Родените през септември са винаги засмени!

• 26 894
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • Северо=Западналия край
За помагането от таткото - пет минути да му го оставя и  #Crazy #Crazy #Crazy някак си и той няма много желание а и излиза в 7ч а се прибира в 18-20ч. Добре че е мама, застъпва сутрин към 9ч. и си тръгва следобед, така успявам да свърша по нещо и да наглеждам и баткото, че с тия уроци е ужас.
Ние днес бяхме на консултация, качи ли сме пак 1100 гр. и 4см., вече сме 4 500гр.  baby_neutral Сложиха ни и двете ваксини, ужас.......това дете не съм го чула така да се дере никога! Половин час не мога да го успокоя, милото то, не му беше лесно, сега спи вече два часа но се стряска от време на време. Педито ми каза да му залепя лепенките куул пач отсрани на крачетата, не на боднатото място, гледам вие бяхте ги слагали върху ваксините, знам ли, послушах я пък дано няма реакции от тез ваксини. Почваме гимнастика и масажи. Каза да му навесим играчки за да се опитва да ги хваща, що ли ми се струва че е още рано да може да хваща, но ще видим. Засега махаме хаотично с ръце и тук там удари някоя играчка с ръка. Но пък как сладко гукаме и се усмихваме  Grinning За храненето ми препоръчва да махнем нощното, ама.......на мама и се спиииииии и засега ще папкаме.
Лошото е че навън застудя и разходките намаляват, какво  ли ще правя като падне сняг, моя само да помирише че е навън и заспива.

# 676
Ох ние сами се оправяме двете .
Мм много много не помага все гледа да се изниже нанякъде само и само да не му връча бебето  Laughing
Момичета да ви се оплача ние сме с хрема и сополи и в сряда сме на лекар.Спряхме всички капки за колики и сякаш е доста по-добре коремчето.Мамита много сте изписали почвам да чета.

# 677
Ох ние сами се оправяме двете .
Мм много много не помага все гледа да се изниже нанякъде само и само да не му връча бебето  Laughing
Момичета да ви се оплача ние сме с хрема и сополи и в сряда сме на лекар.Спряхме всички капки за колики и сякаш е доста по-добре коремчето.Мамита много сте изписали почвам да чета.

На колко месеца сте? Това със спирането на капките много ми хареса. Аз също съм започнала такава акция. Намалила съм ги до минимум. Надявам се и ние да ги спрем.

# 678
PoliT, дано от Гармастана има ефект  Praynig
А някои знае ли нещо за това кремче с/у разранени зърна?
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=184923
Момичета, някой използва ли подложки за гърди за многократна употреба? Аз ползвам най-обикновени, но ми писна вече - не стига, че не са много удобни, ами съм изкупила вече не знам колко опаковки... Ама все тече... Shocked Crazy

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 18:00 от maiya

# 679
  • Драгоман
 Атето, мисля че не е рано да се учат да хващат. Каката за първи път посегна към играчка на 2м и 9 дни. Хвана я, но веднага я пусна  Laughing А, и колкото повече се стимулира едно нещо, толкова по-голяма е вероятността да се случи по-рано  Simple Smile

# 680
моят не може да ги хване, обаче яко раздава правосъдие - налага ги с умруци и така се радва като нацели нещо. И не му омръзва да ги гледа - половин часа ще стои и ще ги гледа без да мигне почти, такова ми е чувството.

Добре - разбрахме, че татковците масово не помагат. Има ли някоя мама, която ще си похвали таткото, че помага? Чудя се дали ще се съберат три мами в цялата група  newsm78

# 681
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Нашият татко помага, но и е повече време вкъщи спрямо повечето мъже, защото бачка за себе си.А и при нас бебето е дълго чакано Peace

# 682
  • Драгоман
моят помага много, особено с голямата, когато си е в къщи. Лошото е, че е на работа и към 19ч се прибира. Събота и неделя почива.

# 683
моят помага много, особено с голямата, когато си е в къщи. Лошото е, че е на работа и към 19ч се прибира. Събота и неделя почива.

И при нас таткото много ни помага, когато се прибере вечер и в събота и неделя. Не само се занимава с бебка, но и за домакинските задачки. Лошото е, че е няма как и през деня да е с нас!!!

# 684
  • Пловдив
Ракел, няма как да изцедиш цялото мляко от теб, защото то се произвежда непрестанно!  И на бебето нищо няма да му стане, ако суче от болезнената гърда, а само така ще се отпуши и ще се оправи, защото няма по-добра помпа от бебето.Трябва да преодолееш болката и бебето да суче, иначе трудно ще ти е да го оправиш тоя проблем  Thinking Като се изцедиш гърдата омеква ли? Слагаш ли топли компреси или бани? Също е добре да слагаш бебето в различни пози да суче, защото така променя ъгъла на захапване и се разпушват различни канали. След кърмене можеш да слагаш зелево листо на бучката или обелен разрязан картоф. Не допускай гърдата да е твърда, само АБ няма да оправи нещата!!! Ако не искаш да послушаш мен най-добле се обади на консултант по кърмене от Ла Лече Лига, за да ти дадат най-добри инструкции и да имаш успешно кърмене!  Simple Smile Успех!  Peace  Hug
 А аз пък моето дете като е неспокойно и го слагам на гърда се успокоява, даже нямаме друг начин, освен този. Нищо друго не помага!!!

И моята госпожица се успокояваще така, ама вече не. Ако е гладна, да, но иначе трябва да я залисаш с нещо - тв най-добре. Като види светлините и забравя всичко Simple Smile)) или пък ако тръгнеш на обиколка из апартамента. Голямо любопитство има това дете.
Гърдата в повечето пъти омеква след кърмене, макар от няколко дни да не се справяме добре с него - нали ме плюе и се дърпа. Изхитрила и измързеливила се е явно. Иначе аз съм упорита и всеки път я поставям първо да сучи и тогава АМ. Някой беше казал да не й давам шише - ами не мога да й докарам 130-150 мл кърма от едната гърда. А ако й давав едновременно от двете до другото ядене ми се събира малко и ми стават доста болезнени гърдите ми в един момент от много млящене.

# 685
добре Wink до тук класирахме 3 татковци. Така ли остава класацията? Макар че класацията беше за татковци, които помагат конкретно за бебенцето - да го вземат на ръце и да го полюлеят, или да го позалисват или нещо такова. С големите  и нашият татко помага, но то не се брои много - примерно - Иди моето момче, и си поиграй с легото, че майка ти е заета сега Wink

# 686
  • София
Аз и друг път съм писала - и нашият татко много помага. Играе с децата, почиства, готви, мие чинии, глади дрешки, е не всеки ден, но честичко ги прави тези неща. Но се прибира вечер към 6 или по-късно. Обаче като си дойде и аз си отдъхвам, че преди това малките фурии са ми изцеили всички сили. Едното даже буквално ме изцежда Wink Забелязвам, че на каката й се отразява добре като се отдели от мен за ден-два. Явно й писва по цял ден да ме гледа само мен и започваме и двете да се изнервяме. Обаче не ми се праща на ясла още, особено в този сезон.

# 687
  • Драгоман
 Ракел, съжалявам че го казвам, ама нещо не правиш нещата правилно! Няма как да нямаш кърма и същевремунно гърдите ти да са препълнени с бучки и станали на камък!!! Те имаш мляко просто не го уползотворяваш правилно! Аз когато усещам гърдите меки и детето често огладнява, й давам да суче по начесто и от двете жърди и на другия ден вече кърмата се е увеличила. А и ти как може да знаеш, че на детето не му стига, та му даваш и АМ. Как преценяваш, че не му е стигнало млякото?

# 688
  • Драгоман
 А ММ в такъв смисъл помага за бебето - люшка я в,шезлонга, гушка я, докато чистя, слагам маса, готвя или нещо друго. Но не я преоблича, не сменя памперси. Заедно я къпем бебата вечер. С каката му е по-лесно - храни я, къпе я, води я до тоалетна, бърше я, преоблича я, приспива я, абе може и сам с нея да се справи  Simple Smile

# 689
  • София
добре Wink до тук класирахме 3 татковци. Така ли остава класацията? Макар че класацията беше за татковци, които помагат конкретно за бебенцето - да го вземат на ръце и да го полюлеят, или да го позалисват или нещо такова. С големите  и нашият татко помага, но то не се брои много - примерно - Иди моето момче, и си поиграй с легото, че майка ти е заета сега Wink

Е, ако е конкретно за бебето - оставяла съм му го два пъти по за 3-4 часа да го гледа. И двата пъти беше като зомбиран после и ме чакаше на вратата, за да ми го даде в момента, в който се появя. Но иначе като сме заедно го държи и му прави маймунджълъци, че да му се усмихва. След няколко минуи ми го дава Simple Smile Обаче вкъщи поне помага. Аз често не съм успяла да свърша доста неща. Всичко ще се нормализира след няколко месеца, а след няколко години ще е много по-лесно, когато децата правят повечето неща самички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт