Мюнхен

• 43 884
  • 471
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Много благодаря за идеите! Голяма красота е този Митенвалд. Явно ще го сложим в плана.   

# 421
  • Варна
Здравейте, ако се приситигне в Меминген със закъснение, автобусите за трансфер до Мюнхен изчакват ли или се движат по разписние и не се съобразяват със закъсненията на полетите?

И още един въпрос - на връщане, на летището в Меминген работят ли с мобилна бординг карта(от приложението на WizzAir) или трябва да се разпечата?

# 422
  • София
1. Движат се по разписание, не изчакват.
2. Няма нужда да се разпечатва.

# 423
  • Варна
RebelHeart, благодаря много!

# 424
  • Пловдив
На мен ми се е случвало да изчакват, но не повече от 15-20 минути.

# 425
  • Русе, у дома
Не ми се е случвало, но мисля, че сестра ми е споменавала, че може да се качиш на следващия, ако полета има голямо закъснение…

# 426
  • Sofia
Привет! Къде мога да видя разписанието на трансферните автобуси от летището в Меминген до Мюнхен за януари догодина?

# 427
  • София
Привет! Къде мога да видя разписанието на трансферните автобуси от летището в Меминген до Мюнхен за януари догодина?
https://www.allgaeu-airport-express.de/en/index.html

Тук, постепенно ще бъде качено.

# 428
Здравейте, ще пътуваме за първи път до Мюнхен през март, кацаме на Меминген. Изчетох темата назад, но не си отговорих на някои въпроси.
Става въпрос за обратния полет, който е в 9:15 сутринта. Харесали сме хотел в Мюнхен, който не е съвсем близо до гарата, откъдето видях, че тръгват автобусите за летището и обмислям следните варианти:
1. Нощувка в хотела и много ранно ставане. Тук въпросите ми са движи ли се нощем градски транспорт в Мюнхен и колко време трябва да бъдем на летището преди полета, ако пътуваме само с ръчен багаж. Прочетох, че е малко и преди са се образували опашки на паспортен контрол, но сега такъв няма.
2. Вариант с последна нощувка в град Меминген. Не намерих информация какъв и от колко до колко часа е транспорта до летището оттам.
3. Вариант с последна нощувка в хотел на летището. Този е най-добър откъм логистика, но сме с хора, които не пътуват често и не знам, като освободим хотела в Мюнхен сутринта в деня преди полета, ще издържат ли цял ден на разходки в града, без да се приберат за почивка, за да не губим деня в ранно отиване на летището.  
4. В Мюнхен има един хостел на гарата, който се вписва в бюджета ни, но засега пасувам за него. В краен случаи, ще го обмисля.

Ще съм благодарна за мнения и информация относно транспорта.

# 429
  • Germany
Да кажем трябва да сте около 7.30 на летището (ако не е ваканционно време няма да има опашки най-вероятно. Летището е малко и много бързо се случва всичко, ако сте само с ръчен багаж), това означава, че трябва да хванете автобуса до Меминген на 6 часа (има и по-ранен на 5.30, ако искате да се застраховате). Колко далеч ви е хотела?  Ако е в града може да ползвате такси, ако искате ще ви дам апп от който може да си поръчате. От хотела също могат да ви извикат. Някой метро линии вече са тръгнали има и нощни автобуси. Аз съм пътувала с такъв полет до Бг, а също не живея до гарата. Ще успеете не е толкова ранен полет. Тук може да си проверите транспорта https://www.mvg.de/ , като зададете час, за да видите с какво може да се придвижите до гарата. Спирката на автобуса е близо до нея.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 09:11 от PeaPink

# 430
Да кажем трябва да сте около 7.30 на летището (ако не е ваканционно време няма да има опашки най-вероятно. Летището е малко и много бързо се случва всичко, ако сте само с ръчен багаж), това означава, че трябва да хванете автобуса до Меминген на 6 часа (има и по-ранен на 5.30, ако искате да се застраховате). Колко далеч ви е хотела?  Ако е в града може да ползвате такси, ако искате ще ви дам апп от който може да си поръчате. От хотела също могат да ви извикат. Някой метро линии вече са тръгнали има и нощни автобуси. Аз съм пътувала с такъв полет до Бг, а също не живея до гарата. Ще успеете не е толкова ранен полет. Тук може да си проверите транспорта https://www.mvg.de/ , като зададете час, за да видите с какво може да се придвижите до гарата. Спирката на автобуса е близо до нея.

Благодаря! Линкът беше много полезен. Ще съм благодарна да ми изпратите и апп-а за такситата. Всъщност, става въпрос за неделя сутринта, видях, че градския транспорт се движи тогава през цялата нощ.
Не познавам Мюнхен, но хотелът се пада на 7 км югозападно от гарата, ако се ходи с автомобил.

# 431
  • Пловдив
Само да отбележа, че рейсовете не спират на самата гара, малко страни е спирката. На самото летище никога не съм чакала дълго на паспортен контрол, но съм чакала повече от половин час на скенерите. Погледнете колко полета има около вашия полет. Точно това, че летището е малко го прави труднопроходимо при пет полета едновременно. Аз бих взела хотел до самото летище. Правила съм го и е много удобно, стига се за 10-15 минути пеша до терминала.

# 432
Само да отбележа, че рейсовете не спират на самата гара, малко страни е спирката. На самото летище никога не съм чакала дълго на паспортен контрол, но съм чакала повече от половин час на скенерите. Погледнете колко полета има около вашия полет. Точно това, че летището е малко го прави труднопроходимо при пет полета едновременно. Аз бих взела хотел до самото летище. Правила съм го и е много удобно, стига се за 10-15 минути пеша до терминала.

Да, обмислям последна нощувка на летището, но както написах, се опасявам, че в деня преди полета като освободим сутринта хотела, хората, с които ще пътуваме, ще се изморят бързо и ще поискат да ходим в хотела и ще загубим деня, а сме само за три дни и ми се иска да ги оползотворим максимално.

# 433
  • Germany
https://www.free-now.com/de/fahrt/taxi-muenchen/ това е сайта, може да си го поставите като апп на телефона.
По-нагоре RebelHeart е дал линк за автобусите до Меминген, там може да проверите кой ще ви е най-удобен.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 14:55 от PeaPink

# 434
Благодаря за споделената информация! Имам още един въпрос. Тъй като пътуването е изненада за сина ми, луд фен на БМВ, разбира се единият ден е отделен за музея там. Иска ми се да посетим и двучасовия тур с екскурзовод в завода.  Дали има някой, който го е посещавал? В сайта им пише, че задължително трябва да се говори английски или немски, заради съображения за сигурност. В групата ни ще има двама с перфектен английски, единият поназнайва и немски, двама, които поназнайват английски, а единият и немски, и двама, които не знаят и двата езика. Питането ми е за тях - по какъв начин установяват дали се знаят езиците. Има отметка при купуване на билетите, че сумата не се възстановява, ако някой не бъде допуснат поради незнание на езика.

Общи условия

Активация на акаунт