Живея със свекървата

• 72 989
  • 889
  •   1
Отговори
# 135
Joy Несъмнено неочакваната гостенка ще остане очарована.
    Ама, разбира се, milenaka. Нали тя ми го е възпитала такъв  Flutter, как да не благодаря подобаващо.  Wink Ще се пръска от гордост колко добре се е справила с възпитането и от задоволство, че е оценено.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 19:32 от Хърмаяни

# 136
...апартаментът е задръстен с боклуци,в кухнята е абсолютен хаус тигани и тенджери има дори и върху кухненския ъгъл.В хладилника вечно има храна от преди седмици,пакети с подправки и такива хвърчат навсякъде.
Няма да се включвам със съвет, защото преди мене са писали достатъчно, но да попитам Змей Горянин ли не позволява ти да поразчистиш боклуците, или свеки дебне с автомат??? Поне докато ти маже филийките, ръцете ѝ са заети.  Wink

# 137
Не Змей Горянин, общественото мнение:) нали видя в темата- тиган на диван се не пипа, че ще разлюти маминката...

# 138
нали видя в темата- тиган на диван се не пипа, че ще разлюти маминката...
Това противоречи на описанието за  добродушната жена, което авторката прави. Затова не ми се вярва, че историята е обективно поднесена.

# 139
Авторке, а защо живеете при свеки? Нали преди това сте работили и двамата. Толкова ли не успяхте да съберете пари за някоя гарсониера или боксониера дори?
Щом сте се нанесли в жилището й ще се съобразявате с начина й на живот.
А относно предложението да й изхвърлиш нещата - това звучи абсурдно и ако някога стана свекърва и детето ми доведе жена си вкъщи, а тя от своя страна започне да се разпорежда с чуждите вещи като със свои моментално ще й събера багажа и ще й покажа вратата! Подобни нагли същества в дома ми работа нямат, няма и да имат Naughty
Разбира се, друго е да отиде и да изхвърли боклука или да прибере подправките в шкафа Peace
Авторке, вземи поговори с голямото дете, така де с мъжа ти и се изнесете. Срамота е хора на вашата възраст да се гъчкат в дома на нечии родител, най-вече щом е тясно и неудобно за всички, вместо да помислят за своето и бъдещето на детето си като се сдобият с дом, пък било то и едностаен или !

# 140
Мила съчувствам ти. И аз живея със свекървата. Вярно на самостоятелен етаж от къща, тя в друга къща, но във същия двор. И вече десет години все нещо преча. Но аз съм им в къщата не те в моята, за това си мълча. Иначе за протокола купих си собствен апартамент, но при нас мамин златен не желае да се премести. Тук му били приятелите тук му бил животът. Не се оплаквам. Направила съм грешки в миналото си, платила съм си цената.
Но те разбирам. За съжаление мисля, че когато се роди детето ще стане по -лошо. Мога много да напиша, но не искам. Да ни дава господ здрави нерви.
Пожелавам ти момче. Аз бих искала да съм се родила мъж и най-хубавото в живота което ми се е случило е, че децата са ми момчета.

Защо така? Гласиш ги и тях да са мамини златни ли?

# 141
Не ще осигуря жилища далеч от мен, и всеки ден им повтарям да емигрират. Моята е дълга и широка и няма да ви обяснявам. Но жените в бг масово си живеят с маминка или понеже не желаят да правят този компромис си стоят сами.

# 142
  • София
absurt , не е до пари, до манталитет е.
Ако хората имаха приятели само когато имат пари, половината свят досега да се е самоубил вследствие на депресия.

Мисълта ми е, че масово хора на по 60- 65г. измират, от една страна.
От друга- не става да не можеш едно кафе и тортичка да си позволиш, какво остава и да поканиш приятелите- хората имат и гордост, за която ние често не се и сещаме.

# 143
  • София
Кристина, жените около мен, които живеят с маминка, са изключение. Но че има жени, за които е по-важно да имат някакъв мъж, независимо от цената, не го отричам. Техен съзнателен избор - техен проблем.

# 144
  • гр.Пловдив
Цитат
Нали преди това сте работили и двамата. Толкова ли не успяхте да съберете пари за някоя гарсониера или боксониера дори?

А бе вие добре ли сте бе хора??!!! ooooh!

Как се "събират" тия пари за жилище от заплата на сервитъорка -от бакшишите освен? ooooh!

То е много лесно да се каже -ми купи си,ама как ще си купи,кредит е абсурд да й отпуснат,за ипотека ти трябват процент от сумата да имаш и свястна доходна работа със стаж и една камара изисквания...Да си спестят пари да си купят на по 2 заплатки и разчитайки на тях да се издържат граничи с научната фантастика-ми то това дори и в комунизма е било рядко явление,събирали са от заплатите за първа вноска на колата и копка на строежа...айде стига с тия заучени наставления..

# 145
Не знам дали знаеш, но има и апартаменти под наем, които в повечето случаи са евтини. Все пак не е казано, че трябва да наемат или купят 5-стаен апартамент. Могат една боксониера да наемат за по-малко от 200лв. на месец и да са спокойни, че няма да пречат на свекървата.
Освен това авторката казва, че са работели и двамата, така че едната заплата спокойно можеше да отива за квартира + още нещо, а с другата да изкарват месеца.
Нито ще са първите, нито последните ... Не е невъзможно, дори напротив!
Но те са искали да спестят този разход, а сега авторката се оплаква. Ами щом е така нека мълчи, търпи и да свиква, защото тя е гостенка в чужд дом и няма право да се меси на свекървата относно поддържането на апартамента и т.н. Naughty

Едит: То не е казано, че ако ще купуват апартамент трябва да го платят кеш. Има банки, има заеми, има ипотеки ... Не знам за другите, но аз лично никога не бих живяла със свекървата под нейния покрив, още повече щом чакам дете. За щастие и ММ не би го позволил.

# 146
Не знам дали знаеш, но има и апартаменти под наем, които в повечето случаи са евтини. Все пак не е казано, че трябва да наемат или купят 5-стаен апартамент. Могат една боксониера да наемат за по-малко от 200лв. на месец и да са спокойни, че няма да пречат на свекървата.
Освен това авторката казва, че са работели и двамата, така че едната заплата спокойно можеше да отива за квартира + още нещо, а с другата да изкарват месеца.
Нито ще са първите, нито последните ... Не е невъзможно, дори напротив!
Но те са искали да спестят този разход, а сега авторката се оплаква. Ами щом е така нека мълчи, търпи и да свиква, защото тя е гостенка в чужд дом и няма право да се меси на свекървата относно поддържането на апартамента и т.н. Naughty

Едит: То не е казано, че ако ще купуват апартамент трябва да го платят кеш. Има банки, има заеми, има ипотеки ... Не знам за другите, но аз лично никога не бих живяла със свекървата под нейния покрив, още повече щом чакам дете. За щастие и ММ не би го позволил.
Peace
Казват, че и най-голямата кухня е тясна за две домакини, но след като авторката е предпочела това съжителство, добре е да се правят понякога и компромиси. Още повече, че не става дума за опърничава и зла свекърва,  доколкото разбрах. Thinking

# 147
Ох, много сте ербап на думи да показвате врати на снахи, ама какво да кажем за Златото ви- дали ще му е кеф така да му изгоните жената? Ми ако реши да я последва? И после да не мислите, че ще имате невероятни отношения? Че това е като да се застреляш в крака- днес изнасяш багаж на снахата, утре те хваща Алцхаймерът и ще си живееш сама и горда сред вехториите...

Иначе работещ мъж на 31 да не е събрал колкото за начална вноска за малък апартамент, при условие, че не плаща наем...ми странно е.

# 148
  • гр.Пловдив
Доколкото ми стана ясно от изложението на аторката....ми освен да си наляга парцалите към момента няма друг вариант Mr. Green

Свекито не ми се вижда чак да е от Севернокорейския режим -с блага дума и повечко такт и артистичност младите родители биха могли на първо време да издействат да се изчисти и оборудва място за бебето-поне  малко от малко да не диша прахоляци ,а и да има къде да му се слагат нещата и майката да се помещава..оттам нататък съдействието и помощта на бабата посред зима би било берекет версин Peace

Вестниците и тенджерите да са й последния проблем на дамата,то хубаво ,че имат покрив.....

Да се радва също,че има кой да обгрижва мъжа й,че след раждането няма да има време и зъбите да си измие,камо ли други глезотии и ако е сама в боксониера под наем ,разходи по АМ,памперси ,ядене и сметки за отопление и ще хване влака ....

# 149
Ох, много сте ербап на думи да показвате врати на снахи, ама какво да кажем за Златото ви- дали ще му е кеф така да му изгоните жената? Ми ако реши да я последва? И после да не мислите, че ще имате невероятни отношения? Че това е като да се застреляш в крака- днес изнасяш багаж на снахата, утре те хваща Алцхаймерът и ще си живееш сама и горда сред вехториите...

Иначе работещ мъж на 31 да не е събрал колкото за начална вноска за малък апартамент, при условие, че не плаща наем...ми странно е.
Нека не забравяме, че не всички жени искаме да отглеждаме мамини синчета Naughty
Бих се срамувала от себе си ако един ден имам син на 31 години, който да ме държи за полата вместо да мисли за това как да осигури на семейството си собствено жилище и определено ще помогна за стягането и на неговия багаж ... За мен подобно поведение е недостойно и унизително най-вече щом става дума за млади, работоспособни хора!

Общи условия

Активация на акаунт