Живея със свекървата

• 72 972
  • 889
  •   1
Отговори
# 105
Разбира се, здравият разум подсказва да не приютяваш пораснали деца под покрива си и да ги дундуркаш.

Това, коментирах.
Съжалявам ако не си разбрала, затова не казвай, че коментара ми няма нищо общо с темата.  Peace

# 106
Е, какво общо с темата на авторката имат излиянията дали ще си държим порасналите деца до полите или ще ги изритаме (образно казано) като станат пълнолетни?

# 107
Не бих изхвърлила детето си, но да кажем- докато няма собствени деца. Тръгне ли обаче да се размножава, значи е достатъчно голямо, за да живее само. Ако иска да живее с мен- без деца.

Не може човек хем да има претенции, че е възрастен, като изгради семейство, хем да си е "винаги дете".

# 108
Е, какво общо с темата на авторката имат излиянията дали ще си държим порасналите деца до полите или ще ги изритаме (образно казано) като станат пълнолетни?

Намирам за крайно ненужно да обяснявам какво и защо съм писала. Ето сега пълним темата с ненужни постове.
Но, на теб ще обясня. Коментара ми е породен от това, което ти си написала,че видиш ли, жената не проявява здрав разум, щом ги е приютила. От тук идва коментара ми,коя майка би изхвърлила деца си. Целия ми пост е свързан с това,Но явно не съм го написала достатъчно разбираемо Peace

# 109
Коментара ми е породен от това, което ти си написала,че видиш ли, жената не проявява здрав разум, щом ги е приютила. От тук идва коментара ми,коя майка би изхвърлила деца си.
Аз това имах предвид, че не е по темата. До колко години да живее "детето" е мама и тате? Как го виждаш 30-годишен под крилцето на мама? Аз хич не го виждам. Още по-малко съм склонна да приютя новобрачни под покрива си. Ако не могат да плащат наем, първо да поработят в тази насока, а после да се женят и размножават. Бих помогнала, но не бих дундуркала и много държа да се прави разлика между двете. Авторката на темата е дундуркана в чужда къща, а има претенции как точно да става дундуркането.

# 110
  • София
Напълно съм съгласна, че да дундуркаш здрав възрастен като дете НЕ е проява на здрав разум, а е мечешка услуга. Дундуркаш включва издържаш, обгрижваш, обслужваш.... Говоря за постоянно присъствие, не за временна помощ. А ако този възрастен е решил да се прави на татко или майка, а не може да се грижи нормално за себе си...

# 111
И най-важният съвет: не си продавайте независимостта, защото някой е обещал "да се грижи за бебето в началото". Новородените са лесни, макар да е шокиращо отначало. Мога да гледам 10 новородени: да, реве, ама където го оставиш, там стои, не се катери, не се тръшка за дрехи и играчки...

# 112
И най-важният съвет: не си продавайте независимостта, защото някой е обещал "да се грижи за бебето в началото". Новородените са лесни, макар да е шокиращо отначало. Мога да гледам 10 новородени: да, реве, ама където го оставиш, там стои, не се катери, не се тръшка за дрехи и играчки...
Ха! В началото! Да обещае да става всяка сутрин в 6 и да го кара на училище поне до 7 клас и после да го прибира от училище, кръстосвайки улиците като таксиджия! Mr. Green

# 113
Сори, аз още не мога да приема куп стари вестници като "вещи". Не са котки, не са "колекция". Виждате ли качествената разлика? Примерно ако в чекмеждето за вилици и лъжици има 30 ръждясали капачки без съответните съдове, неусетно ще започнат да изчезват. Ако са били важни, нямаше да са в насипно състяние.

Изненадвам се колко хора си бранят дреболийките в "живота". Нищо чудно, че има толкова драми...
Имаш автоматичната "способност" да приемаш, че е задължително всички хора на Земята да мислят като теб и да възприемат живота като теб.
А хората са РАЗЛИЧНИ.    Laughing
Ако ти си подреждаш капачките и изхвърляш стария вестник, в момента, в който го прочетеш, поне половината хора на Земята не го правят.И го намират за съвсем нормално.Нищо чудно теб да те смятат за педант, щом държиш на подредени/прибрани капачки.    Laughing
Та, просто се научи да "виждаш" разликите в хората.Не всеки е "направен по твоя калъп", за да мисли и действа като теб.
Чуждите вещи, дали са стари вестници, ръждясали капачки, нащърбени чинии и т.н., са ЧУЖДИ.И ти нямаш право да ги пипаш, ако собственика не те помоли лично да ги преместиш/изхвърлиш.
Ако и към мъжа си и вещите му действаш така, и с него няма да остарееш.

