С какво ви дразнят свекървите- 50

• 53 227
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Пък и ТМ особено много държи на присъствието им, нали?

# 46
Защо пък да трябва?
Нито мене на времето са ме канили на братовчедски празници, нито аз на детето ми.
От градинска  възраст си има приятелчета и си празнуваше с тях.
Ми вие  сте почти постоянно заедно, в което няма лошо ако се разбирате.
Но и преди съм чела, че заради братовчедчето се чупят стойки от бабата и майка му.
Защо да си го причинявате? Просто сте отделно семейство със отделни познати и контакти.
Как ли пък ще вменямат вина на детето ми, че не се грижило за малкото, а аз после ще ги каня и черпя.
И след последните панаири - твърдо ньие.

# 47
  • Бургас
Добре де, покани оная драка зълва ти заради братовчедчето, ама какво ще го дири и свекърва ти в детския клуб?
Стига си угаждала,че яко ти се качват на главата. Честно казано на твое място без грам съвест нямаше да ги поканя. От какво да се притеснявам - че ще ми се разсърдят /чудесно, така ще прекъснем контактите/ или че ще ме намразят и ще ми правят мръсно при всеки сгоден случай /ами то тези неща са факт вече/. Тогава от какво да ти пука.

# 48
  • София
От личен опит казвам- това, да не контактуваш, не означава, че си приел ролята си на "лошата" в техните очи. И да се опитваш да се реабилитираш (пред себе си) с "удобно ли ще им е?", " глупаво ли ще е от моя страна...", " дали няма да съм рязка...", "какво ще кажат хората". И когато (ако) приемеш, че за тях, ти винаги ще си чуждата и виновната, тогава отпадат вътрешните ти задръжки да си любезен на всяка цена.

Образно: Падналите на земята се ритат по- лесно, но ако се изправиш и забиеш ляво кроше (когато повярваш, че си силен), то следващият път, когато замахнат, ще се замислят, дали те няма да са повалените (или поне с насинено око).

пп- twix, сега прочетох за "трябва да се поканят... все пак са баба...". Ми, не, не трябва, пък ако ще да вдига тупурдия до небесата. Казваш- това е ДЕТСКИ РД и каним САМО деца с родители. Бабите- по- натам ще почерпим. Все някога ще се наложи да има пръв път без баби.  Peace

# 49
  • София

absurt, има и братовчедче, което трябва да присъства.Пък да го поканиш само него с майка си... бабата ще надигне такъв вой...Те са най- близките роднини.
Добре, на обществено място, но вкъщи след това, от какъв зор?
Аз бих приключила честването навън и никакво посрещане вкъщи.
Мисля, че е редно, мирно и кротко да обясниш на мъжа ти, че когато иска и където иска, да води децата и да се виждат с баба и леля, но че вкъщи не е редно да идват, след като не се понасяте.
Че ти не би отишла у тях, затова не е нормално те да идват и да се чувстваш унизена в собствения си дом.

# 50
Боже, егати драмите дето някои хора сами си създават  ooooh! Какъв е този родово-общински строй? Разбирам да си длъжен с нещо някому и да трябва да се съобразяваш но като си самостоятелна социална единица, ти имаш задължения единствено към най-близките и милите ти.

Как пък на някакъв хубав повод, който ми е за радост и утеха, ще си (само)натрисам пепелянки, дебнещи да ме хапнат при всеки удобен повод. Трябвало било. Че и отгоре на всичко не говорят директно с домакинята , а чрез мъжа й  Shocked В Древен Рим са се оръщали директно към робите като искат нещо; такова неуважение не е имало, че сега ли.

Аз, че съм мекушава по други параграфи, съм, но нито на сватба сме канили (отидохме по дънки и подписахме един ден), нито на раждане, нито на рождени дни, нито на Коледи, нито на нищо. Ние сме си "ние"  -малко, но растящо семесйтство. Всички други да се спасяват поединично. И те крехки души, но преживяха всичко. Да не повярваш  Rolling Eyes

Скрит текст:
да споделА, че посредством леко гадна тактика извикваща срам от финансовите злоупотреби срещу скромната ми личност, взетите от мен навремето пари ми се върнаха моментално и безвъзмездно от родителските тела. Явно много ги е еня "кво ше си помислят хората". Виж, свеки удържА фронта и даже успя да се оплаче на ММ колко била обидена и наранена от незаслуженото ми отношение към нея  Mr. Green

# 51
Именно, ММ да си ги кани в центъра.Със сигурност ще държи да са там.Ако не ги покани...бедна ти е фантазията.В къщи маси не ми се отрупват...Затова мисля да съм изморена и т. н. Който си кани гости в къщи, да си ги обгрижва. Аз ще съм пас.

# 52
  • Варна
Боже, хора, чета и очите ми стават на панички. За мен тия проблеми са толкова далечни, че чак не мога да повярвам какви хора има /в лицето на въпросната свеки и зълва/. Всеки случай мен дявола ме дърпа за езика и в подобна ситуация ясно и просто ще кажа на мъжа си, че считам празника в детски кът за напълно достатъчен и  нямам намерение да слугувам на родата и вкъщи после. Ама точно в тоя ред и точно с тези думи. Както ясно и просто съм му заявявала много пъти досега, че брат му не го харесвам и не е добре дошъл вкъщи. Еми, съобразява се. В крайна сметка това си е наш дом и аз го виждам като много лично място. Мразя да ми се влачат там чужди хора, а извън мен, мъжа ми и дъщеря ми всички други са чужди. Повечето ми приятели даже не знаят къде живеем и всички знаят, че гости вкъщи не приемам. Спестявам си адски много проблеми. Да живеят заведенията.
Туикс, започнала си да си отстояваш мнението и независимостта. Рожденият ден на детето НЕ Е повод да започнеш да отстъпваш завоюваните позиции. Но ти си знаеш най-добре.

# 53
Май се стараеш да угодиш на ТМ, а той поставя племето си на първо място.
Я се стегни малко и не се впрягай на интригантките. Те едва ли ще се кротнат,  докато се мъчиш да си видимо добра с тях.

# 54

Страх ли ги е...не знам.
      Ами, страх. Просто са усетили къде е слабото ви място като семейство. На теб са ти чужди и по родство, и по манталитет, не би се поколебала да ги поставиш на мястото им. Но синът/братът поддава, затова атакуват него.

babunka  Twisted Evil  Laughing
     С мъжа ти отначало сте имали еднакви виждания по тези въпроси, получило ти се е. На twix ѝ е трудно, защото трябва да се бори с установения от години ред и с милото, което няма ни най-малко желание да променя нещо в този ред. По-добре да изтърпи змиите, отколкото да съсипе и себе си, и празника на детето от терзания.   

# 55
Хърмаяни, права си.  Хич нямам намерение да ги търпя. Толкова съм обидена от всичко, толкова съм набрала, че само някой да ми каже А, преди да се е усетил ще съм на Я. Само някой да посмее да съсипе празника на детето...

# 56
Добре де, в какъв час ще бъде това празнуване в детския център? Намисли нещо за след това - ако е събота или неделя, след това да запалите колата и .... каквото ти измисли фантазията (разбира се само семейството). Може да идете до църква, манастир, например.

# 57
Включвам се и аз. Да си гледат работата, празника е на детето. Изобщо не е нужно са ги каниш, те да ти се обадят да честитят.
Дистанцията е най-доброто решение, не можеш да угодиш на всички, все някой ще е виновен.
Аз вече така правя, гледам себе си и детето и не се съобразявам с никого. Защото като върнах лентата и отстъпките са винаги били от моя страна и премълчаното също. Човек като си покаже зъбите го уважават повече.  Peace

# 58
  • София
babunka Simple Smile
разсмя ме с това
"посредством леко гадна тактика извикваща срам от финансовите злоупотреби срещу скромната ми личност, взетите от мен навремето пари ми се върнаха моментално и безвъзмездно от родителските тела"
Ето, татко ти имал слаба страна... Ех, това обществено мнение бе- чудеса прави.

# 59
molive, и аз още съм в шок и не мога да повярвам. Очаквам всеки момент да се окаже "приказка една"  Laughing

Хърмаяни - а, на едно мнение сме били. Знаеш ли с колко усилия си го отчувах до сегашния ръбат и също толкова неприятен като мен екземпляр  Mr. Green Иначе и той имаше периоди на 'така трябва', но надлежно се учихме на теория и практика 'как няма да я бъде тая работа'  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт