Забременели след инвитро - тема 15

• 54 410
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
Искам да попитам момчетата който повръщат, имат ли силни болки горе в стомаха? Защото аз все се увещавах че е нормално, но сега се замислям,понеже вече вечер едвам я прекарвам от болки,докато заспя.

# 526
  • България
И аз съм от единичките с близнаци без повръщане. Гадене имам почти всеки ден, но досега не съм повръщала, макар да съм опитвала. И аз като марго, понеже много се радвам, че съм бременна , понякога много искам да повърна - ей така да се разпиша официално, ама май няма да се случи   Laughing
С предишната бременност съм повърнала 2 пъти . Първия път още не знаех, че съм бременна и май не се брои и втория път в 4-ти месец, малко преди да усетя бебето, мисля че имаше връзка с движенията й. Сега се сещам, че имах по-късно и едно по-късно  кратко повръщане , защото ми се догади като се занимавах с една сурова кокошка  за готвене  Sick

# 527
Колко много нови момичета Simple Smile добре дошли, спокойна бременност и прекрасен пухкав финал ви желая Hug

Аз също съм от големите късметлийки. 2 пъти имах леко гадене, но за минути и после нищо. Не съм повръщала, нямах никакви неразположения, ам аникакви, нямах променен вкус, освен, че спрях кафето, понеже дори аромата ме дразнеше, и сладко до 31 седмица не приближавах, а съм опустошител на шоколадови изделия Laughing Но пък ядях много плодове и предполагам захарта е идвала от там, да засища организма.
Желая на всички спокона и лека бременност като моята, не съм се спряла до преди 2-3 седмици, цяло лято скиторим , лежала съм по час най- много на ден, направо се побърквах от енергия. Сега кротнах, че наближи време, а корема ме пристяга доста и е станал като топка Simple Smile Май всичките ми до тук 9,5кг се трупнаха основно там. Ще взема да кача някоя снимка тези дни, че май ще ми е последна Simple Smile

Диаманда и аз приключих преди 2 дни с подготовката, дори малкото багаж за болницата ми е готов. До секциотоо имам по-малко от 4 седмици...уау  #Crazy

Днес официално влизам в 9 месец Simple Smile Юхуууу, малката е послушна относно това, иначе не спира и сега да дивее, но вече не е само ритане, а целият ми корем се мести наляво - надясно, много е смешно Simple Smile
Дано всички дочакаме дати близо до термин Praynig

# 528
Аз съм от тези които много повръщат, дори сега в пети месец това продължава, на вече в комбинация с другата екстра киселини. Не е никак приятно, но е част от нещата затова гледам да го приемам спокойно и с усмивка.
Аз също се интересувам от Бебемания, ако уикенда се чувствам добре мисля да я посетя. Ще ми се да видя повече близнашки колички, че се оказва че това си е проблем. Изчетох сума ти форуми по темата, обаче не мога да ги видя на живо и не мога да добия никаква представа.

# 529
Идвам и аз да се отчета за гаденето - ми не съм имала, чаках го, чаках и всякакви други симптоми, а нямах. Не съм повръщала изобщо. Някъде между 6-та и 7-ма седмица ходих по спешност в "Надежда" на преглед, защото ми "спаднаха" гърдите  newsm78 Тогава даже го видяха, че има пулс - най-магнетичния звук в живота ми.   Crazy За проткола - с момченце съм  Peace

Флайинг - честита месечинка

Диаманда - не останало и при теб. Стискам палци да си дочакате датата за секциото и всичко да е наред

Момичета с наближил термин и мамите - какво купихте преди да се появят бебетата? Имам предвид като дрехи и консумативи?

Иви - и аз ще мина уикенда през Бебемания  Peace

# 530
Фокси - всичко бях купила/дадоха ни/подариха ни - кошара с матрак и спално бельо, количка, корито, одеялца, дрехи, козметика и тоал. принадлежности за бебе, памперси, помпа за кърма, стерилизатор, шишета с биберони, залъгалка; за зимно бебе ще си трябват космонавт, шапки, зимен чувал за количка.

# 531
Фокси - всичко бях купила/дадоха ни/подариха ни - кошара с матрак и спално бельо, количка, корито, одеялца, дрехи, козметика и тоал. принадлежности за бебе, памперси, помпа за кърма, стерилизатор, шишета с биберони, залъгалка; за зимно бебе ще си трябват космонавт, шапки, зимен чувал за количка.

Ами аз не знам колко зимно ще е - термина ми е в края на м.март  Thinking Точно за дрехите ми е питанката - колко бодита с къс/дълъг ръкав, колко одеалца, колко спални комплекта, ей такива неща... Иска ми се лека -полека за започна да купувам - много ми е мерак вече, а по-големите неща като количка, креватче и други най-вероятно ще купим по-нататък, че няма къде да ги държим. Дребното още няма стая, все още сме в малкото жилище и тепърва се очертава покупката на по-голямо. Ще ходим да живеем в трето под наем, за да може да има стая за бебето  ooooh! Абе филми....както и да е де, иска ми се поне с тия дребните неща да се подготвя лека -полека. Peace

# 532
Дано ви отмине повръщането, аз нито 1 път нито сега не съм повръщала. Явно си е до храносмилателна система.
Мамите, които сте с едно бебче и повръщате момченца или момиченца иамте?

Момче  Grinning

# 533
Стая за бебе според мен не ти трябва - в нашата детска се помещават единствено скринът му с дрехи, както и половината играчки - другата половина са в хола Simple Smile)  Най-удобно е бебето да спи до теб - имаш множество нощни ставания, няма всеки път да ходиш до другата стая, и без това едва ще имаш сили. Но - зависи си от детето, има и такива модели, които спят по цяла нощ, но са рядкост. За пролетно бебе ескимос и зимен чувал едва ли ще ти трябват. Що се отнася до дрехите - зависи колко топъл ще е апартаментът, детето дали ще повръща често, имаш ли сушилня, ако не - колко бързо съхне прането, и разни други неща, които няма как да предвидиш от сега. Като за начало си купи по-малко дрешки с размер 50-52, защото страшно бързо умаляват, а и ще получиш много дрешки като подаръци. Аз бих купила 6-7 бодита с дълъг ръкав, 2-3 с къс, цели ромпърчета - 5-6, няколко чорапогащничета, къси чорапки, буйки, 2-3 блузки, 2-3 панталончета, 2-3 ританки с цели ходила, и това е. Тънко и дебело одеяло, може по 2 броя, за да имаш и за количката, 2 спални комплекта, памучни и тензухени пелени за попиване след миене на дупе, 2 хавлийки, 1 бебешки плюшен костюм за навън, 1 якенце, 1-2 шапчици.

# 534
  • На остров
Фокси аз вече имам 6 бодита, шапчици, чорапки, една пелена. На покупки ще се отдавам активно след 21, 22 седмица  Simple Smile . Смятам до около 35 36 седмица да съм готова с всичко.
Едно време бях млада и зелена и всички ми казваха чакай да се роди, и какво стана, аз чаках с почти всичко и после колкото и да обяснявах не ми купваха това, което искам и се дразнех.  Вярно нямаше нет тогава, но все пак. Най ми е добре аз да си избера всичко, що се касае за основни неща  Simple Smile .

# 535
Моме - благодаря ти за съдействието  bouquet Полезна, както винаги! Марти слушка ли те?

Две в едно - и аз искам да си взема всичко, не съм суеверна и няма д чакам в последния момент т.к. все пак м. март е и счетоводното приключване на годината, а няма кой да ми отметне работата  Peace Няма да разчитам на никой да ми донесе нещо, на близките си хора съм казала, че предпочитам пари в брой, аз ще си купя това или онова, а не някой да ми обяснява дали имам нуждса от едно или друго и да ми го избира той според неговия си вкус  Peace

Аз имам поръчани 2 одеалца (по-дебели) и една пелена (на дупчици)  Blush

# 536
  • София
Аз съм от тези които много повръщат, дори сега в пети месец това продължава, на вече в комбинация с другата екстра киселини. Не е никак приятно, но е част от нещата затова гледам да го приемам спокойно и с усмивка.
Аз също се интересувам от Бебемания, ако уикенда се чувствам добре мисля да я посетя. Ще ми се да видя повече близнашки колички, че се оказва че това си е проблем. Изчетох сума ти форуми по темата, обаче не мога да ги видя на живо и не мога да добия никаква представа.

Ей - киселини. Направо забравих за тях - ето това си го имам, но не от всички храни  Grinning. Засега май само чесъна не ми понася, та щях да пукна. А и за да се убедя, че е от него пробвах втори път  Joy Изгорях!!!
Бебеманията вече е отбелязана на календара като задължително събитие. И аз така - само с четене не се оправям. Трябва и да видя. Това с близнашките колички - имам идея какво бих искала, но искам да видя как изглежда в действителност и какво е усещането при бутане, вдигане и т.н. Днес се порових да видя и какви креватчета се предлагат за две бебета, ама май нищо не намерих, освен едни поръчкови.
Доки още нищо не са казали за термина, но по онлайн калкулаторите излиза началото на Юни, та поне с дрешките ще е лесно в началото.
Ние апартамента го пренаредихме още докато беше стимулацията и сега в спалнята е оформен цял ъгъл, където да се намести детски кът за бебоците. А след време ще правим по-тежък ремонт, за да им направим детска стая.
Така позитивно се зареждам като чета за мамите в напреднала бременност и как се приготвят - ухилила съм се като ряпа  smile3521 smile3501

# 537
Привет, момичета! И аз много се радвам на всички вас! Simple Smile 
Относно гаденето и повръщането-аз бях с постоянно гадене и повръщане от 8г.с. до 19г.с. Тогава(в 19г.с.) ми спряха хормоните, които приемах и си мисля, че може и те да са ми влияели допълнително за тези неразположения.
 Аз не съм суеверна, но по ред причини не сме купили все още нищичко за бебче, въпреки, че февруари наближава  Blush Живот и здраве ще се гмурнем в приготовления и покупки от края на декември.
Усмихнат ден ! Heart Eyes

# 538
  • България
Здравейте,
преди малко се върнах от преглед  Grinning
Бебоците са добре, въртят се непрекъснато, мятат ръчички и крачета  Laughing
Бебе отдясно, което беше по-малко , сега е 10с, 3д, а бебе отляво -10с.1д
Всичко изглежда нормално. Интересното е , че според лекарката са 2 момчета, с уговорката , че все пак е много рано за да е категорична.
На някоя от вас казвали ли са й толкова рано пола и дали са познавали? Simple Smile
За киселините само да кажа , че макар да съм с 2-ра бременност не знам какво е това. Когато се роди дъщеря ми беше с една голяма коса Simple Smile и акушерката вика - сигурно си имала мн. киселини  Grinning

# 539
Ирен Калчев ми каза в 11-та седмица, в 9-та по пулса само го предположи, но в 11-та вече беше сигурен , всички след него са потвърдили  Peace

Браво за хубавите новини от прегледа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт