Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 726
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Пускала ли си я скоро на профилактика с препарат - перките чисти ли ги отворите? Отвори я докато мие да видиш и въртят ли се перките.
За надраскването - това вече си е от препарат и са си точно надраскани не връсни и това няма да се оправи. Но петна, остатъци и т.н. Не знам...

# 301
Пускала ли си я скоро на профилактика с препарат - перките чисти ли ги отворите? Отвори я докато мие да видиш и въртят ли се перките.
За надраскването - това вече си е от препарат и са си точно надраскани не връсни и това няма да се оправи. Но петна, остатъци и т.н. Не знам...

Да профилактика миналата седмица, перките мих, всяка дупчица.

С предните таблетки солта ми беше на 3, а блясъка на 1. Днес сложих солта на 4 и блясъка на 2, но не съм убедена дали не трябва да ги намалям вместо да увеличавам  Thinking

Ще погледна утре дали се въртят перките. Просто отварям вратата или???

# 302
  • София
Мне, съмнява ме това да е от сол и блясък, по-иначе си ги представях преди снимките.
Това, което аз виждам първата чаша си е надрана от препарат... втората обаче... не съм виждала такава мърсотия, но не ми прилича, че е въпрос на   гланц и сол това...
Да просто отваряш вратата и ще видиш дали се въртят, нали им трябва малко време да спрат, когато я отвориш.
Но ако не се върти или има нещо запушено, ще са ти мръсни в някаква зона от машината.

# 303
  • София
Според мен и придвете чаши проблема е в препарата. Надраскването - със сигурност, но мисля, че и петната са от недоизмит препарат.

# 304
  • София
при недоизмит препарат, всъщност дали точно в препарата е проблема или в машина, неподходяща програма и т.н.
За лидлските и други момичета пишеха, а и аз също вече над година ползвам такива таблетки (не комбинираните), такива петна не съм имала никога, да след година миене някои са се надраскали леко - по-некаствените. Но така от раз, толкова.... не ми се вярва... финиша също ме съмнява да оставя чак такива петна, дори и да е по-агресивен и да драска, дм-ския не го знам, като цяло не е хвален. Но толкова брутално да се влошат  нещата, при положение, че преди това е ползвала КК, което също не е с някакви претенции за страхотност... не ми се връзва само  препаратите (и трите) да са проблем. И това, че се получава само при някои съдове, не всички...
Иначе надрасканите, няма да се оправят повече, но тези лекета, все при някоя програма и при някой от трите препарата би трябвало да липсват.
Не знам, за моя радост такива проблеми изобщо не съм имала до сега...

# 305
В настройките е проблема според мен. Тези петна може да са от 3 причини
- много сол - препарата не може да се изплакне хубаво и при изсъхването на съдовете той засъхва и стоейки там оказва корозионно въздействие върху стъклото.
- малко сол - ако петната са варовик а не препарат (съмнява ме)
- малко гланц - пак е съмнително защото тогава стоят като на капки.
Получава се при някои съдове само проблема т.к. спрямо материала някои се изплакват по-лесно а други по-трудно. Точно тези по-трудните по тях остава.
Може и от ниска температура да е но тогава нямаше и съдовете да изсъхват.

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 12:53 от Анонимен

# 306
Сега отворих. И двете перки се въртят, и вътре всичко е мокро.

И аз си мисля, че е нещо от настройките. Огледах ги одеве съдовете, има по някои нещо като тънък филм...абе ако ги измия после с вода се маха. Ще пробвам да намаля солта, и блясъка или ще оставя така и ще вземе таблетки за проба, които да не са всичко в едно, знам ли, може пък да идва множко силна таблетката.

# 307
  • София

И аз си мисля, че е нещо от настройките. Огледах ги одеве съдовете, има по някои нещо като тънък филм...абе ако ги измия после с вода се маха. Ще пробвам да намаля солта, и блясъка или ще оставя така и ще вземе таблетки за проба, които да не са всичко в едно, знам ли, може пък да идва множко силна таблетката.
Каква ти е миялната, колко см. имам предвид, да не би да е 45см. и 1 таблетка да и идва вповече?

# 308

Каква ти е миялната, колко см. имам предвид, да не би да е 45см. и 1 таблетка да и идва вповече?

Беко е. Голяма е, мисля 13 комплекта се води.
Сега отворих отново въртят се пак е мокро, но вече е и гореща водата, страшна пара ме лъхна изпотиха ми се очилата за 2 секунди  Grinning  Абе нищо странно не усещам по машинката, нещо не мога да си дозирам явно нещата.

# 309
Нали включваш опцията за таблетка (малко удължава програмата, но така препарата се разтваря по-добре)?

# 310
  • София

На еко програма ли миеш? Предишната потребителка с такъв проблем си призна това накрая....

# 311
И аз мия на еко програма, от няколко седмици с таблетки (че имам изостанали и им изтича срока на годност), но ползвам опцията за таблетка и нямам проблеми.

# 312

Сега отворих отново въртят се пак е мокро, но вече е и гореща водата, страшна пара ме лъхна изпотиха ми се очилата за 2 секунди  Grinning  Абе нищо странно не усещам по машинката, нещо не мога да си дозирам явно нещата.
Виждам че си от Пловдив. Според вашето ВиК твърдостта на водата в Пловдив е между 8 и 10 немски градуси - настрой си машината спрямо тези показания. Също така по-напред споделяш че настройката ти била Сол-3 Гланц-1. Обикновено не е ли обратното в смисъл гланца е винаги повече от солта? Аз бих я настроила Сол -2 Гланц -  3 или 4 например.

# 313
  • София
Скрит текст:

Виждам че си от Пловдив. Според вашето ВиК твърдостта на водата в Пловдив е между 8 и 10 немски градуси - настрой си машината спрямо тези показания. Също така по-напред споделяш че настройката ти била Сол-3 Гланц-1.
Обикновено не е ли обратното в смисъл гланца е винаги повече от солта? Аз бих я настроила Сол -2 Гланц -  3 или 4 например.
Не е задължително. Солта е според твърдостта на водата, а гланца - както пасне, много хора са със сол 3 и гланц 1, някой не ползват гланц изобщо, т.е. гланца е до лично предпочитание.

# 314
Когато съм настройвала на повече гланц ставаха дъги по съдовете, цветни имам предвид, но знам ли може тогава и таблетките да са имали повече гланц и да е ставало предозиране, а сега да идва малко гланца.

Еко програма не ползвам, не ми изсъхват добре съдовете с нея. Мия си винаги на една и съща, която е за средно замърсени.

Винаги слагам функция таблетка и до сега никога не съм имала неразтворена таблетка.

Ще си поиграя малко с препаратите, пък да видим.

Общи условия

Активация на акаунт