Всякакви въпроси относно съдомиялните - 17

• 75 614
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте момичета,

нямам миялна, но имам въпроси относно този уред, тъй като все още не ми е избистрена идеята доколко ефективен е той.
Ще бъда благодарна, ако някой ми отговори, може и на лични, за да не досаждам на останалите.
Затова и ще скрия въпросите, че със сигурност за повечето пишещи ще са малоумни.

Скрит текст:
И така - най-много ме интересува тави и тенджери с каква големина бих могла да мия в миялната. Аз готвя много, съдовете ми са големи и ако ще ги мия на ръка, то тогава няма смисъл от даването на пари. За да се ориентирате - говоря за тави с размер като от фурна Горение - тоест поне 40 на 40 см са.
Тенджерите също са големи - имам и такава от 7,5 литра.

2. Трябва ли да мия съдовете преди миялната?

3. Понякога имам по две-три тави с различна големина за миене плюс 2-3 тенджери, чинии, чаши и т.н. Всъщност какво реално събира една миялна?

# 511
В моята влизат дори тавите на фурната, всякакви тенджери и съдове.  Нищо не мия преди,  след или вместо.  Само ако има изключително загоряло, може да позатъркам леко с телче, което е веднъж на 2-3 месеца при мен. 

# 512
  • София
В моята влизат дори тавите на фурната, всякакви тенджери и съдове.  Нищо не мия преди,  след или вместо.  Само ако има изключително загоряло, може да позатъркам леко с телче, което е веднъж на 2-3 месеца при мен. 

Благодаря.
Но при мен има често, защото когато меся погачи и ги мажа с яйце, понякога цапам и тавата. Не съм стигнала съвършенството още в мазането. И при печенето това нещо върху тавата си загаря. Не знам дали си го представяш. Та такова нещо миялната ще измие ли или трябва на ръка?

# 513
  • Варна
Ще измие  Peace
Е няма как да измиеш 10 тави и 50 чинии едновременно  Mr. Green
Пускаш,пак пълниш пускаш и така Simple Smile
Стигала съм до три съдомиялни ако имам гости Simple Smile

# 514
За да си спестя приплакването под струята на чешмата да пускам предмиене, което да отмие остатъците от храна и да ги набие във филтъра, да бе да, мерси!
Че то ако ги плакна на чешмата, направо да ги измия, да бе да, мерси!
Правя като Афродита:
Нищо не мия. Тоя филтър не е за украса там, а и после аз го чистя така или иначе. Отнема по-малко време отколкото да мия всичко, че след това и мивката да мия, ооо не. Stop Избутвам със салфетка или прибори каквото е останало от яденето и до там.
Не съм имала проблеми досега. Филтъра го вадим от време на време, колкото да видим, че няма нищо по него, правим профилактика на 2-3 месеца веднъж и това е.

# 515
  • Варна
И аз вече не изплаквам,само обирам по-едрите остатъци от храна
Нямам проблем  Peace

# 516
  • here and now
Здравейте момичета,

нямам миялна, но имам въпроси относно този уред, тъй като все още не ми е избистрена идеята доколко ефективен е той.
Ще бъда благодарна, ако някой ми отговори, може и на лични, за да не досаждам на останалите.
Затова и ще скрия въпросите, че със сигурност за повечето пишещи ще са малоумни.

Скрит текст:
И така - най-много ме интересува тави и тенджери с каква големина бих могла да мия в миялната. Аз готвя много, съдовете ми са големи и ако ще ги мия на ръка, то тогава няма смисъл от даването на пари. За да се ориентирате - говоря за тави с размер като от фурна Горение - тоест поне 40 на 40 см са.

