини!

# 467
  • Стара Загора
Амини, моля сложи ни едно розово щъркелче на първа страница. Днес бях на преглед и док потвърди че расте добре (200гр) и чакаме госпожица Simple Smile
Имам едно въпросче към лекувалите гъбички. Успяхте ли съвсем да ги подтиснете?  Преди две седмици слагах гино певарил и нещата затихнаха, но сега като че ли пак се връщат. Не пусках втора МБ след лечението, док каза че като се появят пак оплаквания тогава. И тъй като имам съмнения и за уринарна инфекция, реших първо да видим стерилна урина. Имам много слаби болки по канала, които не мога да си обясня по друг начин. Някоя от вас имала ли е такива оплаквания?

# 468
Радвам се за хубавите новини при вас момичета  Hug

# 469
Наскомими, радвам се, че всичко е добре при теб. Сега отдъхни.
Кате, честити розови гащи.
Да се отчета и аз, че днес минах на ФМ в 20 г.с. Д-р Михова каза, че бебчето е много добре. Тежи 366 гр. и си отговаря на седмиците. Огледа му внимателно органите и каза, че всичко е нормално. Вече се успокоих.
Вчера много отчетливо усетих бебчето. Дори коремчето ми подскачаше на едно място. Сега отивам да почивам Wink

# 470
  • На остров
Много се радвам и аз на всички хубави новини  Hug Hug Hug !

# 471
Как сте, момичета?

Понеже тия дни коментирахме смутитата със спанак идвам да докладвам, че тази сутрин направих много вкусна и подходяща комбинация:
1 банан, сока на един голям портокал, 200 гр кисело мляко 2% ,10-12 листа спанак и една стевия/ ч.л. захар

# 472
Браво момичета, само хубави новини  Laughing
Екатерина, честити розови гащи!!!
Фокси, ще им намериш цаката на смутитата  Joy Joy Ще пробвам.
Една рецепта за кремче с авокадо, че на мен ми е голям проблем да го ям ( като на вас цвеклото  Mr. Green ) 2 банана, 1 авокадо, 1 супена лъжица какао (от био магазина) 1-2 ореха и мед на вкус. Това всичкото го пасираш.

# 473
  • На остров
Аз обожовам авокадо под всякакви форми, най ми е вкусно със сол и лимон Simple Smile.

# 474
Някой да приема Омега 3 и на коя марка? На мен ми изписаха на Фортекс, чудя се дали е добро за бременни.
Има ли тук момичета, които си карат бременността без прием на мултивитамини?

# 475
  • Варна
Някой да приема Омега 3 и на коя марка? На мен ми изписаха на Фортекс, чудя се дали е добро за бременни.
Аз пия Омега 3 още от началото на стимулацията. Не взимам на определена марка, сменям ги даже. Никой не ми е изписвал определена марка. Не мисля, че има значение - все рибено масло... И не мисля, че някои не биха били подходящи за бременни. В аптеката поне щяха да ми кажат, ако няколко лекари са пропуснали...

# 476

Аз. Цяла бременност не съм изпила един витамин или хранителна добавка. Всичко си набавям с храна и много вода. Не съм се разболявала нито ден за вече 8 месеца почти. Хапвам много плодове, зеленчуци, полезни храни и така. Макар, че хапвам и не много полезни като бухтички днес примерно, или палачинки преди 3 дни Joy Всички изследвания са ми в норма, вкл. желязо и хемоглобин. Утре пускам последните преди секциото, дано и те са в норми Peace

# 477
Аз пия Фемибион-специално обогатена с витамини фолиева плюс омега 3.

# 478
Еди - и аз недолюбвам авокадото, но ще пробвам така  Peace Благодаря за рецептата Hug

Саб
- за омегата е много важно при бременните DHA да е повече от EPA. Ако намериш сертифицирана, че е молекулярно пречистена и без тежки метали още по-добре. Аз не пия никакви витамини също. Омега 3 приемах по 1000 мг DHA (от Iherb) до 12-та седмица. След това Сигридов ми ги спря и каза, че ще ги започна отново след 23-24-та седмица  Peace

Кали - ми засега това е единствения вариант, в който не го пия с ей такава физиономия  Sick Много обичам на всякакви манджи и супи, дори и на салата, но досегашните ми опити по темата бяха много зле. тази сутрин оабче след добрия вкус бях супер окрилена и реших да споделя  Peace

# 479
  • На остров
Аз пия и втитамини от цели храни и омега с повече ДХА от ихерб.
Колкото и да се старая да ям здравословно не успявам да ям 3 пъти седмично риба.

Общи условия

Активация на акаунт