Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава ОКР?
Какво представлява 5-хидрокситриптофан (5-HTP)?
Какво е терафлу?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава ОКР?
ОКР е акроним за обсесивно-компулсивно разстройство. Това е психично състояние, характеризиращо се с повтарящи се натрапчиви мисли (обсесии) и поведение (компулсии), които индивидът извършва в опит да облекчи безпокойството си. Тези симптоми могат да включват мании за замърсяване, преброяване или необходимост от извършване на ритуали като проверка.
-
Какво представлява 5-хидрокситриптофан (5-HTP)?
5-хидрокситриптофан (5-HTP) е аминокиселина, която се произвежда в тялото от триптофан и служи като прекурсор за синтеза на серотонин. Серотонинът е невротрансмитер, участващ в регулирането на настроението, съня и апетита. Като добавка 5-HTP често се използва за подобряване на настроението, насърчаване на по-добър сън и облекчаване на симптомите на депресия и стрес.
-
Какво е терафлу?
Терафлу е лекарство, което съдържа активни съставки за облекчаване на симптомите на настинка и грип. Обикновено се използва за облекчаване на болка, треска, кашлица и главоболие със симптоми на грип. Важно е да следвате указанията за дозиране и да се консултирате с лекар, особено ако приемате други лекарства или имате здравословни проблеми.
-
Какво представлява вегетативната нервна система?
-
Какви са симптомите на вегетативна дисфункция?
Всеки ден си мисля ,че имам някоя болест,всеки ден ме боли главата,прескача ми сърцето...Чудя се да ходя при личната да ми даде направление за изследвания пак.И все си мисля като отида на лекар ,че не ми обръщат достатъчно внимание и не са ми открили проблема/болестта/
Направо се чудя край няма ли да има това.