Забременели след инвитро - тема 15

• 54 338
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Маски, аз си правех гаргара от изстискан лимон, мед и сода бикарбонат по няколко пъти на ден, смучех лукчета и изпивах сока на по 1 лимон 3 пъти дневно. Мед, чай от Шипка и липа. Вечер хапвам чесън. Промивах носоглътката с физиологичен разтвор. Дано съм била полезна. Успех!

# 616
Дотук удържах геройски без да се разболея, но май на прага на 9 месец съм на път да се изложа. От 2 дни съм със силна хрема и запушена носоглътка. Майка ми довлече някакъв вирус от работата си и макар че се опитваше да ме опази, успях да се заразя. Започнах да капя капки Виброцил и да взимам Биозин мама, ама не знам дали ще ме оправят:(
Иначе вчера бях на преглед - в 34+6 г.с. измериха бебка 2700 гр. Плацента, води, шийка - всичко е в норма. Няма изгледи за преждевременно раждане уж, но ще видим. Секциото ще е към средата на декември. Честно казано въобще не съм доволна от прегледите - уж си плащам и на частно се следя и пак ми се струва, че страшно ме неглижират. Според лекарката, която ще ми прави секциото, нямало нужда да се виждаме повече до раждането. За тонове и дума не обели. Добре, че Сигридов ме е инструктирал от 34 гс всяка седмица да се следя и си плащам записите в АГ-то. А бе изпусната работа отввсякъде ooooh! Дано нямам усложнения...
Данди, интересно ми е като ти е в норма вече Б12, какво правиш оттук нататък до раждането - ще продължиш ли профилкатично с инжекциите или вече няма нужда? Аз от понеделник ще правя 1 седмица пауза след 6-те инжекции и ще пусна нови изследвания. После се разбрахме да звънна пак на Сигридов да видим какво ще правим...

# 617
  • София
Благодаря за информацията, то и носа започна да се запушва. Почвам с бърканиците и лекуването.

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 09:32 от Мaksy

# 618
Maksy, аз правех същото като White pearl само че смучех ментови бонбони, не лукчета и вместо физиологичен разтвор от аптеката си правех сама в къщи преварена вода със сол и си капех в носа с капкомер. Ядях много киви и лимони, заради вит. C. И аз се интересувам от същото като Franny, ако б 12 е в норма, после следи ли се?

# 619
  • София
Момичета, вие сами ли си самоназначавате изследване на Б12 или лекар, че аз засега не съм го изследвала.

# 620
Кажете ми какво значи вит.Б12 в норма?
Моят е около 405 и Сигридов пак нещо мрънкаше, че трябва още...
Ще ме побърка тоз човек Simple Smile))

# 621
Момичета, вие сами ли си самоназначавате изследване на Б12 или лекар, че аз засега не съм го изследвала.

Аз го пуснах самоинициативно в 20-та седмица заедно с желязо и контрола на
пкк и вит. Д. На следващият ден бях на преглед при Сигридов, който беше очарован, че съм се сетила. Обясни, че след 25-26-та седмица б12 и вит. Д са от изключително значение за бебето Peace

# 622
  • България
Понеже бяхте коментирали пак за пъпките да си кажа, че моите от гърдите до шията , продължава да си ги има - едни ситни, червени с гнойни връхчета, като обрив, може би цял месец. Споменал на лекарката, но после се заговорихме за бебетата и забравихме за пъпките Simple Smile Добре , че поне лицето ми се изчисти , а пъпките са на токова място, което не се вижда  Mr. Green
И другото - кога се разхубавяваше косата ? Преди първото ми раждане , а и няколко месеца след това бях със стахооотна коса - гъста , лъскава. И сега все чаках, че като забременея , едва ли не , косата ми веднага ще спре да капе и ще се разхубави, но засега продължава да капе и май все по-проскубана става  Mr. Green Та се чудя от кога ще  започне да хубавее  Grinning

# 623
  • София

пкк и вит. Д. На следващият ден бях на преглед при Сигридов, който беше очарован, че съм се сетила. Обясни, че след 25-26-та седмица б12 и вит. Д са от изключително значение за бебето Peace
А преди 20 г.с. удачно ли е да се следи? На мен Сигридов реши да ми промени фраксито от 0.3 на 0.4, на този преглед беше разкошен за разлика от първия когато щеше да ме разплаче.
На мен пък ми излизат пъпки по лицето все едно пубертет ще карам Joy кожата суха, косата също.

Последна редакция: нд, 22 ное 2015, 10:29 от Мaksy

# 624

А преди 20 г.с. удачно ли е да се следи? На мен Сигридов реши да ми промени фраксито от 0.3 на 0.4, на този преглед беше разкошен за разлика от първия когато щеше да ме разплаче.
На мен пък ми излизат пъпки по лицето все едно пубертет ще карам Joy кожата суха, косата също.

Сшоред мен - да! Има ужасно много изследвания как ниските нива на някои витамини влияят зле както на яйцеклетките, така и на бебетата, още в ранен стадий на развитие.

Първият преглед при Сигридов май на всеки е така  Peace Ще свикнеш и ще си хортувате, реално е много приятен и начетен събеседник  Peace

# 625
Franny, това дето дори тонове не следите не ми се струва много правилно за вече 9 месец. Аз от 35 седмица всяка седмица съм на тонове и сега в четвъртък когато ще съм в 37 седмица (36+2) ще направим последен преглед и измервания на беболинка, че до секциото ми остават около 2 седмици Embarassed И аз засега нямам изгледи да тръгне бебка и дано така се задържи поне до началото на Декември, дори да е преди датата ни. Искам си го декемврийче и това е. Laughing

Аз за хремите не мога много да ви помогна, че досега удържам фронта и дано и следващите 3 седмици съм така Simple Smile. Дано бързо ги преборите, че не ми се мисли колко е неприятно да си болен и да не можеш да облекчиш симптомите Sad.

На мен не са ми изследвали Б12 или Витамин Д...за втория не с епритеснявам, че след такива слънчеви дни едва ли ще имам проблеми, а за Б12 - надявам се, че си го набавям и него достатъчно от разнообразното хранене, както всичко друго, което ми излиза супер по изследванията без никакви медикаменти.

Добре дошли на новите момичета и прекрасна бременност с чудесен финал Hug

# 626
  • Варна
Кажете ми какво значи вит.Б12 в норма?
Моят е около 405 и Сигридов пак нещо мрънкаше, че трябва още...
Според това, което публикува Пънчето на предната страница, ти е напълно в норми. Даже по-скоро клони към горна граница...

И другото - кога се разхубавяваше косата ?
Моята спря да капе и сякаш се заздрави някъде в средата или края на петия месец. Преди това капеше зверски. Ама аз я измих един-два пъти с шампоан "Фитовал", та не знам той ли помогна или бременността си каза думата.  

# 627
Кали, че той трябва да е чудодеен този шампоан за да подейства от 1-2 пъти. От само себе си се е оправила  Mr. Green

# 628
  • България
От бременността си се оправя косата и чакам с нетърпение  Grinning Само че няколко месеца след раждането всичко , което се е съхранило през месеците пак си окапва  Mr. Green
Абе за този б12, може ли да има предозиране  newsm78, едва ли, след като бил толкова полезен ?

# 629
  • Варна
Само че няколко месеца след раждането всичко , което се е съхранило през месеците пак си окапва  Mr. Green
Да, и на мен така ми казаха...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт