Живея със свекървата

• 73 575
  • 889
  •   1
Отговори
# 465
Мъжът иска да се чувства Мъж.
И да знае, че една жена има нужда от него като Мъж, дори тя да няма такива нужди.
Мъжете не се страхуват от силните жени, те просто са им безинтересни, именно защото парадират, че нямат нужда от нищо, особено от мъжката им "сила и закрила".
И мисля, че това усещане на мъжете никога няма да се промени, каквато и еманципация да дойде на дневен ред.То си им е толкова дълбоко вкоренено, още от пещерното време, когато е трябвало да пазят жените и децата от животни и врагове....
Сега, напоследък се навъдиха едни метросексуални ....обекти, на които им е по-важно дали са лакирани с безцветен или черен лак, ама те са друга "бира" и нямат нищо общо с дебата "Що е то жена и има ли тя нужда от закрила?".
Истинският мъж трябва да знае и да усеща, че жената до него се нуждае от "закрилата" му, поне от време на време.

Не зная в кой век живееш, но истински силните и успели мъже търсят силни и успели жени. Не виждам какво ще сближи емоционално и интелектуално един силен, успял, интелигентен мъж с една кифла. Само се замисли колко по-мъжествено е да закриляш силна и успяла жена! То и аз мога да закрилям някоя слаба и безволева жена, без да съм мъж!

# 466
  • София
Shocked За теб и за хората около теб е признак на висока духовност и е за предпочитане да бъдеш третирана като дете?!? Аз, колкото и да се опитвам да покажа разбиране към положението ти, тук останах без думи.
Всеки средно интелигентен и завършил поне осми клас, би разбрал какво значи изречението:
"Написах ти, че / в средата, в която живея/, е нормално жената и децата да очакват опора и закрила от мъжа във всяка ситуация, която ги изисква "
Не се опитвай да разбереш, явно не ти се отдава, а с произволните си тълкования не си правиш услуга.
Повярвай ми.

# 467
  • София
И да знае, че една жена има нужда от него като Мъж, дори тя да няма такива нужди.
Мъжете не се страхуват от силните жени, те просто са им безинтересни, именно защото парадират, че нямат нужда от нищо, особено от мъжката им "сила и закрила".
И мисля, че това усещане на мъжете никога няма да се промени, каквато и еманципация да дойде на дневен ред.То си им е толкова дълбоко вкоренено, още от пещерното време, когато е трябвало да пазят жените и децата от животни и врагове....
Сега, напоследък се навъдиха едни метросексуални ....обекти, на които им е по-важно дали са лакирани с безцветен или черен лак, ама те са друга "бира" и нямат нищо общо с дебата "Що е то жена и има ли тя нужда от закрила?".
Истинският мъж трябва да знае и да усеща, че жената до него се нуждае от "закрилата" му, поне от време на време.

Ами да се чувства, никой не му пречи. Ако не се чувства такъв, вината е в него.

# 468
  • София
Shocked За теб и за хората около теб е признак на висока духовност и е за предпочитане да бъдеш третирана като дете?!? Аз, колкото и да се опитвам да покажа разбиране към положението ти, тук останах без думи.
Всеки средно интелигентен и завършил поне осми клас, би разбрал какво значи изречението:
"Написах ти, че / в средата, в която живея/, е нормално жената и децата да очакват опора и закрила от мъжа във всяка ситуация, която ги изисква "
Не се опитвай да разбереш, явно не ти се отдава, а с произволните си тълкования не си правиш услуга.
Повярвай ми.

А друга съфорумка написа нещо в отговор на тази твоя реплика, с което аз се съгласих. Пояснявам: "Аз се съгласих" е равно на "Това е и моето мнение".
  Закрилата, мисля, че е взаимна обикновено в семейството и се дължи преди всичко на децата, а после, на партньора, който в момента по стечение на обстоятелствата се нуждае от нея - слаби финансови периоди, болест, временна нетрудоспособност и прочие неща.

За някаква закрила, системно оказвана от мъжа на жената в двойката в днешно време, аз поне, не се сещам. Дано не се налага нужда от такава...

# 469

Ще е релевантен,ако почетеш малко предните мнения.То не е важно само да имаш мнение,а и да е обосновано.Сега,че не си чела всички разбрахме,кой не е писал също.Иначе -всички сме мунки и муньовци,щото трябва да живеем със свекърите.Е,на това му викам мнение аз.

Прочела съм ги мненията. Пак обясни как това да избереш различен десен и/или материя перденца или да правиш по различен начин манджата от евентуалната свекърва, е нещо толкова новаторско и модерно?

Да, разбира се. Щом трябва да живеете с работоспособни, дееспособни хора, които са с акъла си и нямат нужда от някакво обгрижване, поради чисто финансова невъзможност да живеете отделно от тях, не сте точно от най-справящите се с живота си хора.
Ами дали е новаторско за десенчетата и перденцета,не знам.Ти много ги споменаваш тези пердета,сигурно си експерт.Що се отнася до манджата,това си е моята манджа,и тя си е различна.Няма как всички да се справяме много добре,има някои като теб които се справят отлично !

# 470

Ами дали е новаторско за десенчетата и перденцета,не знам.Ти много ги споменаваш тези пердета,сигурно си експерт.Що се отнася до манджата,това си е моята манджа,и тя си е различна.Няма как всички да се справяме много добре,има някои като теб които се справят отлично !

Ами не е новаторско. И каква точно ти е манджата също не е от особено значение. Ти ги споменаваш тези пердета и ти е трън в очите, че са ти ги сменили. Аз лично не бих си и помислила в чужд дом да правя някакви нововъведения, за които няма обективни доказателства, че са за добро. Примерно енергоспестяващи уреди и пр. Но ще се съобразя с вкуса на стопанката, що се отнася до десен на перденца и прочие. Ти самата не показваш някакъв обективен положителен принос нито в предишната, нито в сегашната ти връзка, нито в предишното чуждо жилище, нито в сегашното. Има една пасивност в теб, все едно всички са ти длъжни. Това, че не само са ти позволили да си избереш обзавеждане по твой вкус в чужд дом, но вероятно и някой друг, а не ти, го е платил това обзавеждане, е компромис от тяхна страна, не от твоя. Ти какви компромиси правиш, че не разбрах?

# 471

Не зная в кой век живееш, но истински силните и успели мъже търсят силни и успели жени. Не виждам какво ще сближи емоционално и интелектуално един силен, успял, интелигентен мъж с една кифла. Само се замисли колко по-мъжествено е да закриляш силна и успяла жена! То и аз мога да закрилям някоя слаба и безволева жена, без да съм мъж!

Абсолютно. Такива са половинките на силните и успели мъже. Силни и успели жени, точно каквито са и мъжете им.

# 472
Напротив, просто си има мъже за всеки тип жени. И най-безпомощните жени си намират партньори, силните също. Всеки търси и намира, това е.

# 473
  • Пловдив
Напротив, просто си има мъже за всеки тип жени. И най-безпомощните жени си намират партньори, силните също. Всеки търси и намира, това е.
Точно. Има мъже за силни жени, има мъже за слаби жени.

# 474
Скрит текст:

Ще е релевантен,ако почетеш малко предните мнения.То не е важно само да имаш мнение,а и да е обосновано.Сега,че не си чела всички разбрахме,кой не е писал също.Иначе -всички сме мунки и муньовци,щото трябва да живеем със свекърите.Е,на това му викам мнение аз.

Прочела съм ги мненията. Пак обясни как това да избереш различен десен и/или материя перденца или да правиш по различен начин манджата от евентуалната свекърва, е нещо толкова новаторско и модерно?
Да, разбира се. Щом трябва да живеете с работоспособни, дееспособни хора, които са с акъла си и нямат нужда от някакво обгрижване, поради чисто финансова невъзможност да живеете отделно от тях, не сте точно от най-справящите се с живота си хора.

кукумицинка,
това, което описваш е идеалният вариант - и млади, и стари са работоспособни, дееспособни хора. За разлика от тебе, аз мисля, че периода на бременост и кърмачество младите са частично неработоспособни да изкарват пари (говоря за майката, но страда целият бюджет).

Но, за съжаление, у нас често се случва да сме далече от идеалния вариант - ниски пенсии, безработица, ниски заплати.
Интересно ми е какво мислиш за следния казус (сещам се поне за 2 аналогични случая)  - свекърите живеят в собствено голямо занемарено жилище, но доходите им са изключително ниски. Трудно си плащат сметките (знаеш ли колко пари отиват за парно, дори без да се ползва), а за ремонт не могат и да мечтаят. Младите живеят отделно и се справят със собствената си издръжка.
Възрастното семейство не иска да продава апартамента (да не влизаме в дискусия заслужава ли си)  и искат младите да дойдат при тях, за да поемат разходите.
Какво правим тогава? После ще напиша развитието на двата казуса (аз съм със смесени чувства - не бих дала оценка дали хората са постъпили правилно, морално и т.н.)

# 475
Ако съм на мястото на младото семейство, бих се старала максимално да подпомогна възрастните с пари за сметките им, но не бих се преместила при тях. Бих живяла по-скромно, но отделно - това е.

# 476
Ако съм на мястото на младото семейство, бих се старала максимално да подпомогна възрастните с пари за сметките им, но не бих се преместила при тях. Бих живяла по-скромно, но отделно - това е.
Аз не бих живяла с тях .
Но бих посъветвала да го продадат и купят две по-малки, дори и гарсониери,  и да имат доход от наема на едното докато живеят в другото като е лесно за поддръжка и могат да си погасяват  сметки и ремонти значително лесно и спокойно .

# 477
В описания казус за мене е правилно голямото жилище да се продаде, да се купят две по-малки, в едното да живеят старите, а другото да дадат под наем. Ако се инатят това е техен проблем. Младото семейство нито е длъжно да живее заедно с тях, нито да отделя от доходите си, за да плаща сметки, които не е направило.

# 478
Kontesa,
При споменаването на продажба, реакцията е "Ти искаш да ме умориш, няма да го преживея да продам миналото си".
Да допълня, че и в двата случая има и елемент на емоционално изнудване. Майките/бабите са с много ниски пенсии, защото "Заради тебе работих ниско платена работа, за да мога по-добре да те гледам - за да има обяд след училище, изпрано, изгладено и т.н. Сега ти трябва да ми върнеш грижитге.  И баща ти преди да почине, заръча да се грижиш за мене ....."
Жилищата са скъпи и големи, но в окаяно състояние. Животът в тях е мизерия, не става дума за лукс, а за елементарни неща - смяна на дограми, ремонт на бани след години теч. Нямам идея колко би струвал ремонтът, но би било цифра.
Младите живеят отделно, но в имот на жената. Това амбицира свекитата двойно.

# 479
В описания казус за мене е правилно голямото жилище да се продаде, да се купят две по-малки, в едното да живеят старите, а другото да дадат под наем. Ако се инатят това е техен проблем. Младото семейство нито е длъжно да живее заедно с тях, нито да отделя от доходите си, за да плаща сметки, които не е направило.
Ясно, че децата не са длъжни да помагат на родителите си, но всеки нормален човек, който е в добри отношения с тях би го направил.

Аз също не бих живяла с родители. Бих им помагала и не бих ги насилвала да продават щом не искат. В крайна сметка щом така са решили аз ще уважа решението им.

Общи условия

Активация на акаунт