Отзиви за фитнес гривни и smart watches

• 172 958
  • 1 260
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, някой от вас има ли смарт аларм, като функция на часовника си или гривната? Доволни ли сте, върши ли работа с по-лесното ставане сутрин?
Търся си гривна или часовник с тази функция. Да е до 300лв и да се предлага по българските сайтове или магазини. Имам шаоми банд 3 от около 3.5 години, личи му, че доста е претърпял милия. Време му е за смяна, а ми се ще новата да има смарт аларм.

# 391
И моята е Ми Банд и заради смарт алармата съм сложила допълнително приложение, че тяхното няма.
Самата смарт аларма като функция е страхотно нещо, много ми улеснява сутрините. Е, понякога ме буди и 20 минти по-рано, зависи как са се улучили фазите на съня ми, но съм готова и това да преглътна. Много по-добре е от това да чуя аларма по време на дълбок сън и после буквално да се блъскам в стените като стана.

# 392
  • Русе
Здравейте, колебая се между Xiaomi и Huawei за бюджетна гривна за две момчета на 12 г. Активно спортуващи, задължително водоустойчива и по възможност отчитане на тренировка по плуване (ходят всекидневно). Видях, че за Мi Band 6 пише плуване, но как се справят реално? За 5 като цяло видях по-добри отзиви, но не разбрах за плуването.
И най-вече да питам (тъй като имахме някакви за по 20-ина лв с подобни каишки и дисплеи) - лесно ли се откачат, излизат от верижката и ...?
Днес гледам има някои добри цени в Емаг и се колебая много.

# 393
Meggysan
Меги, имам 5 на Xiaomi. Има опция за плуване. Задаване дължина на басейна.
Но признавамм, че никога не съм я пробвала за плуване, дори не съм я мокрила Flushed
Самата гривна не излиза лесно от мястото, където се поставя на верижката. По-скоро по-лесно би се разкопчала, ако грубо я закача с някоя дреха, не ми е падала от ръката при вървене или физически усилия някакви.

# 394
Първо бях с xiaomi band 6.Въобще не бях доволна,приложението не е на български,отделно батерията падаше на няколко дни.Не съм плувала с нея,само се къпех без проблеми.Верижката е силиконова и не се маха лесно,но е малко странна лично за мен закопчалката.Върнах я след седмица ползване и си взех huawei band 6.Две седмици издържа без проблеми и с ровене батерията,къпя се без проблем с нея,а верижката е много по удобна според мен.Определено я предпочитам и заради по големия дисплей,приложението и е доста по добро.

# 395
  • София-Младост
Замислих се, часовник Apple може ли да се свърже с тел. с Андроид?

# 396
  • в 1001-та нощ
Не, но през него ще могат да се приемат обаждания, ако е LTE версия.

# 397
  • Русе
лещичка, annysy, благодаря ви. За каишките съм съгласна, много е кофти закопчаването. Иначе и аз четох за Ми банд 6, че май е по-зле от 5. Но най-много ме интересува за плуването, дали отчита калории или поне дължини, нещо такова.
На huawei band 6 гледах, че също пише за плуване, отчита пулса, друго не знам. Повече ми харесва закопчалката.
Колебая се много. Събирам още мнения.

Телефоните им са Самсунг, ако това има значение.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 15:30 от Meggysan

# 398
Meggysan, одеве, когато попита включих режима, за да видя дали го имам и се правих на риба  на сухо за няколко секунди и замахвания с ръце Wink
Това ми излиза като отчет на телефона:
Скрит текст:
На часовника излиза опция за избор на дължина на басейна: 25 м, 50 м или по избор да нагласиш, после ОК, отброява 3 сек и започва да отчита.

За съвместимост не съм компетентна Sad  Тел-ът ми е Хiaomi.

# 399
Ми Банд 6 наистина не е кой знае какво, малко съжалявам че не се насочих към друга марка която си има смарт аларма в нейното си приложение. На мен основната полза от такава гривна ми е това, плюс следене на сън и крачки, не съм активно спортуваща и специфични неща откъм спортове не гледам. Това което е ъпгрейд от 5 е по-големият екран, още няколко режима за спорт добавени спрямо нея и тракер за месечния цикъл, плюс оксиметър който липсва при Ми Банд 5. Общото мнение е че ъпгрейд от 5 на 6 не си струва, вече ако е примерно от 3 на 6 си заслужава. Следващата ми гривна вероятно ще е друга марка, ще го мисля като му дойде времето.
В МиФит приложението опциите във версията на български и в тази на английски не са същите... някои неща ги няма в нашенската и няма достъп да се настроят. Версията за 6 не съм я и пробвала на български де, преглеждала съм тази за 3 и си имаше разлика. На мен телефонът ми като цяло е на английски за всичко и съответното приложение също не ми е проблем, но за който държи на български си е недостатък.
Верижки и каишки съвместими има за тях в най-различни варианти - от "гумени" до стоманени и в различни цветове. Изваждане от каишката се налага само когато се сменя и при по-основно почистване, за зареждане не се изисква това както при по-стари техни модели.

# 400
  • Русе
Изключително съм ви благодарна за реалните отзиви.
Аз по-скоро за Ми банд 5 мисля, точно заради отзивите, че не си заслужава.
А цената е на половина спрямо huawei band 6. За нея има доста добри отзиви, само приложението нещо май не е съвсем ок към други марки телефони.
Ще мисля, ще гледам и ще чета още явно.

# 401
На моят гармин не ми излизат данните за
Pulse Ox сензор1

Сензорът измерва наситеността на кръвта с кислород през деня и докато спите, за да видите колко добре тялото Ви абсорбира кислород.
От някъде трябва да ги активирам или не знам. Ако някой може да съдейства

# 402
Здравейте, колебая се между Xiaomi и Huawei за бюджетна гривна за две момчета на 12 г. Активно спортуващи, задължително водоустойчива и по възможност отчитане на тренировка по плуване (ходят всекидневно). Видях, че за Мi Band 6 пише плуване, но как се справят реално? За 5 като цяло видях по-добри отзиви, но не разбрах за плуването.
И най-вече да питам (тъй като имахме някакви за по 20-ина лв с подобни каишки и дисплеи) - лесно ли се откачат, излизат от верижката и ...?
Днес гледам има някои добри цени в Емаг и се колебая много.

Аз лично ползвам Huawei watch gt sport, купих си го преди близо 2 години, макар и малко старичък има доста функции за хора, които спортуват и също така е водоустойчив. Режимите които помня за видове спорт:  плуване, катерене,бягане, колоездене, триатлон и др. Отчита пулс, крачки, сън , но без сатурация на въздуха ( докато по-новите версии на часовника го предлагат), следене качеството на съня, по часове и т.н, метален корпус. А като качество на батерията, ако е пуснат само bluetooth издържа 12-13 дни,в режим  bluetooth+ gps  някъде към 8-10 дни. 
Гледайте да е издържлив от към страна на батерия и поддръжка, Гармин-Мармин  батерията държи 5-6 дена и батерията е туш, а да не говорим за I Watch на  Apple

# 403
  • в 1001-та нощ
Колко издържа батерията зависи най-вече от това какво може да прави часовника. Колкото повече процеси изпълнява, толкова по-малко време изкарва часовника с едно зареждане.

# 404
  • София
Глупости, мм е с Гармин, по 10 дни издържа с включено всичко.

Общи условия

Активация на акаунт