Живея със свекървата

• 73 575
  • 889
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ами, ето, аз съвсем спокойно бих го казала.
Значи, не може да ми сервират "Амиии, не знам къде ще живеем, не сме мислили, ще се оженим, пък ще видим!" , пък аз да не мога да кажа:"Е, като не сте обмислили всичко, къде сте тръгнали?!"
Скрит текст:
Големият ми син е на 26, от 2008 не живее с нас, та силно се надявам да не стигам с него до подобни ексцесии.Малкият е студент, ако случайно му се зажени рано-рано, направо съветвам да минава задочно, да се хващат с госпожицата за ръчичка и на квартира.Както писах, ще плащам половината наем, ако трябва, но покана от мен няма да дочакат.Освен, както писах, в извънредно специални случаи и ситуации.
Предлагам просто да си спомните как вие се събрахте с половинките си и как го обявихте на родителите си.
Аз поне, не съм чула за двойка, изтъпанила се пред родителите си с възглас " ние се женим, а вие решавайте къде ще живеем." Ясно е, че отделно е най- добре, но има много " но", за които сега дори не се сещате.
Например, високата смъртност при мъжете в диапазона 50- 60г. възраст.
Като останеш сама, не само че никакъв наем не можеш да плащаш, ами и разноските по собствения апартамент ще те затруднят. Да не говорим, че е грехота да се шириш сам, а детето ти хем да е на квартира, хем да ти помага да съществуваш.
Така се явяват " извънредно специални случаи и ситуации", които те удрят в долния праг след като си се реяла все около горния. Peace

# 436
Love, много големи думи за двойка ,която не си е купила дом сама ,а е чакала на бабин дом да се освободи за да се настани за цял живот .
Иначе на думи всички сме много големи ..а в реала не са чак такива нещата както се изкарват.

И аз съм като Дана и смятам ,че всеки трябва да живее добре ,но не сметка на другите.  Peace

Сирен ,това значи ли че не си от Пловдив и родителите ти са от село покрай града ? Там земя колко искаш  Peace

# 437
Аз съм от Пловдив, родителите ми също, обаче прадядовци и натам са си тракийци. А мисленето си важи и по отношение на градските имоти.

Затова се изненадах, като ми казаха едно време в Гоцеделчевско и Джумайско как са живяли в една къща. Там снахата си я взимат.

# 438
Сирен , странно ,че тогава се оприличаваш или припознаваш като тракийка ,а не като пловдивчанка в съвременния дискурс на дискусията . newsm78

Снахата още си я вземат май навсякъде из Б-я ..А най-лошото е как това се възприема като норма на нормалност все още .

# 439
  • София
Снахата още си я вземат май навсякъде из Б-я ..А най-лошото е как това се възприема като норма на нормалност все още .
Във взимането на снахата има символика, в която няма нищо лошо.
Мъжът олицетворява силата, която ще закриля и опората, на която ще се облегне жената, раждайки децата му.
Нищо нередно не виждам- всяка уверена в качествата и стойността си, жена, би си позволила с удоволствие да бъде слаба, стига да има силен мъж до себе си.
Няма ли го, ѝ се налага да е все силна и водеща, а това я отдалечава от женската ѝ същност.
И тъй като, колкото и да се прави на мъж, няма как да стане мъж, изпада в хибридното състояние " ни рак- ни жаба".

# 440
  • София
...

Мисля че това го има предимно в по-малките населени места.

ПП Абсурд, къде живееш, че жените имат нужда от толкова закрила? Аз съм в България - нормслни заплахи в голям град, които се отнасят и за двата пола.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 19:58 от milenaka

# 441
...

Мисля че това го има предимно в по-малките населени места.

Бих казала, "предимно малките души".
Това е за смешната свекървенска тема, но тук кратко:
С ММ обявихме, че ще формализираме връзката си (след дълго ходене и съвместен живот).
И тук дойде звездният миг на С - за организация на сватбата (къде да е подписването, роклята ми и т.н) тя заяви "в твойто положение нямаш думата, ще трябва да слушаш, ако искаш да те вземем".  Joy
А аз изтърсих: "Не, мерси. Каквото искам от вас, вече съм го взела. А и що си мислех, че бракът е съюз между мъж и жена, а не между снаха и свекърва". В последното съм се лъгала - оказа се, че свекървата е бонус към МиУтУ.    
А пък Свекървата си се гордее, че е отраснала "баш в центъра" на Софето.

# 442
  • София

ПП Абсурд, къде живееш, че жените имат нужда от толкова закрила? Аз съм в България - нормслни заплахи в голям град, които се отнасят и за двата пола.
Писах за символиката- питай гугъл какво е символика и ако помислиш, може би ще разбереш какво имам предвид.

# 443
  • София
Ами, добре, перефразирам леко въпроса :
В какъв тип населено място живееш, където жените искат или им се налага да искат да бъдат закриляни символично?  Чак пък толкова неуверени мъже да има...

ПП Символично неуверени, разбира се.

# 444

А пък Свекървата си се гордее, че е отраснала "баш в центъра" на Софето.
Ясно е, че ти си от провинцията и много се плашиш да не ти проличи.
Докато свекърва ти просто е искала да продължи традициите български, които идват от здравите селски корени, нищо че е родена в София. Mr. Green.

Нищо не си разразбрала - само с цел забавление ще ти обясня.
 Виж сега - главното ударение е на "баш" (разбирай синя зона), но там са били под наем. Второто ударение е на "израснала" - семейството й се е преместило извън "баш центъра"(даже извън зелена зона  Joy), но пак е близко (примерно 3 км).
Но аз съм израснала мноооооого по-далече от баш центъра (5,5 и 6 км), но в собствени имоти на родителите. Обаче в случая бих се радвала да съм примерно от Силистра - можех да си правя повече майтапи.
А третата заигравка е, какво бях взела - ММ ми беше пристанал. УжасТ - и той стана селянче.  Joy

ПП Янтра, благодаря.

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 20:59 от biborana

# 445
  • Пловдив
Разбрах предупреждението.

# 446

Мъжът олицетворява силата, която ще закриля и опората, на която ще се облегне жената, раждайки децата му.
Нищо нередно не виждам- всяка уверена в качествата и стойността си, жена, би си позволила с удоволствие да бъде слаба, стига да има силен мъж до себе си.
Няма ли го, ѝ се налага да е все силна и водеща, а това я отдалечава от женската ѝ същност.
И тъй като, колкото и да се прави на мъж, няма как да стане мъж, изпада в хибридното състояние " ни рак- ни жаба".

Взимането/краденето на булката просто като някакъв ритуал е едно, друго е в 21. век мъжлето буквално да вземе булката си и съвсем буквално да я заведе да живеят у мама му. Сигурна съм, че една жена ще се чувства много по-уверена в качествата, стойността и силата на мъжа си, ако той е способен да осигури отделно жилище, където да създадат семейство, отколкото ако е способен единствено да стои до полата на майка си.

# 447
  • София

Взимането/краденето на булката просто като някакъв ритуал е едно, друго е в 21. век мъжлето буквално да вземе булката си и съвсем буквално да я заведе да живеят у мама му. Сигурна съм, че една жена ще се чувства много по-уверена в качествата, стойността и силата на мъжа си, ако той е способен да осигури отделно жилище, където да създадат семейство, отколкото ако е способен единствено да стои до полата на майка си.
И аз така мисля, затова и написах горния пост, но виж каква беше реакцията- почнаха да ме питат къде живея, защото в България жените не били заплашени толкова, че да имат нужда от защитата / и опората/ на мъжете си! Mr. Green

# 448
  • София
Абсурд, наистина бях останала с впечатление, че живееш в нормален град в България. Явно си в среда, в която мъжете са по-неуверени, което обяснява начина ти разсъждение. Може би и аз, ако се намирах сред такива мъже, щях да се правя на "по-ниска".

# 449
Не мога да си представя как ще прибера детето си с жена му и бъдещото му дете "по милост"  Shocked Сякаш му правя услуга. Не мога да си представя да живея сама в собствен апартамент и да настоявам на всяка цена младите да се оправят сами, защото така трябва.
Явно аз съм от друга планета...

Идваме от едно и също място   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт