Родените през септември са винаги засмени!

• 27 723
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, отчаяна съм, вече дори не съм и притеснена. Изнервена, отчаяна и не знам и аз вече.
На всяко ядене Макс изпива 50-60-70, до 130 мл се стига с дохранване след 20-30 мин и то не винаги. Иначе изпива 100-110, и то с плюене от негова страна, аз бутам шишето, докато той накрая или заспи или стисва устата. А реве от глад като съдран.
Вечер заспива към 22.30 и сутрин се събужда между 6.30 и 7.30, ако не му дам, може до 9 да се хили в леглото си и да не поиска да яде.
А кажете ми какво е това чудо?

# 361
Онли
Скрит текст:
не разбирам , твоето дете като моето   Shocked Сигурно защото еднакво ги гледаме.  Да ти кажа , последните дни се чудя дали млякото и е гадно и затова не иска да си го дояжда, а аз я насилвам да си го изпие до края . newsm78 Аз я вдигам да се уригне , после пак мушкам биберона , като тръгне да заспива- гъделичкам по гушката , щипвам леко баджачетата. На всеки три часа се храним по 40-50 мин  ooooh!.

# 362
Janach, как са му крачетата след ваксините? На нашата бебушана също й ги биха в петък, но още има червено, където е бодена, а има и твърди буци на двете крачета и се притеснявам?
Цедя поради няколко причини:като намалих цеденето и рязко ми намаля кърмата; давам на няколко хранения през деня цедена кърма от шише(когато съм я извела навън на разходка или пък след като я кърмя и видя, че се изморява, а още е гладна, давам от шишето); слагам капките против колики в изцедена кърма и затова винаги гледам да имам изцедена; имам някакви спомени от училището за родители в Майчин Дом, че трябва да се изцеждат гърдите, но сега си погледнах записките и не мога да разбера дали не съм го записала, че е само за първите шест седмици newsm78
Онли, да не би да реве заради колики? Иначе ако е от глад, щеше да яде, щом не иска, по-скоро не е от глад според мен...
Памперси сменям през деня колкото се може по-често, че ака постоянно и заради това й е така подсечено дупето, ако сме си вкъщи и не спи и през един час ги сменям дори.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 00:26 от Lucile5

# 363
И ние се храним на малки порции. Например яде 60мл и после бутам шишето.. След час - два си дояжда остатъка.

# 364
  • София
За четката за зъби - и аз имам електрическа на Браун. Много съм доволна. ММ обаче има същата, но предпочита да си ползва механичната. Явно си е до чоеек.

Аз вече нямам представа моето бебе колко яде. Май започваме да спираме ед ното нощно хранене, но още не съм напълно сигурна - от два дни прави пауза между 9:30 и 3:30. Обаче може да е временно. И преди имаше момент, когато направи такава пауза за 2-3 дни и после си върна храненето.

Вие говорите за повдигане на настроението, а аз нещо изпадам в депресия май. Малката (каката) в събота беше със запек. После мина на нещо като диария, но не точно. Вечерта вече беше преминало на слуз а последните два пъти имаше и кръв (по-точно кървава жилка в слузта). Направо се побърках. Поревах си през нощта от притеснение и преумора и на сутринта я водихме на лекар. Уж било от запека. Наистина всичко друго уж си й беше наред. Обаче в неделя цял ден не беше ходила и вечерта - пак изглеждаше леко запечена. Добре че поне кръв нямаше. Обаче пък нослето й започна да тече и сега се буди през 15-20 минути с проплакване и едвам диша, а май и гърлото я боли. Утре мисля да й взема хербитусин ако има сиропче или нещо такова.
Някой ползвал ли е до сега хербитусин за малко дете и има ли наблюдения дали действа добре?
 Сега ме е страх да не е някакъв вирус да се зсразим всичките. Тя на ясла не ходи, но я извеждам и играе с децата на детските площадки в парка.

Иска ми се нещата да се нормализират. Коликите на малкия да спрат, да му се оправят слъзните каналчета, да мине и това хидроцеле. Децата да не се разболяват и да започнем да се наспиваме. Да имам малко време да погледам филм или да излезна с приятели.

Наоплаках се. Сега май ми е малко по-добре. Дано не съм ви натоварила много с проблемите си.
Знам, че до някоко месеца нещата ще се нормализират, но в момента се чувствам изпаднала в един цикъл от постоянна смяна на памперси и на двете деца, хранения, бързане да излезем и да хванем хубавото време и опасения да не се разболее някое от децата. Sad И сякаш силите ми са на изчерпване вече.

# 365
Люсил, крачетета иЗглеждат ок, няма червено но не съм опипвала за подуто. Беше доста сънлива уикенда обаче ooooh! Дано скоро мине че се притеснявам. Иначе ни се размина без темп.

# 366
Онли
Скрит текст:
не разбирам , твоето дете като моето   Shocked Сигурно защото еднакво ги гледаме.  Да ти кажа , последните дни се чудя дали млякото и е гадно и затова не иска да си го дояжда, а аз я насилвам да си го изпие до края . newsm78 Аз я вдигам да се уригне , после пак мушкам биберона , като тръгне да заспива- гъделичкам по гушката , щипвам леко баджачетата. На всеки три часа се храним по 40-50 мин  ooooh!.

Така сме и ние, и само аз го насилвам да яде някакви нормални количества. ММ и майка ми просто го оставят, колкото изял толкова. Ей сега се беше събудил, нито се разрева за ядене, нито нищо. Но поне изпи 130 мл.
Защо не чувства глад сутрин?

# 367
Момичета, здравейте и от мен!
И аз съм със септемврийче - 07.09
Накратко - на кърма е, хълца много тежко, оригва се трудно, има слюнки, които капят като чешмичка и с които се дави като спи, а аз откачам  #Crazy
Колкото до мен - имах доста проблеми с гърдите (запушвания, температура, инфекция, а сега малкият ми е направил малка раничка на зърното и се боря с нея...). Мажа с Лансинох, оставям ги след кърмене на въздух, но за сега няма голям ефект...
Ще се радвам да споделяме опит, тревоги и усмивки  Hug

# 368
Only не се притеснявай и моята бебка последно време цока малко и не иска и аз не знам защо е така, скоро сме на преглед и ще питам. Но смятам че нет трябва да се притесняваме все пак ако си наддават значи всичко е ОК. И наистина може да плачка от колики.

Добре дошла maiya. Раничките на гърдите си ги оправих и аз с Лансинох, след всяко кърмене мажех и за седмица се оправиха, но моите ранички не бяха много сериозни.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 09:54 от munas

# 369
Здравейте,  момичета Simple Smile
Аз също имам септемврийче -  Божидар, роден на 23.09, 3900, нормално раждане.
Нас сега ни мъчат коликите,  започнахме с биогая, но нямаше ефект и сега пробваме с инфакол и му давам чай на Хип. Надявам се скоро да свършат коликите. Иначе е много послушен и не реве много, поне засега.
Много полезни съвети прочетох тук Simple Smile Първо бебе ми е и има много неща, които не знам.

# 370
Катя - прати ми каката си насам, да й се порадваме, и да си поиграе с моите 2-ма ухажори. Правят много хубави комплименти, и ще й покажат всичките си играчки Wink) А ти малко ще си починеш  Hug Hug Hug
Ще я почерпим с круши и ще се оправи.

# 371
хих, ми ще празнуваме 3 пъти всяка година = февруари, май и декември.
Леле че работа ... вие имате ли такъв случай - с по няколко именни дни в годината

http://imenidni.eu/ime/iskren

Мъжът ми е Радослав. Той празнува на Коледа, но се оказа, че и вчера имал: http://imenidni.eu/ime/radoslav

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 11:24 от Lili_f

# 372
Момичета, здравейте и от мен!
И аз съм със септемврийче - 07.09
Накратко - на кърма е, хълца много тежко, оригва се трудно, има слюнки, които капят като чешмичка и с които се дави като спи, а аз откачам  #Crazy
Колкото до мен - имах доста проблеми с гърдите (запушвания, температура, инфекция, а сега малкият ми е направил малка раничка на зърното и се боря с нея...). Мажа с Лансинох, оставям ги след кърмене на въздух, но за сега няма голям ефект...
Ще се радвам да споделяме опит, тревоги и усмивки  Hug
Аз от няколко дни съм с възпалена гърда, нямам температура, но имам бучки, топчета. Правя топли компреси и масажи, но не мога да се справя още да се разкарат. Ако можете да споделите вие как сте се справяли с този проблем ще съм  благодарна.

# 373
Добре дошли, Мая и Марина  Hug
Janach, звъннах сега на педиатърката и каза да не се притеснявам, че бучките на крачетата след ваксината можели да си останат чак до следващата ваксина Shocked

# 374
Абе момичета да Ви питам - защо се цедите още? До кога ще го правите? Нужно ли е?

Ами аз спрях да се цедя и усетих как почна да ми намалява кърмата. Сега от два дена почнах пак и ми се струва, че има ефект. Пък и се опитвам да събера малко за черни дни Simple Smile
А има и лиги вече, и се задавя с тях.
И това ме притеснява, да не се задави докато спи. Слагам го настрани и го подпирам с едно сгънато одеяло, но сутрин го намирам по гръб и се е преместил...
И моят е така. Купихме една специална възглавничка за подпиране на бебчето. Чат пат се върти пак, ама ми е малко по спокойно и спи доста повече на страни с нея.

Последна редакция: пн, 09 ное 2015, 11:24 от Lili_f

Общи условия

Активация на акаунт