Живея със свекървата

• 73 576
  • 889
  •   1
Отговори
# 345

Както и че не може да е милост да се опиташ да помогнеш на децата си и да им натякваш, че ако не бях аз...
Оф, тук наистина имам чувството, че говоря на друг език...
Трябва да се помогне разбира се, но зависи от помощта. Приютяването за постоянно на младото семейство според мен не е помощ, а мечешка услуга, която носи дискомфорт на всички.

# 346

Аз пък ще си прибера дъщерята и със зет в комплект, ако така се наложи. Нека съм от друга планета.

Аз пък не смятам да прибирам никой, но смятам да се погрижим добре за образованието, както и бихме помогнали финансово според възможностите си за собствен дом, бихме покривали определени разходи докато има нужда и докато имаме възможности и т. н. всичко с цел избягване на съвместно съжителство. Само здраве да е Simple Smile

# 347

Аз пък ще си прибера дъщерята и със зет в комплект, ако така се наложи. Нека съм от друга планета.

Аз пък не смятам да прибирам никой, но смятам да се погрижим добре за образованието, както и бихме помогнали финансово според възможностите си за собствен дом, бихме покривали определени разходи докато има нужда и докато имаме възможности и т. н. всичко с цел избягване на съвместно съжителство. Само здраве да е Simple Smile

Съвсем нямам предвид, че ние няма да направим същото. Ако се наложи казах.

# 348
  "Ако се наложи" предполага много кофти стечение на обстоятелствата, което трябва да се избегне, или поправи. А не младото  да е сигурно, че сега както си играят на двойка, въпреки че нямат ни образование, ни работа, ни някаква професия,  ако си направят и детенце, техните ще ги приберат, какво толкова ще им стане. Щото ще им стане.

# 349
Много ясно,че ако се наложи и аз ще прибера децата си барабар с техните половинки и деца.Тук говорим ,че това трябва да е краен вариант-млади и стари трябва да живеят отделно,иначе винаги ще има проблеми.И да ще ги приютя,но това не значи да дам да ме затворят в една стая или да ми пренаредят всичко само защото така им е кеф.

# 350
То е ясно, че всички в темата ще си изритат потомството като стане на 18 и от там както искат да се оправят. В никакъв случай съжителства разни.  Tired
      Никой не твърди подобно нещо, напротив. Повечето казаха, че ако се наложи ще приемат младото семейство. Ако все пак двама са създали семейство неподготвени за семейния живот, поне един от тях е собствения ни син или дъщеря. Не може отговорността за прибързани решения да е само в чуждото дете.

# 351
Според мен повечето написаха, че ако приемат младото семейство ще е само по техните условия и не биха допуснали снахата да има никакви претенции, а ще трябва тя да живее в стаята си, като трябва да благодари за милосърдието, което й е оказано  Rolling Eyes

# 352
  • София
Да, ако се наложи, като като краен вариант, временно, при непредвидени обстоятелства, като изключение. И в абсолютно никакъв случай не мога да приема някой освен мъжа ми (при това той само частично) да се опитва да ми дава наклон.

# 353
Според мен повечето написаха, че ако приемат младото семейство ще е само по техните условия и не биха допуснали снахата да има никакви претенции, а ще трябва тя да живее в стаята си, като трябва да благодари за милосърдието, което й е оказано  Rolling Eyes

Не бих. Честно си го признавам и затова зетя ми трябва да е подготвен, че не бих допуснала младото семейство да има никакви претенции нито към подредбата, нито към съдържанието на хладилника, нито към цвета на завесите, а най-малко пък към наличието - или липсата - на литература от всякакъв порядък, било то вестници, или не.

Ако някой се е засилил да идва да живее у нас, ще му го кажа тутакси. Естествено, претенциите обикновено идват само от страна на новодошлия човек, тъй като "детето" така или иначе си е свикнало с този порядък.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 11:57 от Iris04

# 354
Ако синът ми направи такава глупотевина да си направят бебе, преди да имат достатъчни доходи за самостоятелен живот, по-скоро ще се съюзя със снахата и ще му набиваме канчето, докато си намери пътя.

