Живея със свекървата

• 72 996
  • 889
  •   1
Отговори
# 120
Мила съчувствам ти. И аз живея със свекървата. Вярно на самостоятелен етаж от къща, тя в друга къща, но във същия двор. И вече десет години все нещо преча. Но аз съм им в къщата не те в моята, за това си мълча. Иначе за протокола купих си собствен апартамент, но при нас мамин златен не желае да се премести. Тук му били приятелите тук му бил животът. Не се оплаквам. Направила съм грешки в миналото си, платила съм си цената.
Но те разбирам. За съжаление мисля, че когато се роди детето ще стане по -лошо. Мога много да напиша, но не искам. Да ни дава господ здрави нерви.
Пожелавам ти момче. Аз бих искала да съм се родила мъж и най-хубавото в живота което ми се е случило е, че децата са ми момчета.

# 121
Може би много от вас няма да ме разберат,но искам да споделя с някой това което ме мъчи.От около година с мъжът ми живеем заедно,но заедно с майка му.В началото не обръщах внимание на нищо,защото ходех на работа ( сервитьорка) и се прибирах само да спя,но сега съм бременна,стоя си в къщи и свекървата започна да ми лази по нервите.Тя е от тези премиличките,които ти казват " ти си почивай аз ще свърша тази работа" Третира и мен и мъжа ми като 5 годишни и най вече него(а той е вече на 31г) Вечер когато той се прибира от работа,тя хуква да му прави салатката е се препъне чак,и като започне " маменце,златенце,миличко..." уххх откачам да не говорим,че тя готви,пазарува,пере,глади.Може би си мислите че това е свекърва мечта,но не е.С мен се държи ПРЕКАЛЕНО миличко,идва пи мен и иска да ми завива краката,правя си закуска ,тя дърпа всичко от ръцете ми (иска тя да прави всичко) чувствам се не на място сякъш съм там за украса,когато изляза не искам да се прибирам ако мъжът ми го няма.Да не говори и че е вехтошарка и вещоманка,апартаментът е задръстен с боклуци,в кухнята е абсолютен хаус тигани и тенджери има дори и върху кухненския ъгъл.В хладилника вечно има храна от преди седмици,пакети с подправки и такива хвърчат навсякъде.Олоито и тези неща тя държи р един шкаф с препаратите.Помощ!!!Ако кажа нещо ще изляза лоша,защото тя винаги е мила и невинна.Не знам какво да правя,на мъжа ми така си му е много добре при маминка,но аз къде съм тази картинка?Още много искам да пиша,но няма да ми стигне форума.Знам че има и други жени в моята ситуация,моля ви за съвет,защото незнам как да постъпя

Абе авторката, ти майтап ли си правиш... жената шета, мие, чисти и ви обгрижва. Лежи си спокойно и си гледай кефа. като родиш ще ти гледа и бебчето. Да не развалите безценната жена, ей...

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 14:01 от Iris04

# 122
  • София
Ами всеки млад човек трябва да бъде възпитан така, съгласна съм. Нормално е жената да търси И финасова сигурност/ в разумни граници/, защото в периодите на бременност и майчинство, пък и в ранните детски години тя не може да е пълноценен служител в повечето случаи и е нормално да има на кой да се опре
Достатъчно е да си избереш трудолюбив и отговорен мъж.
Никъде не е казано, че за да родиш и гледаш дете, трябва да имаш мъж- богаташ.
Човек знае две и двеста, но за съжаление, търсачките на " 200" заемат все по- голямо място на пазара за женене.

# 123
Ами всеки млад човек трябва да бъде възпитан така, съгласна съм. Нормално е жената да търси И финасова сигурност/ в разумни граници/, защото в периодите на бременност и майчинство, пък и в ранните детски години тя не може да е пълноценен служител в повечето случаи и е нормално да има на кой да се опре
Достатъчно е да си избереш трудолюбив и отговорен мъж.
Никъде не е казано, че за да родиш и гледаш дете, трябва да имаш мъж- богаташ.
Човек знае две и двеста, но за съжаление, търсачките на " 200" заемат все по- голямо място на пазара за женене.

трудолюбив и отговорен мъж за всеки е различно май. в общия случай жената се стреми мъжът да е на нейното ниво/финансово или професионално/ или една идея по - нагоре. Докато мъжете обикновено търсят други неща в една жена. Природа, какво да се прави

# 124
Ми аз доколкото разбрах жената не се е скъсала да "шета", защото в къщата й в крайна сметка е хаос, ако шеташе, щеше да си разчисти хладилника; а авторката по-скоро иска сама да си направи закуска, отколкото някой да й я прави. Салатката се прави за Златото, не за нахалната снаха, нали?

# 125
Ами то за един хаос,но за други прибрана,кътаща всичко и т.н.  жена.По-възрастните хора са живяли във време на недоимък и оскъдица и за това кътат всичко,което евентуално може да потрябва и трупат ли какви ли не неща.Не хвърлят някои неща със сантиментална за тях стойност,или просто оставят някой неща ей така да ги има и спират да ги забелязват даже...което може да бъде много дразнещо за един млад човек.Освен това ако е живяла сама без мъж и сама си е изгледала сина,той за нея е "вся и всьо",вкопчила се е в него, тя е готова на всичко за него.Емоционално не е готова да го изпусне да излезе навън,а и вероятно няма и финансова възможност за помощ за закупуване на негово самостоятелно жилище.Може и сина и да е с със същата нагласа.....Не само ще го гледа него,ами и снахичката ще гледа и бебето-на мама златните и ще го прави с огромно желание и всеотдайност.Laughing......Вярно,че това не е най-правилното по принцип,но може би тя е човек с такава нагласа и мислене.И като е така авторката трябва да се нагоди и направи така,че ситуацията да бъде в нейна полза и да извлече позитивите на такова съжителство,атмосферата да е спокойна и да няма остри конфликти....Повече комуникация,да и влезе под кожата и да я действа...и след време да се отделят по някакъв начин.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 14:26 от Zhani

# 126
Надълго и нашироко са обсъждани подобни ситуации и изводът е две поколения на едно място категорично НЕ.
Съчувствам на авторката, защото и аз съм живяла със свекърва /ако сега я питаш нея ще е най-щастлива да живее при нас/, много съм си мълчала и моят мъж не можеше да ме разбере защо аджеба се дразня и ядосвам. Не ми даваше да готвя, защото съм изморена от работа или когато сготвех нещо не трябвало така да се прави и даже и не хапваше. За сметка на това ми даваше да чистя  Mr. Green, пера и цялааата домакинска работа, докато не ми писна че се товаря с всичко това, защото след два дни ставаше същата мърлява работа. Хич я нямаше в хигиената и сега си е така между другото. Така че напълно съчувствам на авторката. За съжаление след появата на детето ще става по-лошо, ще има да влиза за всяко нещо в стаята и да дава непоискани съвети. Някой от Вас ще каже, че е прекалено грубо, но е така аз примерно не давам непоискани съвети, камо ли да правя забележка за каквато и да е. Мога само да Ви кажа, че това си е до човек, възпитание и манталитет. Човек или има чувство за такт или го няма.
Моята свекърва и до ден днешен като дойде вкъщи се намира да ми направи забележка за нещо. Но казвайки го на детето, например "Ехх баба, как го ядеш това?" смеейки се и разбира се детето спира.
Така че най-добрият съвет е изнесете се и дано твоят мъж разбере, че така ще е най-добре за общо спокойствие.  Peace

# 127
Това е перманентно и масово състояние на възрастните хора в Бг, да са като вкопчени в децата си, без собствен живот, без приятели и развлечения.
И не, не става дума за пари, а за желание.Не са нужни кой знае колко средства, за да имаш 2-3 приятелки, с които да си пиете чая/кафето, да се разхождате, да си обменяте рецепти и всякакви щуротии, които ви вълнуват, вместо да висиш на врата на сина/дъщерята (за внимание) и скъпоценните внучета.
Знам, че има и друг тип свекърви/тъщи, но в масовия случай са като описаната в темата.За нея няма живот "извън сина, снахата и внучето".
Сигурно има млади жени, които с удоволствие биха се вписали в приказката за принцесата и безплатната прислужница, но това пък си има своята цена.

# 128
Love, точно това исках да напиша, ти си се изразила ясно и точно.  Peace
Вкопчват се в живота на децата си. 

# 129
  • София
Love, точно това исках да напиша, ти си се изразила ясно и точно.  Peace
Вкопчват се в живота на децата си. 
Ами, какво друго им остава?
С пенсия от 200- 300лв., какво кафе, какви приятелки?
Герои са, като успеят да отделят някой лев да дадат на внучето или да му купят така охулваното шоколадче.

# 130
absurt , не е до пари, до манталитет е.
Ако хората имаха приятели само когато имат пари, половината свят досега да се е самоубил вследствие на депресия.

# 131
В никакъв случай не е до пари. При нас бабите се събират долу пред блока дори и да е студено за по час два.  На пейката няма къде да харчат. Даже си ходят и на гости да гледат сериали. Всеки трябва да има личен живот и пространство.
Не вярвам на някоя от Вас да и е приятна следната ситуация: цял ден на работа, забираш детето, прибираш се с торбите вкъщи. И още не си си събул обувките и свеки звъни на вратата. Доброто възпитание предполага да я поканиш, почерпиш нещо и правиш компания. Ами кога ще приготвя вечеря, обърна внимание на детето, да се изкъпя и тн. Може да звучи гадно, но не ми е приятно.  Съжалявам.

# 132
Не вярвам на някоя от Вас да и е приятна следната ситуация: цял ден на работа, забираш детето, прибираш се с торбите вкъщи. И още не си си събул обувките и свеки звъни на вратата. Доброто възпитание предполага да я поканиш, почерпиш нещо и правиш компания. Ами кога ще приготвя вечеря, обърна внимание на детето, да се изкъпя и тн.
    А ако звънне тъщата?  Laughing
     Съгласна съм, че доброто възпитание предполага аз да правя компания на свекървата на кафе или питие, но не разбирам защо трябва да се терзая за вечерята и детето през това време. Синът на свекървата ще се погрижи за всичко останало.  Laughing Разбира се, през цялото време ще го хваля колко добре ги умее тези неща и как винаги като дойдат неочаквани гости се представя на ниво.

# 133
Тъщата не идва, далече е.
Сина го няма в 80% от случаите, а ако е там си гледа филм или на лаптопа.  Mr. Green

# 134
  • София
Не вярвам на някоя от Вас да и е приятна следната ситуация: цял ден на работа, забираш детето, прибираш се с торбите вкъщи. И още не си си събул обувките и свеки звъни на вратата. Доброто възпитание предполага да я поканиш, почерпиш нещо и правиш компания. Ами кога ще приготвя вечеря, обърна внимание на детето, да се изкъпя и тн.
    А ако звънне тъщата?  Laughing
     Съгласна съм, че доброто възпитание предполага аз да правя компания на свекървата на кафе или питие, но не разбирам защо трябва да се терзая за вечерята и детето през това време. Синът на свекървата ще се погрижи за всичко останало.  Laughing Разбира се, през цялото време ще го хваля колко добре ги умее тези неща и как винаги като дойдат неочаквани гости се представя на ниво.

Joy Несъмнено неочакваната гостенка ще остане очарована.

Общи условия

Активация на акаунт