Мюнхен

• 43 852
  • 471
  •   1
Отговори
# 390
Излишни са тези въпроси, знаете много добре, че всичко е въпрос на служител, а не на авиокомпания. И 100 пъти да съм пътувала с Луфтханза на 101 път може и да ме мерят и теглят. Откакто платихме безумна цена веднъж на летище от това да се правим на тарикати, повече никога не си позволявам такива чудения. Щом се чудите, значи нещо определено ви съмнява, че номерът може и да не мине.

Много благодаря за изключително “ценния” коментар.

# 391
  • Варна
Здравейте, ще пътуваме от жп гара Меминген до Мюнхен. Когато купувам Bayernticket онлайн, ще ми даде ли места във влака и има ли вероятност да няма места и да чакаме следващ влак? При Bayernticket има ли дата, за която важи или след като имаш такъв билет директно се качваш във влака? Чекира ли се някъде?

Последна редакция: пн, 08 юли 2024, 12:04 от vstan

# 392
Здравейте, ще пътуваме от жп гара Меминген до Мюнхен. Когато купувам Bayernticket онлайн, ще ми даде ли места във влака и има ли вероятност да няма места и да чакаме следващ влак? При Bayernticket има ли дата, за която важи или след като имаш такъв билет директно се качваш във влака? Чекира ли се някъде?
Здравейте,
до колкото си спомням системата не ви дава места, но имайте предвид, че билета е за втора класа. До колкото си спомням първите два вагона са първа класа и там не можете да пътувате. Билета се купува за конкректна дата, вижте при закупуване или при избор някъде трябва да ви даде от колко до колко часа важи. Не се чекира никъде, нас ни провериха един път - просто си показвате билета (като имате готовност да покажете и личните карти на пътниците, чиито имена са на него). Съжалявам, че леко уклончиво Ви отговарям, но пътувахме декември миналата година с такъв билет и спомените ми вече са леко избледнели. Дано все пак съм Ви била от полза!

# 393
  • Варна
Бобец, благодаря сърдечно за информацията!
Прочетох в темата, че билет за шатъл буса от летището до Меминген се купува от шофьора. За връщане, обаче, полетът е рано сутрин и ще трябва да вземем буса до летището много рано сутринта. Дали можем да разчитаме на този бус да ни качи и да си купим билети направо от шофьора или трябва да си купим билети за ранния автобус по-рано от автогарата на Меминген?

# 394
Ако си купите Bayern ticket, шатъла от летището до гарата в Меминген е включен в него и не трябва да си купувате допълнително билети. При самото качване показвате на шофьора билета.

# 395
  • Варна
Bayern ticket ще ни е нужен за друг ден, в който за един ден искаме да отидем до Мюнхен. Иначе, целта ни е да посетим някои градчетата и да стигнем до Ротенбург об дер Таубер с кола под наем и да се върнем пак в Меминген за нощувка. Затова ще ни е нужен шатъл от гарата на Меминген до летището.

# 396
  • Germany
Няма места във влака с регионалните влакове, сядате, където си изберете. Bayern - Ticket е за 1 ден, за определена дата. Когато го купувате си избирате за кога ще е. Не го маркирате никъде, показвате го при проверка. Места във влака не знам дали ще има, но ще се качите, едва ли ще е толкова пълно.
https://www.bahn.de/angebot/regio/laender-tickets/bayern-ticket

Имайте си наум, че важи от 9 сутринта 👍

# 397
  • Варна
Mного благодаря за разяснението, ориентирах се как се ползва Bayernticket Flowers Hibiscus

# 398
  • Пловдив
На гърба на билета задължително се изписват имената на пътуващите, добре е да го направите още преди да се качите във влака. Някои кондуктори проверяват за съвпадение на имената с лична карта.
Първата класа лесно се различава, не вярвам да се объркате. В някои дни влаковете са препълнени, но никой няма да ви върне, просто стоите прав.

# 399
  • София
За 49 евро можете да пътувате неограничено в цяла Германия с Deutschland ticket с всички форми на регионален транспорт ( без влакове ICE, IC, RJ, EC които не са регионални ). Също важи за градския транспорт във всички градове - метро, трамваи, автобуси, SBahn....
В момента я обикалям с такъв билет. Купуването е малко тегаво, защото този билет принципно не е предвиден за туристи, но има и лесен начин без абонамент и с малка такса отгоре ( 2.70 евро ) през една холандска фирма посредник - TRANZER.
Aко се опитате да купите от който и да е от местните оператори, първо е вероятно да не успеете ако не сте с немска банкова сметка и второ изисква абонамент, който можете да канселирате все пак по всяко време. Така пестите таксата за обслужване, но наистина е по-лесно през холандците.

За шатъла от Меминген не знам - принципно тези летищни шатъли не са точно обществен транспорт, а допълнителен и пасове не ги покриват. Но пък щом конкретно този е покрит от Байерн тикета, то може и Дойчланда да важи.

# 400
  • Варна
Здравейте, районът между Karlsplatz (Stachus) и Мариенплац подходящ ли е за избор на хотел? Ако сте доволни от някой хотел, където сте отсядали, ще съм благодарна да споделите Simple Smile.

# 401
  • Germany
Ако не ви пречи шумотевицата от туристите и искате да сте на централно място, предполагам е подходящ. А и ако ви устройва цената, защото на такова място сигурно цените си ги бива 😉

# 402
  • Пловдив
Внимавайте хотела да е на изток от Стахус в посока Мариенплатц, защото на запад е гарата. Не че е опасно, но не е много приятно.Hbf, Stachus и  Мариенплац са три последователни спирки на метрото.

# 403
  • Варна
Да разбирам ли, че районът, където е хотел Hotel Cocoon Stachus не е за предпочитане.

Ако е така, тогава в кой район да търся хотел?
Сега видях хотел Antares, който е близо до английската градина. Дали този район е добър?

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 17:57 от vstan

# 404
  • Germany
Не е лошо мястото. Можете да разгледате старият град пешеходно, ако целта е туризъм. Комуникативно е, ако искате транспорт за някъде. Гарата вечер не е много приятна, като на всеки голям град, но пък сега е лято, пълно е с туристи и пътуващи. Иначе няма кой знае колко неприятен район в Мюнхен, сравнително безопасен град е.

Общи условия

Активация на акаунт