Общо взето за всички деца трябва да е ясно, че в 21 век има надеждна контрацепция и няма лошо да поизчакаш до 27-29 дори, когато хем си млад, хем не си на нулата (ако все пак си побачкал малко и имаш 2 мозъчни клетки).

Сетих се за един парадокс- в първия ми брак като млада снаха не ме харесваха, защото можело да се блазня от наличието на апартамент (етаж от къща). След това пък не ме харесваха, защото явно не се блазнех от апартамента, та да заживея в него...та така, зайо байо що си без шапка.

# 355
  • София
Съгласна съм с Мамасита - при толкова голям избор от противозачатъчни средства - и за мъже, и за жени, една бременност не се случва от нищото, тя е избор. Всеки носи отговорност за избора си.

# 356
Винаги съм твърдяла, че жена над 22 няма как да забременее, ако тайно не иска. А има един период, в който си е направо стратегически план бебето да стане "без да искам".

И това- въпреки че дъщеря ми е по-скоро непланирана, за срамотиите на дърти години, но също така поехме риска със знанието, че имаме средства да се отделим и да я гледаме. Но на 22 не бих допуснала "да ми се случи". На 30 може и "да ми се случи", но и това си е избор.

# 357
Според мен повечето написаха, че ако приемат младото семейство ще е само по техните условия и не биха допуснали снахата да има никакви претенции, а ще трябва тя да живее в стаята си, като трябва да благодари за милосърдието, което й е оказано  Rolling Eyes
     Какви претенции да има снахата към роднините на мъжа си? Аз се сещам за уважение и добро отношение, но пък това се вдъхва, с претенции не го постигаш.
      Обикновено съпрузите помежду си имат някакви изисквания един към друг. Предполага се, че мъжът, водейки жена в дома на родителите си, е наясно какво точно може да ѝ предложи - родителите на него, той на жена си. Познава ги, знае докъде се простират техните възможности, и неговите да им поиска нещо. Тя би трябвало да е наясно в какъв дом и при какви хора отива, и да вземе решение дали това я устройва.
      От постовете ти личи, че си млада жена, запитай се, не е нужно да ми отговаряш - какви претенции има мъжът ти към твоите родители. Пари ли им иска, жилища, комфорт. Все си мисля, че ако нещо подобно се е случило, е под формата на молба, не на изискване.  

# 358
Ако синът ми направи такава глупотевина да си направят бебе, преди да имат достатъчни доходи за самостоятелен живот, по-скоро ще се съюзя със снахата и ще му набиваме канчето, докато си намери пътя.

Общо взето за всички деца трябва да е ясно, че в 21 век има надеждна контрацепция и няма лошо да поизчакаш до 27-29 дори, когато хем си млад, хем не си на нулата (ако все пак си побачкал малко и имаш 2 мозъчни клетки).

Сетих се за един парадокс- в първия ми брак като млада снаха не ме харесваха, защото можело да се блазня от наличието на апартамент (етаж от къща). След това пък не ме харесваха, защото явно не се блазнех от апартамента, та да заживея в него...та така, зайо байо що си без шапка.

Аз пък не исках да чакам толкова и живях при свекървата година и половина. Пет месеца (последните) от които и с бебе. И се радвам, че си бяхме там в началото, сама нямаше да се оправя със сигурност, а нямам майка да ми помага.

# 359
  • Пловдив
Аз пък не исках да чакам толкова и живях при свекървата година и половина. Пет месеца (последните) от които и с бебе. И се радвам, че си бяхме там в началото, сама нямаше да се оправя със сигурност, а нямам майка да ми помага.
Rolling Eyes Shocked Честно, ти имаш много ниско самочувствие. Това е едно бебе, да не е адронен колайдер. Схващам защо имаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт