Живея със свекървата

• 73 054
  • 889
  •   1
Отговори
# 210
Е тогава с каква цел заживявате с някого? Просто, за да имате терен за секс и да си делите разходите или искате да сте заедно, но с течение на времето разбирате, че не сте един за друг ? Ако е второто, говорим за едно и също.  Немислимо е да се създава семейство без да са живяли мъжа и жената заедно.  Това не подлежи на коментар.  Аз не бих живяла с някой, който евентуално ми харесва, но виждам, че не би могло да се получи нищо между нас. Личното пространство и свобода си не бих ги нарушила по този начин. Щом нямаме сериозни намерения, няма какво да правим в едно жилище.  При такава ситуация всеки си е вкъщи , заедно само за удоволствията от живота.

Явно е от възрастта, и аз мисля така, и аз съм на 36  Laughing
Обаче гледам младите се събират и по други причини

# 211
Аз честно казано знам за 2 случая, в които момчето си води приятелката, а маминка обслужва. Общо взето това са някакви прекалено обгрижени синковци, които искат за удобство да си имат и гадже наблизо. Майката пък явно иска да държи сина си на къса каишка и затова пуска момата в дома си. След това в повечето случаи се разделят, освен ако не направят беля.

Но иначе не е хич немислимо да решиш да създаваш семейство без съжителство. Ако имате сериозни намерения, няколкото търкания около съжителството се преодоляват лесно. Ако нямате ясна концепция, ще има да пробвате години наред, докато или се вземете заради навика, или нещата просто се разпаднат. Както казват- правиш или не правиш, няма такова нещо като "да опитам".

Цитат
Точно как протичат нещата при тези, които не са събрали, но решават да създадат семейство? Срещат се за по едно бързо  понякога в жилището на някой от родителите, като всеки си живее при родителите си и по някое време получават прозрение, че трябва да създадат семейство?  newsm78

Мда, нещо такова може да се случи. Във всеки случай така по-лесно се организира раздяла, отколкото бързо да си местиш багажа в следващата връзка...

# 212
  • гр.Пловдив
Събират се те,събират ,ама нямат нито дете ,нито коте,поучват,поработват тук-там ,уикендите хвърчат манджите и някое левче субсидийка от маминка и бабка от село и се бият в гърдите,че живеели самостоятелно и се издържат в големия град ooooh!

Да,ама не става номера и с появата на бебето и повечето скоропостижно включват на задна скорост и айде обратно,родителите вдигат банкет,ако изобщо са завършили и т.н

Какво майчинство ще взима новоизлюпена висшистка и да се плащат сметки,квартира ,храна и пр .разходи по бебе и т.н -таткото ако взима 2 К заплата съм съгласна,а дано ,ама надали  Mr. Green

Така че,такива привърженички на квартири като Зизу и бясни защитнички на всяка жаба да си знае гъола явно не са сърбали попарата и не й знаят вкуса  Peace

# 213
Какво общо имаха майчинството с образованието пък сега?
Или предлагаш да не учим, а да работим за да ни е сигурно майчинството?
Ами то може и да се учи, и да се работи, но е приложимо само при хора, които умеят да си организират времето Peace И къде съм написала, че съм чакала на родителите си за да ме издържат или да ми пращат "манджи"?
Глупави изводи си правиш от един простичък и масов пример.
Не всички родители живеят на село, не всички учащи се запътват към столицата и не всички са мързеливи и несериозни, както опитваш да намекнеш в поста си.
Лошо е, че около себе си явно си срещала само подобни индивиди, но това не означава, че всички са такива.

# 214
  • София
Младите са по- спонтанни и по- вярващи в " доброто и в човека", и по- смели.
Искат да изживеят нещото " тук и сега, и веднага".
Мисля си, че просто трябва да не се изтърве подходящото време.
Преди 23- 25г. е рано, но след 30 вече почва да става късно.
Характерите и на двамата закоравяват, навиците " ала стара мома и стар ерген" също, та общото съжителство става много по- трудно.
Като прибавим и евентуалните проблеми със зачеването, си заслужава да не се чака прекалено.

# 215
  • Плевен
Да ти кажа не е от възрастта Laughing . И на 20 съм била, но не ми е минавало през главата да заживея с някого, защото много се харесваме и да въртя домакинство, вместо да се срещаме за удоволствията от живота характерни за младата ни възраст Flutter

# 216

Да ти кажа не е от възрастта Laughing . И на 20 съм била, но не ми е минавало през главата да заживея с някого, защото много се харесваме и да въртя домакинство, вместо да се срещаме за удоволствията от живота характерни за младата ни възраст Flutter

При вашите ли си живяла, когато си била на 20? Не ти се е налагало да поддържаш някакъв ред и чистота в жилището, където живееш, когато си била на 20 ли? Аз когато бях на 20, дори и през ум не ми беше минавало, че живеенето с някой означава еднолично въртене на домакинство от моя страна. От ученичка уча в друг град, на няколкостотин километра от майка ми, съответно съм полагала грижите, които считам за нужни за изхранването и хигиената и редът на мястото, където живея, най-често със съквартиранти. На 20 години повечето ми познати мъже некореняк софиянци също бяха по общежития или квартири, най-често по двама-трима мъже заедно и явно успяваха да оцелеят по някакъв начин, грижейки се сами за себе си. Като заживееш с някой, просто си разпределяте домакинските задължения, тъй като сте горе-долу еднакво натоварени извън дома си, а в него нямате някое дете, което е неспособно да се погрижи само за себе си.

С огромно неудоволствие си спомням за някои от удоволствията, характерни за младата ми възраст, когато съм се "виждала" с гадже в дома на родителите му и сутрин ми се е налагало да ползвам скришом банята или да се изнизвам тихо като пръдня из гащи, защото не ми се иска да закусвам и да си приказвам приятелски с родителите му.

# 217
Неотдавна заживяхме с приятелят ми у техните,ситуацията е такава,че местя каквото си поискам,прибирам и размествам това,което не ми харесва.Все пак и аз живея тук,а още в началото си обзаведохме спалнята по мое желание.Разбира се,че се съобразявам,но това което смятам че не се държи там където трябва,просто го премествам.Явно си много притеснителна и свенлива,няма как когато живееш там да съществуваш като призрак.Ако имаш подкрепата на мъжа си,няма да има никакъв проблем.Преди това живеех с едно момче,майка му ми влизаше в стаята,подреждаше ми гардероба,разместваше когато ме няма.Дори си бях купила пердета,и когато ме нямаше ги беше свалила и сложила нейни.Е,сега ако ми се случи простоо...но тогава явно не съм се чувствала като у дома си.След като ще имаш дете,просто си извоювай пространство,сега не става въпрос само за теб.Надявам се да съм ти помогнала,ако искаш пиши на лични за да споделим преживявания.

# 218
Е,сега ако ми се случи простоо...
Да? Просто какво? Би си събрала багажа?

# 219
Е,сега ако ми се случи простоо...
Да? Просто какво? Би си събрала багажа?

Да, и на мен ми е интересно какво би направила, ако ѝ се случи сега?

а). Ще си намери нов приятел, при когото да живее, чиято майка не ѝ преподрежда гардероба;
б). Ще се изнесе със сегашния си приятел в самостоятелно жилище;
в). Ще зареже приятеля с досадната майка и ще се прибере обратно при нейните родители;
...

# 220
      Много сте недосетливи.  Wink Ясно е, че ще вдигне грандиозен скандал, че жената се разпорежда в дома си. Също и на милото, че го позволява.   Mr. Green
      Много искам да си поговоря по-лично с мъж, който търпи дълго време скандалджийка, вечно мрънкаща и недоволна жена. Не  мога да си представя какво става в главата на такъв мъж и какви са движещите му сили, за да подминава.

# 221
  • Плевен
Кукумицинка, ти за спорта ли пишеш? Тук не говорим за съквартиранти. Студентка съм била и в квартира, и в общежитие съм живяла. Работих в друг град известно време, живеех с мъж на квартира.  Бяхме съквартиранти, нямаше вариант както си живеем да забременея от него случайно, защото нямахме нищо общо.  Форумът е пълен с теми за мамини синчета, защото масово младите 20годишни мъже са научени да се грижат за къща като заживеят с жена  Crazy hahaha

# 222
Кукумицинка, ти за спорта ли пишеш? Тук не говорим за съквартиранти. Студентка съм била и в квартира, и в общежитие съм живяла. Работих в друг град известно време, живеех с мъж на квартира.  Бяхме съквартиранти, нямаше вариант както си живеем да забременея от него случайно, защото нямахме нищо общо.  Форумът е пълен с теми за мамини синчета, защото масово младите 20годишни мъже са научени да се грижат за къща като заживеят с жена  Crazy hahaha

Не, как ще пиша за спорта. Щом един мъж може да се грижи сам за себе си, докато живее с още двама други мъже, е естествено, че ще може да се грижи за себе си и докато живее с жена. И мъжете, с които съм била, са го правили. Да не кажа, че имах един, който домакинстваше повече от мен, защото моите критерии за чистота и ред бяха по-ниски от неговите и предпочиташе сам да си върши нещата.
Знам, че има такива случаи във форума, но май говорим за точно такива случаи, за които ти пишеш - живеят си при майките, които ги обгрижват, радват се на младежките си удоволствия, без да са живели някога самостоятелно, докато се намери потенциална снаха, на която майката да прехвърли грижите по синчето.

# 223
     Много сте недосетливи.  Wink Ясно е, че ще вдигне грандиозен скандал, че жената се разпорежда в дома си. Също и на милото, че го позволява.   Mr. Green

JoyИ аз щях да напиша същото.Не може някой да дойде в дома ти и да има претенции кое къде да стои,че и да мести.Поне аз ако бях майката на момчето нямаше да го допусна.Разбирателство между двете жени за по нататъшен съвместен живот да,това е добре за всички,но да ми пренарежда в моя дом няма как да стане.Градиш си дом правиш си го както си искаш,отиваш в дом принадлежащ на други хора -съобразяваш се.

# 224

JoyИ аз щях да напиша същото.Не може някой да дойде в дома ти и да има претенции кое къде да стои,че и да мести.Поне аз ако бях майката на момчето нямаше да го допусна.Разбирателство между двете жени за по нататъшен съвместен живот да,това е добре за всички,но да ми пренарежда в моя дом няма как да стане.Градиш си дом правиш си го както си искаш,отиваш в дом принадлежащ на други хора -съобразяваш се.

По-лошото е, че възприемат факта, че някой им е позволил да си подредят както им е добре не като проява на добра воля от страна на стопаните на жилището, ами като нещо, което са си извоювали и това  вероятно ще ги кара за всяко нещо, което не им удиса, да вдигат скандали, за да си го извоюват.

Общи условия

Активация на акаунт