Мюнхен

• 43 856
  • 471
  •   1
Отговори
# 405
Районът около английската градина е в пъти по-приятен, това е Schwabing, култов квартал, в който се намира университета, музеи, галерии, с много кръчми и забележителности на пешеходно разстояние. Има метро наблизо. Hotel Cocoon Stachus е точно в началото на турския квартал (турски и арабски магазини наоколо), не е опасно в никакъв случай, близо е до гарата, но е шумно и не много приятно. Близо е и до мястото, където спира автобуса/шатъл от Меминген.
Но зависи какво искате да посетите и къде ще ви бъде най-удобно.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 10:14 от blabla7

# 406
Ние останахме много доволни от Hotel Altmünchen by Blattl. Съвсем близо до центъра, спокойна и тиха улица, пешеходно разстояние до всичко, вкл. и шатъла за Меминген. Беше една идея по-скъп от тези около гарата, но по-приемлив от тези в центъра.

# 407
  • Варна
Благодаря сърдечно, започвам да се ориентирам Simple Smile. Сега ще проверя и предложения хотел. Сигурно ще излязат и още въпроси Simple Smile.

# 408
  • София
Здравейте,
Предстои ми тридневен престой в Мюнхен и ме интересува може ли човек да си закупи карта за цялия градски транспорт за три дни или дневна или седмична. Просто мисля, че ще ни е най-удобно с такава.

# 409
  • Germany
https://www.mvg.de/tickets-tarife/einzelfahrkarten-tageskarten/tageskarten.html -  Тук може да разгледате. Може дневна карта.  Тук има някаква специално за туристи - https://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-and-fares/tickets-daytick … urcard/index.html . Като цяло е скъпичък транспорта в Мюнхен, преценете си кое ще ви е най-изгодно.

# 410
  • София
https://www.mvg.de/tickets-tarife/einzelfahrkarten-tageskarten/tageskarten.html -  Тук може да разгледате. Може дневна карта.  Тук има някаква специално за туристи - https://www.mvv-muenchen.de/en/tickets-and-fares/tickets-daytick … urcard/index.html . Като цяло е скъпичък транспорта в Мюнхен, преценете си кое ще ви е най-изгодно.

Благодаря!

# 411
  • Варна
Здравейте! Бихте ли казали дали машините за билети за градския транспорт работят с карта или приемат само монети?

Може ли да се закупи билет от автобуса/трамвая, т.е. има ли вътре машина за билети?

# 412
  • Germany
Работят. С монети, с книжни, с карти, с всичко 👍🏼  За вътре не съм сигурна, някой друг да каже. По-рано имаше автомати вътре в автобусите и трамваите, но скоро не съм се возила или не съм обръщала внимание.

# 413
  • Варна
Относно Байерн тикет- има ли някаква разлика дали ще закупя билета за определен ден и другия вариант: ако закупя билет за даден град? Т.е. мога ли да закупя предварително онлайн такъв билет за определена дата, а на място да решим за къде ще го ползваме?

# 414
  • София
Относно Байерн тикет- има ли някаква разлика дали ще закупя билета за определен ден и другия вариант: ако закупя билет за даден град? Т.е. мога ли да закупя предварително онлайн такъв билет за определена дата, а на място да решим за къде ще го ползваме?
Байерн тикета винаги е за определен ден, който заявяваш при покупката. Няма нужда да е предварително. Можеш да го ползваш в цялата област без значение в кой град или между кои градове.
Особености : в делнични дни е валиден след 9 сутринта и не важи за влакове, които не са регионални - ICE, IC, EC, RJ, WB, EN.
Ако ще пътувате повече от един ден, то обмислете опцията за Deutschland ticket - той е 49 евро, но важи за календарен месец и е за цяла Германия. Няма ограничение в часовете от деня и също не важи за нерегионалните влакове.

# 415
  • Варна
RebelHeart, благодаря много за разяснението. Вероятно ще закупя два билета Байерн за двата дни, през които мислим да пътуваме. Единият ден мислим да отидем до Залцбург, а другия - до Гармиш. Идеята ни е да разгледаме двете места. За сега нямам набелязани конкретни неща за разглеждане. 

# 416
  • Пловдив
До олимпийския стадион в Гармиш-Партенкирхен е Parhtnachklamm, много красив каньон, но аз го харесам повече замръзнал през зимата. Съвсем близо са манастира Ettal, рисуваното село Oberammergau и Schloss Linderhof.

# 417
  • Варна
Да, аз гледах също замъка Linderhof, но тъй като от Мюнхен мислим да пътуваме с влак, не знам дали ще имаме време и за Линдерхоф.
Може би ще разглеждаме улиците на Гармиш-Партенкирхен, трябва и да намерим място за хапване, за кафе. Предполагам, че има доста такива места Simple Smile.

# 418
  • София
За хапване и кафе има изобилие, но самото градче е курортно - къщи, дворове, цветя, хотели. По-скоро е база и отправна точка, отколкото забележителност само по себе си.
Вижте това https://zugspitze.de/en дали ще ви е интересно.

# 419
  • Пловдив
Кръчми има колкото искаш, те реално са две села Гармиш и Партенкирхен, но на мен не са ми особено интересни, виж Митенвалд е красота  и до там си има влак.

Общи условия

Активация на акаунт