# 114
  • София
А, сори, ама ако си отгледала син, който не може да се изнесе с жена си, на практика нямаш "собствен дом". И ако някого ще пращаш по дяволите, по-честно е това да е твоето "злато". Никое момиче не е длъжно да плаща за твоите родителски грешки.

Ако си се докарала до положение да ти докарват снахи...и ти имаш отговорност за положението. Нямаш право да се обиждаш, нито да правиш драми.

Нали знаеш аксиомата- всяка свекърва си заслужава снахата и обратното. Поне да си беше научила синето да търси имотни девойки...
И аз сори, ама къде пише, че мъжките майки са длъжни да осигурят жилище на сина си?
Или да му осигурят работа на висока позиция и с бол пари, че да дари безбрежен живот на пристигналата от провинцията, само с един сак дрехи, булка?
ПП. Добре, че има синове, не научени да търсят имотни девойки, че щяхте да изкапете като круши....... Joy

# 115
Никой не говори за това свекървата да осигури дом на сина си. Свекървата/и всяка друга майка/ трябва да е дала на сина си жажда за свобода и самостоятелност и борбеност, за да търси начини да ги постигне, с или без помощта на родителите си

# 116
 Според мен много от съфорумките бъркат мечтите с реалността. И аз , когато се жених 96та година, исках всичко ново. Ама няма. после дойде 97ма, криза, малко бебе, няма АМ, няма памперси. Щом се налага да живеят заедно, ще живеят.
 Според мен големия проблем на авторката е, че тя (но тя поне се съпротивлява) и мъжът и не могат да бъдат пораснали мъж и жена, семейство, докато ги третират като деца. И аз съм чуствала същото на гости при С.
 Говори със свекърва ти, ежедневно, по малко. Поставяй въпросите къде ще сложите на бебето креватчето, къде ще държите количката, на кой рафт на хладилника и на кой на шкафа ще държите неговата посуда.  Кое кътче ще бъде за твоите дрехи, твоите книги. Сега, като си в къщи, а вероятно и тя, поискай да те научи на разни манджи и после нека ти да ги готвиш сама, да се види какво си научила.
 Имай предвид, че жената вероятно чуства, че това, да сготви, да изчисти и т.н. са нейни задължения.  Аз в някои отношения съм така - абе не мога да смогна, но не мога и да го пусна друг да го свърши. Все едно да оставя някой да ми изпере гащите, така го усещам.
 Както казаха, бъди артист. А аз бих добавила - стани ученичка на свекърва си. И напредвай бързо. Така, когато ти правиш нещо, тя ще чуства гордост, ще се отпусне пред теб, ще приема по-лесно помощ и предложения, например за разчистване на вещите. И като те види пораснала ученичка, може би ще си даде сметка, че трябва да ви обгрижва поне като тийнейджъри или студенти, а не като 5 годишни.

# 117
  • София
Никой не говори за това свекървата да осигури дом на сина си. Свекървата/и всяка друга майка/ трябва да е дала на сина си жажда за свобода и самостоятелност и борбеност, за да търси начини да ги постигне, с или без помощта на родителите си
Защо си тракаме клавиатурите? newsm78 bouquet

# 118
Защо си тракаме клавиатурите? newsm78 bouquet

Ами всеки млад човек трябва да бъде възпитан така, съгласна съм. Нормално е жената да търси И финасова сигурност/ в разумни граници/, защото в периодите на бременност и майчинство, пък и в ранните детски години тя не може да е пълноценен служител в повечето случаи и е нормално да има на кой да се опре

# 119
Някои хора не са различни, те са и патологични. Събирането на отпадъци си е патология, описана от доста специалисти.

И да, хвърлям и разчиствам неща на мъжа си.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 13:20 от The Siren of Titan

Общи условия

Активация на акаунт