Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 42

• 57 304
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
И на ми харесаха амазонските постери.
Искам да ви занимая пак с моите врати. Аз не бях обръщала внимание, но вижте как са позиционирани, няма място за перваз.
Това е нашата спалня и детските. Какво е решението при това положение? Мъжа ми пак нещо се опитва да ме преметне обяснявайки ми врели-некипели за да стане на неговото.

# 346
  • Варна
Карамелени, може да стане. Касата на вратата не влиза плътно в отвора остава луфт около поне 1-2см, който се запълва с монтажна пяна. Перваза се монтира закривайки страницата на касата и луфта, съвсем малко застъпва стената, понякога дори остават пролуки, които трябва да се подмажат "обърнат".

# 347
  • вятърничава
Къде е Богиня ?

И аз това питам!
На кого ни остави  Cry

# 348
Да, той ми каза, че може да се сложи по-тясна врата, но пък в този случай ще имаме затруднения примерно при вкарването на мебелите, а и 70 см врата за спалня не било добро решение. 75 см готова не видях, ще трябва евентуална поръчка.

# 349
  • На брега
Да, той ми каза, че може да се сложи по-тясна врата, но пък в този случай ще имаме затруднения примерно при вкарването на мебелите, а и 70 см врата за спалня не било добро решение. 75 см готова не видях, ще трябва евентуална поръчка.
В Бриколаж има едни тънки и тесни ПВЦ профили (белия Г-образен долу). В борсите за дървен материал продават същите Г-образни от тънка (примерно 2мм) дървесина. Има ги и прави, а не Г-образни. Посочих Г-образен, защото на нас заради гипсокартона, ще ни трябва такъв за една врата.
 Ако вратата ти не е много ретро, ще е с по-тънка рамка в модерен стил.

aia_iv,  Magrat*,  bouquet!

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 07:09 от NovaTema

# 350
Ех, Момичета такива красоти показвате. А Ема специално е голямо вдъхновение с преобразяванията, които сътворява, затова и много исках да се намеся с това предложение https://www.pinterest.com/pin/551831760567160736/  за горната част на "богински гардероб по Ема" ,  но пък вече прочетох, че има идея която се реализира. Ще очаквам с нетърпение резултата пък макар и догодина.
Започнах да чета когато се опитвах да се справя с моята тъмна северна дневна. Е скоро ще имам светла такава. Но с много ограничен бюджет ще се опитвам да сътворявам чудеса. Надали ще успея, защото нямам никакъв нюх.                                                    .

# 351
  • София
Грозда, мерси!
Даде ми страхотна идея как да намаля (д)ефекта от кривия таван над 5 такива Билита в бъдещия офис.
Така, мисля, ще стане чудно
Скрит текст:

Въпросът е, как може от стартова ситуация на снимките (с един дебел корниз на тавана по цялата дължина над библиотеките), да продължа по останалите стени с по-тънки корнизи? Нещо не си представям напасването.

# 352
Грозда, благодаря bouquet
Бях се засилила точно в тази посока, даже писах на пловдивската фирма с дървени профили и орнаменти (така и не ми отговориха Confused), но Барба и Алегрина ме бутнаха към по-изчистения стил, който така или иначе ми е много по-близък като усещане. Дано успея да се справя да направя нещо, което хем да изглежда добре, хем да не стои като кръпка. Имам цяла зима да го мисля Simple Smile

# 353
  • На брега
Грозда, мерси!
Даде ми страхотна идея как да намаля (д)ефекта от кривия таван над 5 такива Билита в бъдещия офис.
Така, мисля, ще стане чудно
Скрит текст:

Въпросът е, как може от стартова ситуация на снимките (с един дебел корниз на тавана по цялата дължина над библиотеките), да продължа по останалите стени с по-тънки корнизи? Нещо не си представям напасването.
Ако имаш повече от една педя разстояние, може да обереш разстоянието до тавана с нещо (шперплат, ПДЧ...) и върху него да монтираш декоративния корниз с еднаква ширина за цялата стая. Нещо такова.
http://diohomeimprovements.com/blog/wp-content/uploads/2013/05/a … httocabinets2.jpg

# 354
  • София
Разстоянието над библиотеките варира от 2 до 6 сантиметра, затова мисля, че един по масивен корниз би свършил работа.
Проблемът е, че не искам да го слагам в цялата стая, защото е ниска, ~ 2.10 (намира се на приземен етаж).

# 355
  • На брега
Държиш ли да сложиш корнизи на другите стени? С корнизи ще ги смъкнеш още повече. Сложи декоративен само над библиотеките. Гладък обаче. С фризове, заради линиите ще личи много разликата в нивото. Предполагам, че ще се вижда, че е мебелен, а не тавански корниз и няма да дразни липсата му на другите стени.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 10:14 от NovaTema

# 356
  • София
Ами "майсторът" (ясно е що го слагам в кавички) остави половин сантиметър разстояние между гипсокартона на стените и тавана и каза, че можем да го скрием с корнизи. Но иначе си права, корнизите смаляват.
Уфф, аман. Май ще трябва да мисля друго за там.

Иначе това е грубият план на кабинета, по който работим. Нишата вдясно е под стълби, ще се ползва като склад за куфари и голф клубове. За цвета на стената вдясно също не съм убедена.
Скрит текст:

# 357
  • На брега
 "Остава тука една дупка, ама ще си я скриете с корниз Laughing!" И аз си прикривам недоглеждания от "майстори". Така са ми монтирали една врата, че остава под нивото на гипсокартона. ММ отсъстваше при строежа. Хем върху метална конструкция я монтират, на котва... Могло е да се сетят, че ще има изолация, гипсокартон и трябва да я изнесат малко напред.
Поинтересувай се дали не може да запълните тази половин сантиметрова фуга с акрилен силикон или гипс.

# 358
  • Варна
Не е необходимо по-малка врата, не можах да обясня добре, технологически касата не е плътно до стената, касата е с дебелина 2 см + 1см (минимум) луфт=3 см, при перваз 4 см остава малко да се вземе от стената.

# 359
Шшшш, аз лично търся или по тема, или по автор.
Ако търся, и аз търся нещо конкретно. Но мисля, че само два-три пъти съм купувала репродукции от интернет. Най-често купувам от магазините към големите галерии и музеи.
Веднъж пък писах мейл на един музей дали могат да ми съдействат за закупуване на репродукция на тази графика от Suite Vollard на Пикасо (понеже те я имаха), но не сполучих - не ми отговориха изобщо.

Мисля, че съм го пускала вече, но не съм сигурна и не пречи да се повтори Simple Smile))))) - един смешен инстаграм, който следя: Ugly Belgian Houses.
Някоя от фотографките в темата трябва да направи подобен за това чудо мутробарока! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 13:09 от Barbabeau

Общи условия

Активация на акаунт