ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 22

• 132 160
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Имате ли информация дали д-р Тодор Първанов е подновил практиката си?

Ако някой може да ми препоръча психотерапевт в София, който е подходящ при състояния, свързани с натрапчиви и тревожни мисли, ще съм много благодарна! Hug .
Мисля, че засега няма да работи. Преди няколко месеца така беше споменал.
Като специалисти: Севда Шенкова, Ирина Лазарова, Петър Василев има и мн. други. Лазарова и Василев са психиатри психотерапевти специалисти в когнитивно поведенческата терапия:)

# 256
  • Варна,морето ...
А кой във Врана се занимава да с когнитивноповеденческа  терапия?Моля дайте някакви мнения,чудя се при кого да отида и дали ще има някакво подобрение,  в какво точно се състои, в нета няма кой знае колко информация,какви са цените?Предварително благодаря

# 257
А кой във Врана се занимава да с когнитивноповеденческа  терапия?Моля дайте някакви мнения,чудя се при кого да отида и дали ще има някакво подобрение,  в какво точно се състои, в нета няма кой знае колко информация,какви са цените?Предварително благодаря
Др Петър Николов? Мисля, че той е голям специалист във Варна.

П.с - Мами, нищо не ми казахте за Деанксит? Sad Дали с него мога да взимам Атаракс и ксанакс? От утре да започна по 2т. да вземам, а кога би трябвало да се усети ефекта от лекарството? Simple Smile

# 258
Нели, трябва да попиташ лекар, деанксита е малко по особено лекарство.

# 259
Дам, ако има кой да ми каже. Връзката между лекаря и мен е само по време на сесии, през останалото време нямам комуникация с него. Много пациенти имал и не можел да разговаря.
Иначе Деанксита е флуанксол + мао инхибатор. Ксанакс пия, но за атаракс не знам. Днеска 5 ден по 1т., страшно виене на свят, нощно време не спя спокойно, пристъпи на паника и страх. Затова попитах кога би трябвало да му се усети действието. Дали да не взема днес и още едно, шом нормалната доза е сутрин и на обяд по 1т. Добър лекар и психотерапевт, а да нямате комуникация, разкош...

# 260

Дам, ако има кой да ми каже. Връзката между лекаря и мен е само по време на сесии, през останалото време нямам комуникация с него. Много пациенти имал и не можел да разговаря.
Иначе Деанксита е флуанксол + мао инхибатор. Ксанакс пия, но за атаракс не знам. Днеска 5 ден по 1т., страшно виене на свят, нощно време не спя спокойно, пристъпи на паника и страх. Затова попитах кога би трябвало да му се усети действието. Дали да не взема днес и още едно, шом нормалната доза е сутрин и на обяд по 1т. Добър лекар и психотерапевт, а да нямате комуникация, разкош..
П.с. обиколих най известните психиатри и терапевти, вече незнам какво да правя, сменям ги през месеци като носни кърпички и въобще не мога да се стабилизирам. Все си мисля, че само за пари ламтят. Накрая, ако знам че Севда Шенкова ще ми помогне съм готова колкото и да нямам възможност да давам по 70 лв за терапия. Ама нали гледах специалиста хем да е психиатър, хем специализиран психотерапевт... а аз седя на една позиция и сменям лекарствата като витамини. Sad

# 261

Ще е интересно сигурно да се прочете. Simple Smile Даже, ако някой го има ще помоля да го снима Simple Smile

# 262
Тъй, тъй.....човек малко да мръдне и Джеренцето натворило куп щуротии..... Grinning Grinning

# 263
Али, брех  само изхвърлих един от нас Crossing Arms
Ти как си, красавицата е голяма ненагледна хубавица - имам двамата най-прекрасни ергени за нея (само че нямам топчици)

Бе как спите, последните 3 седмици спя само до 12. От принуда пия 3 по ксанаска  от 0,5 и па само толко ме държи.
Взимам и ставам алкохолик, то поне по-лесно им действа водката.

