Родените през септември са винаги засмени!

• 26 937
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Броите 410 дни от началото на 45-дневния болничен.Може да си видите датата в картона.  Peace
И, да, след като се подаде това приложение започват да се получават регулярно паричките всеки месец.
При мен например 45-дневният болничен започна на 31.07.2015, а 410 дни стават на 12.09.2016г. от 13.09.16 трябва подам и да влезе в сила приложение 3.

Аз досега не смеех да кърмя навън.Някак ми е некомфортно.Днес се престраших в мола (добре, че нямаше скандали и във Варна  Mr. Green) и се схванах, но няма как.Вие какви дрехи носите - ризи/блузи с цип или?

# 616
# 617
Броите 410 дни от началото на 45-дневния болничен.Може да си видите датата в картона.  Peace
И, да, след като се подаде това приложение започват да се получават регулярно паричките всеки месец.
При мен например 45-дневният болничен започна на 31.07.2015, а 410 дни стават на 12.09.2016г. от 13.09.16 трябва подам и да влезе в сила приложение 3.

Аз досега не смеех да кърмя навън.Някак ми е некомфортно.Днес се престраших в мола (добре, че нямаше скандали и във Варна  Mr. Green) и се схванах, но няма как.Вие какви дрехи носите - ризи/блузи с цип или?

Аз нося ризи или блузи с по голямо деколте.То няма нищо срамно това е най-естественото и красиво нещо.Не проумявам какво толкова се шашкат хората Confused Rolling Eyes Rolling Eyes

# 618
  • Драгоман
 ММ днес ходи до Хиполенд за Активна гимнастика, нали уж с намаление и така Ема се сдоби с такава на Фишър прайз за 80 кинта. Моя хич не запомнил, че му казах да търси на Лорели за 40 лв. и грабнал скъпата играчка привидяло му се в лудницата числото най-отпред като 3, а го било 8  ooooh! На касата чак разбрал какво се случва, ама си рекъл "Какво пък, това сигурно пее и има повече забавления  Grinning " . Да, ама Не!  Laughing Само пласмасата за рамка и няколко пластмасови висулки, нито пее, нито килимче... Ама нали е марково...  Mr. Green И двамата се нервим сега. И решихме - това й е подаръка за Коледа!  Wink  Ах, как ме е яд, че го пратих да купува!!!

# 619

Аз нося ризи или блузи с по голямо деколте.То няма нищо срамно това е най-естественото и красиво нещо.Не проумявам какво толкова се шашкат хората Confused Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз нямам предвид, че е срамно.  Peace Просто аз не се чувствам комфортно да се разсъбличам навън (то е ясно, че се покривам с шал, де).Да не си помисли някой, че правя стриптийз Mr. Green

# 620
И аз се чувствам много некомфортно да кърмя навън. Освен това моето бебе суче много дълго и навън нито има къде да се седне на удобно място, нито е особено интересно да се кърми цял час.
Но веднъж ми се случи бебето да огладнее, докато бяхме в Икеа. Седнах на най-отдалеченото място и застанах с гръб към всички и една двойка младежи зад мен веднага се изнесоха  Confused
Иначе много се радвам на всички майки, които си кърмят в парка без да се смущават ни най-малко!

# 621
  • Пловдив
Аз не кърмя навън - това е много интимен момент и подобен акт за мен е разголване /не само телесно/. Недопустимо. Просто не го одобрявам за себе си. Може и да съм консервативна, но не ми харесва. Е, всеки си решава Simple Smile

# 622
Момичета, я кажете само този болничен си го искам от педиатъра на бебето, така ли? Или от личния ми лекар?
Добре че подхванахте тази тема. Това хич не го знаех и щях да си чакааааам ooooh!

# 623
  • София
Аз съм кърмила в парка и в колата, само като работата е много на зор. Иначе не ми е толкова спокойно и комфортно както вкъщи. А това си е важно за кърменето. Е, вкъщи докато кърмя каката ми се катери по гърба и идва да ми държи гърдата, за да хранела тя бебето  Laughing Но това си е друго. Навън на открито няма да може да се кърми вече и заради температурите.

# 624
  • София
Момичета, я кажете само този болничен си го искам от педиатъра на бебето, така ли? Или от личния ми лекар?
Добре че подхванахте тази тема. Това хич не го знаех и щях да си чакааааам ooooh!
Ако си предала първите два болнични - от АГ и от родилното отделение, осрава третия, от педиатъра. Трябва да му занесеш копия от предните два, за да го изготви. Той изравнява дните до 135 ако не си родила на термина точно. Но той също се предава с приложение от сайта на НОИ (най-добре питай счетоводителя обаче да ти го прати). След като изтече и той, тогава идва приложение 2, което е за остатъка от майчинството.

Не мога да разбера и аз защо трябва да е толкова сложно и да се затрупваме с бумащина.

# 625
Ако си предала първите два болнични - от АГ и от родилното отделение, осрава третия, от педиатъра. Трябва да му занесеш копия от предните два, за да го изготви. Той изравнява дните до 135 ако не си родила на термина точно. Но той също се предава с приложение от сайта на НОИ (най-добре питай счетоводителя обаче да ти го прати). След като изтече и той, тогава идва приложение 2, което е за остатъка от майчинството.

Не мога да разбера и аз защо трябва да е толкова сложно и да се затрупваме с бумащина.

Хаха това не е нищо ти виж за едни 35лв колко е бумащината newsm78

# 626
Благодаря, момичета  Hug  bouquet
А как се процедира с детските? Аз съм получила 35лв един път, но... Thinking

# 627

Всеки ли може да получавац детски или са обвързани с доходи?

# 628
  • София

Всеки ли може да получавац детски или са обвързани с доходи?
Не всеки. Само ако доходът на член от семейството е под 350 лева. Ние детски не взимаме и не съм запозната с бумащината там Simple Smile

# 629
Благодаря, момичета  Hug  bouquet
А как се процедира с детските? Аз съм получила 35лв един път, но... Thinking

В смисъл?Подаде сега за бебето и получи пари за първия месец или имаш друго дете и това ти е второ?
Аз получих вече еднократната помощ и детските за първия месец.

Общи условия

Активация на акаунт