Забременели след инвитро - тема 15

• 54 427
  • 722
  •   1
Отговори
# 315
  • На остров
Ето това да не си си до детенцето си,  ми се струва нечовешко, крайно време е да се промени организацията в българските болници. Хем е доказано колко е важна кенгурувата грижа за мъничетата.

# 316
Имам въпрос към пациентките на Д-р Стаменов в клиника Надежда. И вас ли ви препращат към Д-р Тихомирова при прегледите след установяване на бременност ? Само веднъж ме прегледа Стаменов и то след като се заинатих, че искам той да ме види.    newsm12

# 317
Момичета , кога се правеше първата ФМ. Навремето с каката мисля, че в 16 сеедмица беше. Тогава всичко се виждаше много ясно. Гледахме бебето на един голям екран Simple Smile Беше много хубаво. Казаха ни и пола. А корема дори не ми личеше още.

11-13 седмица
Ранна фетална и биохимичен скрининг, като второто е доста статистическо и не задължително разбира се. По-важен е ехографския преглед. Аз я правих в 12 седмица, тогава разбрах и пола Peace

# 318
Макси - добре дошла, приятен престой тук и здраво бебе на термин  Hug

Лили, Бел - честита месечинка на вашите съкровища  bouquet

Грация - бързо да ви минават коликите и да сте спокойни

Ирен - първото БХС е от 11 до 13+6 и включва кръвното изследване + ехографски преглед. В 16-та седмица е ранна ФМ  Peace

Саб - спокойно, не се шашкай. Зарзио и Неупоген наистина изписват само в Надежда. Не съм запозната с действието им, но гледам, че доста момичета имат успешни бременностти . Няма ли информация в нета за тия препарати - какво им е действието? Странични ефекти?  Какво казват хората, които ти ги изписват? За какво са?
Аз съм след икси в Малинов - имах Интралипид, Естрофем и Хориомон до 9 седмица и Утрогестан до 12-та, продължавам  Аспирин Протект и до сега. От изследванията имах ембриотоксини, гранични НК и НЯМАМ тромбофилия.
Следя се успоредно при трима лекари  - Чучумишев (ЖК в Малинов), Сигридов и доц. Карагьозова в МД. До 12 седмица ме следеше само Калчев + Русев за имунологията и относно терапията слушах само тях - Естрофем-а, Хориомон-а и Утрогестан-а ми ги спря той след съответните прегледи. В момента медикаментозна терапия ми назначава само Сигридов +Русев - и тя е Аспирин протект, която в началото беше всеки ден, а след изследвания, че ми е много разредена кръвта и редовен доплер на кръвотока между мен и бебето ми го намалиха на едно през ден. От ЖК в Малинов ми казаха да го спирам още в 13 седмица, след като се оплаках, че имам редовни кръвотечения от носа, но подминах и продължих според предписанията на Сигридов. Доц. Карагьозова дори не подозира, че приемам някакви медикаменти  Whistling  Не всеки мненията се различават и гледам да стоя някъде по средата, а ако реша да послушам и залитна в някаква крайност гледам да е аргументирана по някакъв начин.

Също така съм забелязала, че понякога Сигридов наистина е доста краен - чувала съм изказвания, че ФК в големи количества е вредна за детето, че омега 3 в начална бременност също, както и това за утрогестана също съм го срещала някъде тук из форума като негово изказване. Има малк странният навик да пострясква пациентките...пак ти казвам, всяка преценка трябва да е аргументирана - биля тя на Сигридов или на някой друг лекар. Накарай ги та ти обяснят защо са за или против даден медикамент  Peace

Има в трета градска една лекарка-хематолог, тя е много наясно с бременностите и хепарините. Подкрепям Сигма, че ти трябва хематолог за определяне дозата на Фраксито  Peace

За количките и покупките - ми на мен ми е рано още, ама ми е мерак и разглеждам. Мисля, че си избрах количка. В началото много харесвах Quinny Moodd, но сега се ориентирах към Cybex Priam.  Обмислям да взема луксозната седалка + кошницата за кола, която има пълно легнало положение. Имам и някакви представи за леглото и някакви други неща, но се въздържам от всякакви планове и покупки все още, т.к в началото на новата година ни предстои местене в квартира под наем, т.к жилището в което живеем в момента ще бъде обединено с горното, над нас. С една дума - ще си правим мезонет, но с грандиозен ремонт - покриви, тераси, рязане на плочи и всякакви такива....мебелите ми се виждат лесни даже. Надявам се да започнем в ранна пролет и до следващата зима да се нанесем обратно, заедно с малкия ни човек  Party

Аз болничен не съм излизала - обмислям го, но трябва да ме "приемат" за три дни в болница и леко не ми се занимава. На много хлабав режим съм с работата, но ще видя  Peace

# 319
Грация, и моята Мими е много злояда. Направо понякога ме изкарва извън нерви с нейното ядене.По цял ден може нищо да не яде и  не знам как расте като нито яде, нито спи на обед. Всъщнпст в градината си яде всичко и спи, а у нас нито яде, нито спи.. В повечето случаи закуската й е 2-3 хапки, ако изобщо и толкоз има. Най-редовно тръгва гладна за градина сутрин. На обед е супер прегладняла, но вместо да каже, че е гладна почва да реве за щяло и нещтяло, да прави глупости, да се нерви и следователно като и се скараме ревне и казва че иска да спи, за да се напие с 500мл мляко. Този номер и е редовен, но понякога колкото и да реве я карам да се наяде и после да пие мляко и да спи. Ей, днес същата работа - искала да спи, за да пие мляко, казах й, че първо трябва да се наобядва и тогава мляко, рева, рева и накрая каза, че била много гладна и  отидохме да яде. Питах я защо не казва, че е гладна ами реве за мляко, тя ми казва- "Ми не знам"  и уж беше много гладна хапна 3-4 лъжички супа и 2-3 залъка хляб и тва й беше обяда. Следователно после пак изпи 500мл мляко и изобщо не спахме даже. Вечерта пак нищо не яде - искала само млечна салата. Хапна малко от нея и отиде да си играе. Аз и казах, че този път няма да я гоня из цялата къща с яденето както обикновено правим и че вдигнем ли масата няма повече ядене днес и няма и мляко преди сън. Всеки път й  предлагаме по няколко неща и нищо не харесва. Само боклуци иска да яде - не е закусила искала бонбони или шоколадово яйце, солети и ей такива други боклуци. Тях никога не ги отказва. Редовно като тръгнем за някъде в колата се наяжда със солети щото била супер прегладняла. Ужас направо. А да не казвам, че всеки път като седнем да ядем я гоним с лъжицата из къщата да хапне 3-4 лъжички ядене с 300 зора. Не знам дали това е от захранването или не, но се надявам с Лили да го нямаме този проблем и да вземе Мими да се научи да яде нормално като гледа Лили как яде, защото не си представям да гоним и двете с лъжиците из цялата къща.

# 320
  • София
Имам въпрос към пациентките на Д-р Стаменов в клиника Надежда. И вас ли ви препращат към Д-р Тихомирова при прегледите след установяване на бременност ? Само веднъж ме прегледа Стаменов и то след като се заинатих, че искам той да ме види.    newsm12

Аз съм пациентка на д-р Стаменов и винаги той ме преглежда, само веднъж когато беше с графиик до ранния слетобяд ме прегледа д-р Тихомирова.

# 321
Здравейте, момичета.
Първо да честитя на мама Естлар. Много се радвам за нея. Нека малкият Симеон да е жив и здрав, да има много късмет в живота и да е голяма гордост на мама и тати. Това се казва точен пич -  на термин.
Добре дошли на новите момичета. Лека и безпроблемна бременност и накрая здрави бебчета.
Мина моята амниоцентеза. Както писах, резултатът от БХС2 беше доста рисков - 1:35 и за два дена трябваше бързо да си уредя документите.
Иначе манипулацията е безболезнена. Трае 1-2 минутки и почти нищо не се усеща.Аз бях при доц. Димитрова от Майчин дом /платих си за избор на екип/. Три дена си помързелувах в болницата и вчера ме изписаха. Пуснах си двата анализа - ДНК тест и цитогенетичен анализ. Първият е готов - бебенцето е здраво и със сигурност е момченце. Олекна ми.
Единственото, което ме притесни е, че при изписването ме прегледаха на ултразвук и лекарката каза, че имам контракции. Изписа ми магнезий и но-шпа.
Това е от мен. Благодаря на всички момичета, които ме подкрепиха. Извинявайте, че не съм писала, но нямах достъп до интернет.

# 322
Кафенце, много се радвам за хубавите новини  Hug сега лека и безпроблемна до финал и дано повече не те плашат така  Praynig

# 323
Кафенце, чакахме те с нетърпение. Така се радвам за теб. Спокойна да си и щастлива, до края. А, после още-по.

Бел, браво на борбеното Кате. Все така да сте. Аз имам племенник, който се роди в 30-та седмица, може и да съм писала, назад. И той като вас се пребори отлично и сега е един 2-годишен хаймана. Няма равен в нищо. Пожелавам го от сърце и на вас.

# 324
  • Варна
Амини, ти в крайна сметка прави ли БХС?  newsm78

# 325
Бел, честито и от мен! Кафенце, лека и безпроблемна бременност до финала!
KittyCatty, мен само веднъж ме прегледа д-р Тихомирова след установяване на бременността, през повечето време е д-р Стаменов. На 11-ти пак съм при него.
foxy, Благодаря ти, а ти самата ходиш ли при хематолог? гледам, че кръвните ти ги следи Русев нали и съответно Сигридов следи кръвопритока? кой всъщност ти намали аспирина? В надежда ми обясниха, че Зарзио е за задържане на плода, и на мен няма да ми навреди. Но после се замислих, че нищо не казаха за плода - дали може да навреди на него. Д-р Сигридов обясни, че за него Зарзиото е експеримент с плода. Една жена ми каза, че й е обяснил, че създава риск от бъдеща левкимия при плода. Но колко процента е рискът не знам. На мен ми каза само това - че е експеримент с плода и според него трябва да е наказуемо.
Информация в интернет има, пише, че е за онкоболни и стимулира работата на костния мозък.

# 326
  • Варна
На мен ми каза само това - че е експеримент с плода и според него трябва да е наказуемо.
В такъв случай и той трябва да понесе наказание, защото лично го изписваше до преди година и половина...  ooooh!

# 327
  • София
На мен ми каза само това - че е експеримент с плода и според него трябва да е наказуемо.
В такъв случай и той трябва да понесе наказание, защото лично го изписваше до преди година и половина...  ooooh!

На мен ми каза, че той го е въвел в болница Надежда, докато той го е изписвал всичко е било Ок сега обаче защо да не се психясват бременните. Децата с левкемия при всичките ли майките им са слагали Зарзио/ Неупоген или там както ще да се казва???? Ох, ядосах се.

Кафенце, много хубава новина, много се радвам. Лека, безпроблемна и прекрасна бременност до края.

# 328
Белче, радвам се, че всико върви добре с малката и съвсем скоро ще си я вземете вкъщи. Наистина ми се струва много тежко и болезнено бебчето ти да е в болницата в кувьоз и д ане можеш да се грижиш самичка за него и да го гушкаш Sad Hug Но още мъничко явно остава да сте си заедно, така че се дръж Simple Smile

Кафенце, много се радвам за хубавия резултат! bouquet Отупусни се сега малко и си бременей щастливо. Контркации и аз имах още в 14 г.с. и оттогава пия магнезий. Бяха дори болезнени , но бяха провокирани от нашите бекрайни пътувания  -  6 уикенда нон стоп обиколки из България, че и моренце Crazy За 2 дни минаха и от тогава имам рядко неболезнени , които са ОК. Сега вече доста по начесто в 8-ия месец Simple Smile Почивай повечко и всичко ще е наред Simple Smile

Аз точно се връщам от тонове и преглед -  беболинка е ~2200гр, отговаря перфектно на седмиците и дните си. Малко ми се е скъсила шийката и вече е 2,4см, та трябвало вече да се кротна малко Grinning.
Днес разбрах, че не трябвало да си галя корема - ама никак, дори и с много нежни докосвания, даже ми се скараха, че го правя. Така се предизвиквали контракции, а зможе и затова да имам повече напоследък, че все ръката ми е на корема и нали бебето продължава да е такава лудетина, само дето сега се мести целия ми корем наляво-надясно, и ми е много приятно, все едно го галя него и го гушам Embarassed Но вече няма  в следващите 2 седмици, за да вляза в 9-ия пък тогава може пак. Макар че много искам да си изчака датата за секцио межу 10-13 Декември, но да видим.

Хубав слънчев ден на всички, спокойни бременни часове и кротки бебчета на родилите мами Hug

# 329
Кафенце - браво за хубавите новини! Хайде, отпускай душата вече  Hug

Саб - не не ходя, пускам кръвни преди преглед при Сигридов, при резултати звъня и на Русев и после преглед при Сигридов. Досега не съм и са се разминавали мненията, ако се разминат, може би ще послушам Сигридов, т.к той гледа кръвотока  Peace

Изказване, че зарзио / неупоген  предизвиква левкимия ми звучи абсурдно и необосновано, особено хвърлено ей така в случаен разговор по време  на преглед. Нямам много време тия дни, иначе бих потърсила информация за тия препарати. В началото така търсих и за Октагам-а, ми нищо нямаше или излизаха само контакти на производителите. Силно се съмнявам да е толкова вреден и въпреки всичко да го дават на толкова много бременни. Пак ти казвам - Сигридов понякога е много краен в изказванията си и стресира момичетата.

Общи условия

Активация на акаунт