3. Понякога имам по две-три тави с различна големина за миене плюс 2-3 тенджери, чинии, чаши и т.н. Всъщност какво реално събира една миялна?
Моята миялна е 60 см. Влизат тавите от фурната и двете + 2 или 3 тенджери в долната кошница. Горе подреждам чаши и чинии, като имам едни подвижни (не знам как точно се водят) над горната кошница, където слагам приборите (кошницата за прибори съм я махнала, защото ми заема много място).
Не мия нищо предварително, дори не плакна, единствено ако имам остатъци от тесто.
Една миялна събира и много и малко, зависи как ще я подредиш.
Тенджерите и тавите ми са позахабени от ползване и ефекта не е толкова осезателен, но повярвай ми няма как да измиеш чаша или чиния на ръка и да изглежда по начина по който излиза от миялната - те блестят, като нови са!
Поразгледай снимки на пълни миялни за да добиеш представа колко побират.

# 517

Благодаря.
Но при мен има често, защото когато меся погачи и ги мажа с яйце, понякога цапам и тавата. Не съм стигнала съвършенството още в мазането. И при печенето това нещо върху тавата си загаря. Не знам дали си го представяш. Та такова нещо миялната ще измие ли или трябва на ръка?
Ще измие. Аз за да съм сигурна ако имам загоряла тава (от баница, мусака и др.) я пускам на интензивна програма 70 градуса с Феъри Платинум. Нищо не се опира. Ако нямам Платинум когато изпразня тавата я накисвам само с вода до момента в който ще се пуска миялната. Никога съм нямала неизмито.

# 518
Аз също не плакна съдовете , избутвам остатъците със салфетка и в миялната . Ароматизатор ползвам отвреме на време. На мен ми се е случвало лятото да ми мирише миялната ако не я пускам всеки ден , затова вече всяка вечер я пускам.
Аз не кисна нищо и не търкам на ръка , всички тави и тенджери са ми отлично измити , мия на програма 70градуса - 2.28 мин.
Ако имам повече тави или тенджери на два пъти ги пускам . А иначе по-малките тенджери слагам и в горната кошница и пак ми се измиват .

# 519
nana77 вземи съдомиялна щом имаш толкова много за миене . Ако трябва на два пъти ще ги миеш , но ако имаш място си вземи 60см широка . Иначе всичко се измива , най-малък проблем може да ти е тавата от тутманик или питка.

# 520
Имам един вероятно глупав въпрос, но ако ползвам таблетка All in 1, нали не трябва допълнително дза сипвам сол и гланц?

# 521
  • Варна
Имам един вероятно глупав въпрос, но ако ползвам таблетка All in 1, нали не трябва допълнително дза сипвам сол и гланц?

Гланц не ми е искала допълнително,но сол слагам на 2 седмици към 500гр Simple Smile

# 522
Здравейте момичета,

Скрит текст:

Здравей!
Миялната ми е 60 см. и в нея спокойно си мия тавите от фурната, а те са големи (фурната ми е 74 литра). Гледай горната кошница да е регулируема - така ще може да събираш и по-дълбоки тенджери. Също така удобство ми е третото чекмедже за прибори, спестява ми място от кошницата за прибори.
Не мия нищо предварително.
При правилно подреждане миялната побира страшно много съдове. На моята има падащи прегради от кошниците и така ми се отваря още повече пространство.

# 523
  • София
Аз плакна абсолютно всичко преди поставянето му в миялната. Peace Peace
Тави, тенджери, съдове в които съм бъркала сладкиши, оставям в мивката да си се понакиснат и тогава поставям в машината.
Храната гние, за мен, от момента на поставянето на мръсната чиния в миялната. Мръсна чиния=гниене. Така виждам аз нещата. При положение, че преди да си купим миялната, за всяка чиния съм висяла на мивката, за да не ми се трупат мръсни съдове ooooh!, оставянето на суха немита чиния, чакаща пускането на копчето е чиния с гниещи остатъци. Naughty
Пояснявам за недоразбралите. bowuu

# 524
О аз, за загоряло имам предвид един пръст черно  Mr. Green Случват се гафове, често имам баба  у дома и с нея особено...да е жива и здрава, но от възрастта все повече гафове стават с готвенето. Загоряло от яйце нищо не е Simple Smile Измива си се.
Иначе ако пусках само тавите отделно, да ги пускам на интензивна. Ма аз пускам винаги смесени програми и смесени съдове вътре Simple Smile Няма фалове.

Общи условия

Активация на акаунт