Живея със свекървата

• 73 576
  • 889
  •   1
Отговори
# 285
 Приела я е, защото е в нужда и няма собствен дом с милото - прави им услуга, един вид.  Това не се ли зачита, или свекърите са длъжни щом са  приели младото семейство, и веднага да му осигурят максимален комфорт за своя сметка.
 Никога не съм си представяла, че щом някой ме приема в дома си, докато евентуално си стъпя на краката, от това автоматично произтича право на собственост върху необходимата ми  територия и сродни права.

Усещате ли се въобще как звучи това - щом сте се съгласили да ме приемете в къщата си, имам право да съм тук като у дома си, колкото и вие. Как едното произтича от другото, не ми е ясно, но малко звучи като да го пуснеш под одъра, пък то да ти се качи на главата.

Наистина доста нахален народ има, добре, че няма да ставам свекърва.

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 16:19 от Iris04

# 286
Вивиан, много точно казано. Тъкмо щях да пиша нещо в този смисъл.
Повечето тук казват, че в никакъв случай не биха допуснали младите да живеят с тях и не биха позволили друг да им се бърка в домакинството.
Но когато ти искаш "децата " да останат при теб и ти трябва да отстъпиш , а не, останете да живеете тук, защото не мога без вас, но аз ще казвам какво ще се прави в "моята къща".
Ирис, да ти кажа, че са много повече родителите, които настояват младото семейство да остане да живее с тях, колкото и невероятно да ви се струва това.

# 287
  • Пловдив
Когато приемаш някого вкъщи,трябва да знаеш че ще има много компромиси и от двете страни.
О, значи идеално - никого няма да приемам. Моите синове ще живеят, защото са ми синове. Като им дойде на акъл да се женят - да се оправят другаде.

Но когато ти искаш "децата " да останат при теб и ти трябва да отстъпиш ......
А, не, благодаря, не искам.

Всъщност имам трима сина и нормален апартамент, добре, че е невъзможно да се заврем 4-ри семейства в него. Но даже и един да се пробва - няма да стане, ще имат равен старт всичките братя.

# 288
Приела я е, защото е в нужда и няма собствен дом с милото - прави им услуга, един вид.  Това не се ли зачита, или свекърите са длъжни да приемат младото семейство, и веднага да му осигурят максимален комфорт за своя сметка.
Ами не е длъжна,то е ясно.Ако желае и приеме добре,ако не пак добре.Не може да приемеш друга жена в дома си ей така за услуга,ти чуваш ли се.Ако едната е на 50,другата е на 30.Ако искаш временно казваш временно,ако не се съгласяваш и знаеш че оттук нататък животът ти се променя.Колкото е изборна едната,толкова и на другата.Още повече,не знам при другите как е,но младите са много от помощ.

# 289
Когато приемаш някого вкъщи,трябва да знаеш че ще има много компромиси и от двете страни.
Сама го каза- компромиси и от двете страни. Ако приемем много хипотетично, че някога синът ми и жена му заживеят при мен, компромис от моя страна ще бъде самото им приемане у дома, както и свободата да действат както намерят за добре в тяхната спалня. Останалото не е къща-музей, а моят  дом, а там единственият шеф съм аз. Но точно поради тези мои съображения, разсъжденията ми са само хипотетични, а шансовете да живея под един покрив с новобрачни са нулеви. Тук вече говоря от опит- погрижила съм се да не се стига до подобни съжителства.

# 290
  • Пловдив
Тук вече говоря от опит- погрижила съм се да не се стига до подобни съжителства.
Е, аз не съм се погрижила и пак няма да стане. Четири апартамента са ми извън финансовите възможности.

# 291
Когато имаш снаха в дома си,значи ще делиш кухнята с нея,и няма да ходиш да и солиш манджата.
      Разбира се, стига сина ми и снаха ми да нямат претенции към моята спалня, да се задоволят с детската, да не ми държат сметка къде ще държа собствените си черпаци и кога си пускам пералнята. А да - и да не очакват да скитам по улиците или да се завирам в спалнята (която става само за спане и четене), ако решат да посрещат гости в големия, но общ дневен тракт. С две думи - много неща ще трябва да съобразят сина ми и евентуалната ми снаха, ако решат да се установят трайно при мен. Сигурна съм, че дори на него няма да му хареса, камо ли на чуждо момиче. Колкото мила, добра и търпелива да съм, някои неща човек прави по силата на дългогодишни навици, но външния човек, може да ги изтълкува като демонстрация и незачитане.

# 292
 Не е особен избор, когато детето ти се появи с партньор и без възможност да се отдели в собствен дом, но затова пък в очакване на бебе. Малко са родителите, които не биха помогнали поне временно, но ето че според вас се оказва, че така си се съгласил и да бъдеш изтикан в периферията на собствения си дом, и от собствения си хладилник.  В случая свекървата е от мила по-мила и се чуди как да угоди, но както виждаш, угодия няма. Те просто предпочитат и нея да я няма и най-щастливите им дни са, когато е била далече. Така че поканени, непоканени, единствения начин който аз смятам за отличен е всеки да си знае дома и там да се чувства свободен и щастлив. Всичко друго изисква компромиси и подтискане и за мен е редно отстъпчивостта да идва в по-голяма степен от този, който е бил подслонен.

Съжалявам, но злословието в такива случаи срещу хигиена, подредба, вехтошарство, натрапчивост и прочие навици на възрастните хора от страна на "децата" го определям като чисто нахалство.

# 293
  • Пловдив
Ирис, вероятно и аз няма да ги оставя на улицата младите. Но ще обясня, че в моя дом аз определям правилата. И като кажа, че завесите (споменатия пример) ще са пембени на точки, може това да им се вижда много старомодно. Или ако не искам гости повече от веднъж на две седмици, защото съм стара и изморена и искам да си седим двамата с дядото по чорапи на дивана в хола.

# 294
Тук вече говоря от опит- погрижила съм се да не се стига до подобни съжителства.
Е, аз не съм се погрижила и пак няма да стане. Четири апартамента са ми извън финансовите възможности.
Не е задължително грижата да е във формата на апартамент за всеки. Добро образование и здрави трудови навици са също отлична инвестиция в децата- с нея те няма да останат на улицата и без хляб.

# 295
Ами да то си е нахалство,като родиш дете и отгледаш и то да ти доведе половинка!Каква наглост!И къде да я отведе иначе,като нищо не си дал и то детето започва от нулата,и няма как да си спечели от лотарията нов апартамент!

# 296
  • Пловдив
Ами да то си е нахалство,като родиш дете и отгледаш и то да ти доведе половинка!Каква наглост!И къде да я отведе иначе,като нищо не си дал и то детето започва от нулата,и няма как да си спечели от лотарията нов апартамент!
Има квартири!

# 297
Не е задължително грижата да е във формата на апартамент за всеки. Добро образование и здрави трудови навици са също отлична инвестиция в децата- с нея те няма да останат на улицата и без хляб.
Абсолютно вярно!После като ти дойдат да се не чудиш защо

# 298
Вивиан, ама защо "детето" да води половинка на мамата си? Тя, мама му, какво да я прави тази половинка? За какво ѝ е на нея? Аз все си мислех, че мъжете си вземат жени за собствена употреба, а не за да ги водят на мамата си.
Няма шанс да ми дойдат- и за двете ми деца, освен добро образование има и по един апартамент. Аз съм се погрижила.

# 299
Гаджето няма апартамент ли?    Laughing  
Нима има закон, в който изрично е упоменато, че родителят дължи апартамент на отрочето?

Като няма къде да я отведе, няма да се жени.Когато намери начин и средства за свой дом, тогава.

Общи условия

Активация на акаунт