Живея със свекървата

• 73 004
  • 889
  •   1
Отговори
# 780
  • Пловдив
Всеки си знае какви компромиси може да направи и кои чувства като недопустими. Мария е решила, че може да направи такъв и го е направила. Не мрънка и живее с изборът си. По - дразнещият вариант е някой да си направи такъв компромис и после да мрънка как не е доволен от свекървата
А да, признавам - поне не мрънка против избора си. Търпи си свеки и мъжа и даже ги хвали. Обаче аз не мога, не го мога, признавам. Ние живяхме със свекърите като съседи, апартамент над апартамент, но напълно самостоятелни, и ви казвам - на 100км ми  е по-добре. Не че сме се карали, ексцесии не е имало.

# 781
Айде, бе. Мъж на място като цяло, обичате се, достатъчно поне, ама не иска да живее отделно от мама, и кво - разделяте се, щото другите, по-съвършените, чакат зад ъгъла, един от друг по-прекрасни и по-влюбени?

Няма да са съвършени другите, разбира се. Просто недостатъците, които биха имали, биха били приемливи за мен. Според моите разбирания "мъж на място" и мъж, който иска да живее с мама, след като създаде семейство са две несъвместими неща. За друг са важни други неща.

# 782
Айде, бе. Мъж на място като цяло, обичате се, достатъчно поне, ама не иска да живее отделно от мама, и кво - разделяте се, щото другите, по-съвършените, чакат зад ъгъла, един от друг по-прекрасни и по-влюбени?
Животът не е съвършен.
Да, аз бих се разделила с него. Да, животът не е съвършен, но има несъвършенства, които мога да изтърпя и несъвършенства, които за нищо на света няма да търпя. Животът с родители и пораснали деца е от тези, които не търпя. Но това е моят избор. Мария е направила своя избор и се чувства добре с него. Няма лошо. Нали затова сме различни хора.

# 783
на останалите няма да отговарям, вие си имате ваш начин на мислене аз мой  Hug
Това е очевидно, обаче погледни - не е само една да мисли така, явно много жени не биха търпели свекърва им да се налага и те тихо и мирно, като подчинени снахички да го преглътнат.

Laughing пак ти казвам свекърва ми не ми се налага.
Примерно: тя не даваше и дума да става за домашен любимец, аз я убедих и си взехме с моя кученце, сега е на две години(женски тигров Боксер) и свекърва ми я извежда сутрин когато ние сме на работа, така е свикнала с нея че й дава да я целува по устата Laughing
  Та мисълта ми беше никой на никой не се налага

Доколкото мъжът ми доколко е мъж е друга тема, на която не е мястото да я обсъждаме тук, всеки си има критерии относно мъжете,за мен е достоен мъж поел отговорност пред баща си да не оставя майка си сама.
Доколко вие го разбирате не е важно, важно е че аз го разбирам.

не съм се надявала да ме разберете, те и моите приятелки не ме разбират още повече че ме познават, целта ми беше да ви кажа че е възможно съжителство между снаха и свекърва в мир

# 784
  • София
Скрит текст:
на останалите няма да отговарям, вие си имате ваш начин на мислене аз мой  Hug
Това е очевидно, обаче погледни - не е само една да мисли така, явно много жени не биха търпели свекърва им да се налага и те тихо и мирно, като подчинени снахички да го преглътнат.

Laughing пак ти казвам свекърва ми не ми се налага.
Примерно: тя не даваше и дума да става за домашен любимец, аз я убедих и си взехме с моя кученце, сега е на две години(женски тигров Боксер) и свекърва ми я извежда сутрин когато ние сме на работа, така е свикнала с нея че й дава да я целува по устата Laughing
 Та мисълта ми беше никой на никой не се налага

Скрит текст:
Доколкото мъжът ми доколко е мъж е друга тема, на която не е мястото да я обсъждаме тук, всеки си има критерии относно мъжете,за мен е достоен мъж поел отговорност пред баща си да не оставя майка си сама.
Доколко вие го разбирате не е важно, важно е че аз го разбирам.

не съм се надявала да ме разберете, те и моите приятелки не ме разбират още повече че ме познават, целта ми беше да ви кажа че е възможно съжителство между снаха и свекърва в мир

Би било глупаво и загуба на енергия да се опитва да се налага за дреболии, след като се е наложила за основното, нали?

# 785
Би било глупаво и загуба на енергия да се опитва да се налага за дреболии, след като се е наложила за основното, нали?
След като и тримата се чувстват добре, няма проблем. Не мрънкат от избора си и не ни го налагат на нас.

# 786
  • София
След като и тримата се чувстват добре, няма проблем. Не мрънкат от избора си и не ни го налагат на нас.
Никъде не съм твърдяла, че има проблем. Само казвам, че "свекървата не се налага" очевидно не е напълно вярно.

# 787
Никъде не съм твърдяла, че има проблем. Само казвам, че "свекървата не се налага" очевидно не е напълно вярно.
Може да е по взаимно съгласие. Peace

# 788
  • София
Може да е по взаимно съгласие. Peace

Не съвсем. "Съгласие по принуда" би било по-точно.

# 789
Не съвсем. "Съгласие по принуда" би било по-точно.

"По принуда" би било за мен или за теб, макар че ние и след 100 тояги на голо не бихме се съгласили на подобно съжителство. Но, ако момичето има нагласата за съжителство с роднини, може да не ѝ е било трудно да се навие.

# 790
  • София
Да, възможно е и това, просто от първия ѝ пост не оставам с такова впечатление.

# 791
 Joy Joy Joy
момичета ама вие сериозно ли newsm78
Миленка кое за тебе е основното, аз живея в нейния дом, нима не разбирате, тази жена е с 35-40год по възрастна от мен и се държи повече от добре, естествено че ще се съобразявам с нея.
 Какво да си търся проблеми, да зарежа мъжа си с които се разбирам чудесно, за да бъда и аз домакиня в свой собствен дом. Не мерси Crossing Arms в предишната ми връзка, живеехме отделно в "наш дом"на квартира и кво, никой не ни пречеше а скандали нон стоп. Сега ми е много по добре,не ви карам да ме разбирате, но да ме обвинявате ми идва в повече

"съгласие по принуда" Joy Joy Joy

# 792
 Мария_И, на ръце трябва да те носи мъжът ти! От написаното се вижда, че мнооого рядко ще се намери жена, която да е съгласна да живее със свекървата

# 793
  • София
Скрит текст:
Joy Joy Joy
момичета ама вие сериозно ли newsm78
Миленка кое за тебе е основното, аз живея в нейния дом,
Скрит текст:
нима не разбирате, тази жена е с 35-40год по възрастна от мен и се държи повече от добре, естествено че ще се съобразявам с нея.
 Какво да си търся проблеми, да зарежа мъжа си с които се разбирам чудесно, за да бъда и аз домакиня в свой собствен дом. Не мерси Crossing Arms в предишната ми връзка, живеехме отделно в "наш дом"на квартира и кво, никой не ни пречеше а скандали нон стоп. Сега ми е много по добре,не ви карам да ме разбирате, но да ме обвинявате ми идва в повече

"съгласие по принуда" Joy Joy Joy
Ето това за мен е основното. В това отношение тя се е наложила пряко или косвено. След това вече не ѝ е било нужно да се налага. Затова написах, че твърдението "тя не се налага" не отговаря съвсем на истината – изпуснато е едно "вече".

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 15:53 от milenaka

# 794
Мисля, че спорът е излишен. Нормално е да има различни хора, с различни ценности. Едни имат нагласата да живеят с роднини и се чувстват добре така. Други сме наобратно. Това не ни прави по-добри или по-лоши. Излишно е всяка да се опитва да наложи своите ценности на другата.

Общи условия

Активация на акаунт