# 264
Що го изхвърли.......е ти пак ще го прибереш де  Wink Човекът кебапчийница отвори заради теб ти.....

# 265
Аз като мине декември и ще съм готова за клуба на анонимните алкохолици Grinning

# 266
Мдам, и аз в отбора.....само, че от седмица съм с 39 градуса и 2 антибиотика ми смениха, та не смея да прекалявам  Mr. Green

# 267
Здравейте, и аз тук! Имам панически атаки от вече три години. А от 14 години депресия. Тази година бяха спрели паник атаките като вземах гадния деанксит (който ми е твърде слаб за депресията - беше ми еднообразно всичко, но понякога ми се цивреше). Отново го спрях и този път отиде в кошчето, защото прочетох ужасии за него. С времето като че ли антипсихотикът спира да действа и имам чувството че и с него имах една паник атака. Освен това е забранен в много държави вече, а едно че е твърде слаб и второ не си струва страничните реакции според мен. Чудя се защо не го забранят и у нас - твърде слаб е, а в Интернет има куп изследвания че причинява ужасни неща.

На мен той ми действаше добре единствено в комбинация с Неолексан (2 пъти по 1 деанксит и не помня вече колко таблетки Неолексан), за първи път се почувствах като нормален човек, върна ме в годините, когато нямах нито депресия, нито тревожност, нито паника. Но внимание! Един ден получих ужасни спазми и имах чувството, че всичко ми се върти, оказа се серотонинов синдром. Затова вече много внимавам какво вземам и проверявам всичко в Интернет за взаимодействия, дори и билките. Само деанксит или само Неолексан или други такива добавки не ми помагат и са ми слаби.

След дълго четене се оказва се, че Сероксат е много по-сигурен и силен срещу депресията и действал и при тревожност, та смятам да кажа на лекаря да пробваме него. Само ме притеснява трудното спиране и се чудя още. Grinning Но ако ще ми помогне да не се стряскам при всяка преминаваща кола и да изпитвам агорафобия всеки път като изляза. В университета съм и се оказа доста трудно да учиш с депресия и тревожност. Ако не ходя на лекции се пропускат важни неща, обаче като ходя гълтам хапчета за сън че да не получа паника - в пълните зали с много хора ми става лошо и само една Сладки сънища ми помага, обаче това вземане през деня ми разсипа съня през нощта. Simple Smile

Много четох за страничните ефекти на антидепресантите понеже не обичам химията и се оказва, че следните са най-безопасни относно тях. Това специално за хората притесняващите се за здравето на сърцето си:
Цитат
fluoxetine, paroxetine (сероксат), and sertraline, showed no QT-interval prolonging effect

# 268
  • някъде
За колко време се спира антидепресант? Ако съм го намалила и спряла в рамките на една седмица има ли някакъв проблем?

# 269
Не може да се даде еднозначен отговор - зависи от медикамента и от организма. Wink Някои казват, че като спрат Деанксит от раз им няма нищо, но при мен имаше доста странични ефекти. Веднага ми се върнаха паник пристъпите.
Сероксат обаче иска много по-дълъг срок от една седмица и точно затова много го плюят по чуждите форуми, иначе за разлика от деанксит са доволни то действието му. Там го продават като Pаxil и чета за спирания от сорта на цели месеци. Например 6 го пиеш, 3 или повече го спираш като го намаляваш доста бавно.
Затова и не му дадох шанс и го изхвърлих без да го опитам дори, че не мога да си намеря и рецептата. Иначе доста хора казват че им е спасил живота. Тук искам да попитам за по-скорошни впечатления от него. Предизвиква ли замъглено зрение, жажда и запек. При Деанксит това ми бяха основните оплаквания, а в първия период когато го вземах ми предизвикваше сърцебиене.

Общи условия

Активация на акаунт