ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - тема 22

• 132 056
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
И аз съм съгласна за успокоителните, че трябва да се пият само при нужда, че после спирането е доста трудно....

# 346
Весела Коледа и от мен.
На мен Деанксит не ми помага 😠😠😠 По тревожна, като че ли се чувствам. Вече не знаят какво да ми изпишат. Само Тритикото остана.

# 347
  • София
Здравейте!
След година и половина на АД го спрях по схема. Преди се чувствах много добре, сега съм развалина. Мога да рева с часове от най-малкото нещо, а преди нищо не можеше да ме извади от равновесие.
Чувствам се сънлива и постоянно замаяна. Не мога да намеря правилните думи като говоря. На моменти за сек-две направо губя усещане за себе си. И разбира се, веднага се вкарах във филма на мозъчните заболявания Sad

# 348
Здравейте!
След година и половина на АД го спрях по схема. Преди се чувствах много добре, сега съм развалина. Мога да рева с часове от най-малкото нещо, а преди нищо не можеше да ме извади от равновесие.
Чувствам се сънлива и постоянно замаяна. Не мога да намеря правилните думи като говоря. На моменти за сек-две направо губя усещане за себе си. И разбира се, веднага се вкарах във филма на мозъчните заболявания Sad
Какво и как си вземала?😊

# 349
  • София
Здравейте!
Какво и как си вземала?😊
Пиех Ленуксин (аналог на Ципралекс). По 10 мг на ден

# 350
Здравейте!
Какво и как си вземала?😊
Пиех Ленуксин (аналог на Ципралекс). По 10 мг на ден
Аз така една година вземах Анафранил. Тръгнахме с пси да го спираме, защото вече бях забравила страховете, живеех, забавлявах се, пътувах и вече година не мога да се оправя след спирането. Целия АД се върна.Пробвахме два пъти да върнем Анафранил, но ефект нямаше:( Сега като цветарка обикалям антидепресантите и никой не ми помага така, както Анафранил.

# 351
  • София
Ох, не знам... Аз бях пила Ленуксин преди3 години пак така за около година. Добре ми беше, не напълнях. Живеех си съвсем добре. Спрях го от раз, без никакви проблеми, но изкарах около година и пак попаднах в Ада Sad
Отново го започнах, първите 2 месеца бях ни жива, ни умряла. После животът стана песен, но за година качих 12-13 кг. И за това реших да го спра. Сега съм си още дебела, но и много зле физически. Всеки ден 'умирам' по няколко пъти...

# 352
Ох, не знам... Аз бях пила Ленуксин преди3 години пак така за около година. Добре ми беше, не напълнях. Живеех си съвсем добре. Спрях го от раз, без никакви проблеми, но изкарах около година и пак попаднах в Ада Sad
Отново го започнах, първите 2 месеца бях ни жива, ни умряла. После животът стана песен, но за година качих 12-13 кг. И за това реших да го спра. Сега съм си още дебела, но и много зле физически. Всеки ден 'умирам' по няколко пъти...
Същото е и при мен, с агорафобия и до магазина не мога да ида Sad

# 353
Честита Коледа милички ! Желая ви най вече здраве и много, много прекрасни моменти през идната 2016.

Аз бях споменала, че ми вдигнаха Пароксетина. Да, ама яко тревожност от него и туп решех няколко дни нищо да не пия. Така 3-4 дни и в срядата до 37.7 температура стигнах и едно виене на свят като вървя. На Бъдни вечер през деня говорих с псито. Питах я дали може това виене на свят да е от абстиненции. Според нея не, но не съм съвсем сигурна. Каза ми да започвам с Деанксит. И наистина 2 дена го пия и ми се спря това замайване. След празниците живот и здраве псито иска да си взема от ЛЛ за нея направление, за да може тя да ме изпрати при нейна приятелка невроложка. Защото според нея температурата ми е нервновегетативна.

Между другото вчера бях на гости и много хубаво си изкарах. От години насам не ми се беше случвало такова разнообразие. По прекалих с бялото винце и повръщах, но поне днес не съм с махмурлук.

# 354
Честита Коледа!
Аз не празнувах. Не пийвах. А, сега му ударих една бира Wink

Аз бях половин година без АД, но две ужасни събития в течение на един месец ме изкараха от релси. Сега пак го почнах. Изпитвам ужасен страх, паника, тревога за неща, за които не съм се и съмнявала преди. Получвам паник атаки и през нощта.

Днес се заведох на Рила. Ей, като се качих на билото по едно време за миг се почуствах и щастлива.

# 355
# 356
 Спортувайте,пийте успокоителни при нужда и си живейте живота. :Д

# 357
Нели, а колко време му даде на Анафранила пак да подейства. Защото моят пси казва "щом веднъж е помогнал пак ще помогне". Действително при сегашния рецидив по-бавно почувствах подобрението, наложи се и дозата да вдигнем, но наистина пак подейства. Живот и здраве скоро сигурно ще започна да намалявам АДто.

# 358
Привет на всички и Весела Коледа! Все се каня да пиша в тази тема, защото от месеци не ми се е случвало. Някои от вас сигурно ме помнят, а други не. Случиха ми се доста промени в живота, а най-важната е, че вече живея в чужбина. Исках да напиша един малко положителен пост и да дам малко надежда на всички, които се борите с неприятните усещания. С ПР съм от години, от 2000г може би. Бях на приливи и отливи, като най-зле беше в университета заради всичките изпити и сесии и най-зле по време на бременността и след като родих. Сърцебиене, високо кръвно, мерене на кръвното по над 20-30 пъти на ден, каране с половинката, че не съм в ред и защо ог правя. Боже, страшен омагьосан кръг. Нищо не помагаше, даже ставах по-зле. При мен екстрата след раждането беше, че ставах и алено червена като получа ПА и съвсем се шашках, защото си мислех, че е нещо срамно, а и като ми пламтеше главата се чувствах ужасно, казвах си , че пак съм вдигнала кръвно и така до безкрай. Никъде не излизах , защото ме беше страх да не стана червена и да ми се смеят хората. Стана така, че заминахме за чужбина и аз промених коренно живота си. Сега имам работа и печеля пари за семейния бюджет, като се върна нямам време много за себе си, защото приготвям детето за другия ден (храна и т.н.). Остава ми малко време да седна да се нахраня и това е. Около мен средата коренно се промени. Сега дишам страхотен планински въздух съчетан с морския бриз на океана, комуникирам с готини и позитивни хора, тук има работа, има забавления, има всичко и някак си бавно и неусетно аз спечелих битката с ПА. От както съм тук не съм имала истинска гадна паник атака. Промених коренно живота си и доста четох по този въпрос. Психолозите казват, че това много помага. Освен това имам чувството, че имах направена някаква магия или по-скоро някаква гадна черна енергия беше все над мен , защото се чувстах доста зле в БГ освен ПА бях все уморена и унила. Тук съм изпълнена с енергия, щастлива и цял ден не се спирам. Сякаш се преродих. Съвета ми е да промените каквото можете в живота си, това явно дейтва! Променете работата, ако тя вече не ви носи удоволствие, сменете приятелския кръг, сменете гаджето , просто сменете нещо, защото причината за ПА е някъде около нас, има причина. При мен беше това, че стоях по цял ден в нас и бях в майчински, не работех, а мъжа ми едвам покриваше всички разходи. Да не говорим, че после го съкратиха. Цялата ситуация в държавата ме караше да се чувствам депресирана. Отделно вече комуникацията с хората около мен не ми носеше удоволствие, всичко ме дразнеше и така. Успех на всички ни с борбата, аз не съм спряла да се боря, защото някой ден ПР може да се завърне отново.

# 359
  • София
Елизабет, радвам се, че се разписа. Още повече се радвам да чуя, че около теб само хубави неща се случват Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт