Живея със свекървата

• 72 979
  • 889
  •   1
Отговори
# 90
Какво е "завряна снаха"? Нали сте наясно, че на много български тетки заветната идея им е да построят "капан за снахи"- хем да я приемат "като собствена дъщеря", хем после като кацне на територията, да се почнат драми и договорки и тормоз на дребно. Това е много, много нечестно.

Сори, аз още не мога да приема куп стари вестници като "вещи". Не са котки, не са "колекция". Виждате ли качествената разлика? Примерно ако в чекмеждето за вилици и лъжици има 30 ръждясали капачки без съответните съдове, неусетно ще започнат да изчезват. Ако са били важни, нямаше да са в насипно състяние.

Изненадвам се колко хора си бранят дреболийките в "живота". Нищо чудно, че има толкова драми...

# 91
Предполагам, че имате отделна стая, тази в която ще спите с бебето.

Можеш, даже е задъшжително да разчистиш нея, без да изхвърляш вещите на свекърва ти. Просто ги събери в кашони, чували. Боядисай, смени пердетат, закачи си картина, купи свещи - и ето уют, а и по-чиста стая за бебето.

Няма нужда да се караш със свекървата, включи и нея. Тя трябва да присъства, за да реши какво прави с вещите.

# 92
Какво е "завряна снаха"? Нали сте наясно, че на много български тетки заветната идея им е да построят "капан за снахи"- хем да я приемат "като собствена дъщеря", хем после като кацне на територията, да се почнат драми и договорки и тормоз на дребно. Това е много, много нечестно.

Сори, аз още не мога да приема куп стари вестници като "вещи". Не са котки, не са "колекция". Виждате ли качествената разлика? Примерно ако в чекмеждето за вилици и лъжици има 30 ръждясали капачки без съответните съдове, неусетно ще започнат да изчезват. Ако са били важни, нямаше да са в насипно състяние.

Изненадвам се колко хора си бранят дреболийките в "живота". Нищо чудно, че има толкова драми...
С първия параграф съм съгласна 1000%. За останалото обаче, в своя дом всеки има право да е клошар колкото си иска, просто защото това е негова територия с негови правила. Казвам го като човек, който умира да разчиства и изхвърля, но го правя в моя дом, на моя територия, а не в чужд такъв.

# 93
А, сори, ама ако си отгледала син, който не може да се изнесе с жена си, на практика нямаш "собствен дом". И ако някого ще пращаш по дяволите, по-честно е това да е твоето "злато". Никое момиче не е длъжно да плаща за твоите родителски грешки.

Ако си се докарала до положение да ти докарват снахи...и ти имаш отговорност за положението. Нямаш право да се обиждаш, нито да правиш драми.

Нали знаеш аксиомата- всяка свекърва си заслужава снахата и обратното. Поне да си беше научила синето да търси имотни девойки...

# 94
А, сори, ама ако си отгледала син, който не може да се изнесе с жена си, на практика нямаш "собствен дом". И ако някого ще пращаш по дяволите, по-честно е това да е твоето "злато". Никое момиче не е длъжно да плаща за твоите родителски грешки.

Ако си се докарала до положение да ти докарват снахи...и ти имаш отговорност за положението. Нямаш право да се обиждаш, нито да правиш драми.

Нали знаеш аксиомата- всяка свекърва си заслужава снахата и обратното. Поне да си беше научила синето да търси имотни девойки...
Да, това е така. Но недостатъците на свекървата не правят по-малко и по-оправдано нахалството на снахата.

# 95
Че откога наличието на малко здрав разум по отношение на общото домакинство се води "нахалство"...някой май живее още в 19 век.

Много дреболии защитавате. Не знам как се живее така.

# 96
Здравият разум е чудесно нещо, но именно той най-често отсъства в човешкото поведение и в междучовешките отношения. Здравият разум не би позволил да се нахендриш на отглеждане от свекървата и в продължение на цяла година да използваш дома ѝ за обиталище, в което само се прибираш да ядеш и спиш, а честта да те обслужва да оставиш на свекървата. Здравият разум не позволява, когато те затряскат хормоните докато бременееш със Златното Яйце да наглееш с претенции как точно да те отглеждат и обслужват. Здравият разум изисква, ако има проблем за разрешаване в съвместното съжителство, да го обсъдиш с хората, с които живееш и да потърсите заедно приемлив компромис, а не да крякаш по форумите, че е много кофти да си нямаш свое местенце и го искаш сега и веднага в доома на свекървата. Разбира се, здравият разум подсказва да не приютяваш пораснали деца под покрива си и да ги дундуркаш.

# 97
Абе дъщери нямате ли? Малко женска солидарност поне? Ми какво като са я "затряскали хормоните", все едно и нас не са ни тряскали. Нормално е някои периоди в живота да имат приоритет и околните да се съобразяват. Надявам се някой да ме прасне, ако почна да се съобразявам повече с особеностите на собствения си дъртизъм, отколкото с "хормоните" на млада жена, която явно има за какво да е хормонална- завъжда следващото поколение.

# 98

Това много ми хареса Hug
Още продължавам да си мисля, че това има надежда да се промени.
Иначе и аз съветвам авторката да не изхвърля вещите на свекървата, да се концентрира в тяхната стая с мъжа си и да се опитва да се възползва от позитивите на съвместното съжителство/готвене, чистене, обгрижване и т.н./, докато не дойде моментът да се изнесат

# 99
Ееее ама много сте крайни! И май повече се заяждате отколкото вие да проявите здрав разум. Какво означава " някоя майка да приюти детето си " ?! Безумно звучи! Това че детето не е успяло само да си купи жилище или наеме квартира, означава ли,че собствената му майка ще му събере багажа и ще му каже " голям си,няма да те приютя, оправяй се". Та нали за една майка детето й е дете винаги, без значение колко е голямо. Коя от вас би изгонила детето си,само защото е голямо. Съгласна съм,че трябва да са самостоятелни, но я помислете колко много семейства в България живеят така. Не всички имат шанса да разполагат със собствено жилище. И не говорете за мързел, защото всички знаем какви са заплатите тук,и как цял живот и да работиш, пак има хора,които немогат да съберат за жилище. Не разбирам защо според вас, жената трябва да изгони и сина си и жена му. Това е собственото й дете, вие я опреквате че  го дундурка. И съм сигурна,че жената си умира от кеф,че те живеят при нея. Защото когато децата порастнат, и се изнесат, а родителите остареят, на тях им остава само да чакат събота или неделя , за да им дойдат на гости и да ги видят за 2 часа. Та не ми говорете,че проявата на здрав разум се изразява в това, да покажеш вратата на собственото си дете, защото никоя от вас не би направила,освен ако няма финансовата възможност да му осигури собствен дом!

# 100
Нали сте наясно, че на много български тетки заветната идея им е да построят "капан за снахи"- хем да я приемат "като собствена дъщеря", хем после като кацне на територията, да се почнат драми и договорки и тормоз на дребно. Това е много, много нечестно.
      Така е и ще продължава да съществува, докато на много други български тетки заветната им идея е да отгледат дъщери за продан, които чакат всичко от "мъжката страна". Жилището, издръжката, свекървата да си иде на "село", след като поотгледа за десетина години младото семейство и децата му. Търсене и предлагане са взаимно свързани.  Wink

# 101
Е
Скрит текст:
еее ама много сте крайни! И май повече се заяждате отколкото вие да проявите здрав разум. Какво означава " някоя майка да приюти детето си " ?! Безумно звучи! Това че детето не е успяло само да си купи жилище или наеме квартира, означава ли,че собствената му майка ще му събере багажа и ще му каже " голям си,няма да те приютя, оправяй се". Та нали за една майка детето й е дете винаги, без значение колко е голямо. Коя от вас би изгонила детето си,само защото е голямо. Съгласна съм,че трябва да са самостоятелни, но я помислете колко много семейства в България живеят така. Не всички имат шанса да разполагат със собствено жилище. И не говорете за мързел, защото всички знаем какви са заплатите тук,и как цял живот и да работиш, пак има хора,които немогат да съберат за жилище. Не разбирам защо според вас, жената трябва да изгони и сина си и жена му. Това е собственото й дете, вие я опреквате че  го дундурка. И съм сигурна,че жената си умира от кеф,че те живеят при нея. Защото когато децата порастнат, и се изнесат, а родителите остареят, на тях им остава само да чакат събота или неделя , за да им дойдат на гости и да ги видят за 2 часа. Та не ми говорете,че проявата на здрав разум се изразява в това, да покажеш вратата на собственото си дете, защото никоя от вас не би направила,освен ако няма финансовата възможност да му осигури собствен дом!
Добре би било преди да пишеш, да прочетеш поне първия пост на авторката. Така има шанс да успееш да схванеш какво се коментира и написаното от теб няма да виси без да има нещо общо с предходните коментари.
Сирен, имам дъщеря. Малко е малка още да става снаха, но искрено се надявам да не бъде нагла използвачка с претенции как е обслужвана.  

# 102
Ние пък се стараем и ще направим чудеса от героизъм дъщеря ни да не живее със свекърва или с който и да било, освен със съпруга си. Едно от нещата, на които ще заложим е доброто образование. Само да сме живи и здрави

# 103
Е
Скрит текст:
еее ама много сте крайни! И май повече се заяждате отколкото вие да проявите здрав разум. Какво означава " някоя майка да приюти детето си " ?! Безумно звучи! Това че детето не е успяло само да си купи жилище или наеме квартира, означава ли,че собствената му майка ще му събере багажа и ще му каже " голям си,няма да те приютя, оправяй се". Та нали за една майка детето й е дете винаги, без значение колко е голямо. Коя от вас би изгонила детето си,само защото е голямо. Съгласна съм,че трябва да са самостоятелни, но я помислете колко много семейства в България живеят така. Не всички имат шанса да разполагат със собствено жилище. И не говорете за мързел, защото всички знаем какви са заплатите тук,и как цял живот и да работиш, пак има хора,които немогат да съберат за жилище. Не разбирам защо според вас, жената трябва да изгони и сина си и жена му. Това е собственото й дете, вие я опреквате че  го дундурка. И съм сигурна,че жената си умира от кеф,че те живеят при нея. Защото когато децата порастнат, и се изнесат, а родителите остареят, на тях им остава само да чакат събота или неделя , за да им дойдат на гости и да ги видят за 2 часа. Та не ми говорете,че проявата на здрав разум се изразява в това, да покажеш вратата на собственото си дете, защото никоя от вас не би направила,освен ако няма финансовата възможност да му осигури собствен дом!
Добре би било преди да пишеш, да прочетеш поне първия пост на авторката. Така има шанс да успееш да схванеш какво се коментира и написаното от теб няма да виси без да има нещо общо с предходните коментари.
Сирен, имам дъщеря. Малко е малка още да става снаха, но искрено се надявам да не бъде нагла използвачка с претенции как е обслужвана.  

Ти също ако беше чела,щеше да видиш,че това е сигурно третия ми пост по темата, преди да коментираш.

# 104
Ти също ако беше чела,щеше да видиш,че това е сигурно третия ми пост по темата, преди да коментираш.
Да, изкоментирах факта, че постовете ти нямат нищо общо нито с написаното от авторката, нито с останалите коментари.

Общи условия

Активация на акаунт