РУСЕнска тема-есенно зимно ноктюрно

• 42 989
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега на реката
Абе чакайте малко, нещо ми убягва! Към кой момент трябва да се случи това? Защото ти минаваш на по-висок осигурителен доход, но това НЕ се отразява мигновено на годишния доход. Няма логика, замислете се...

# 586
  • Русе
Именно! Може само този месец да сте"богати" но останалите 11 ако сте "бедни"? Не би трябвало веднага да се прави корекция ама знае ли човек  newsm78

Сега се сетих че преди 3- 4 години и аз надвиших прага за няколко месеца но сумарно за годината не. Не са ме викали и не са ми спирали надбавките. Както и аз не съм ги декларирала към момента и не са ме санкционирали за това.

# 587
Надвиших годишния праг, преди това бях на границата, но под него, с този доход го надвиших и детските бяха спряни. Преводът ми беше месец след като подадох документите и няколко дена след като получих детски за първия месец.

# 588
  • На брега на реката
До сега рових в Правилника. До Ноември миналата година ето това е гласял правилника:
Чл. 5а. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп., бр. 71 от 2006 г.) Всяка промяна в обстоятелствата, при които е отпусната месечна помощ по чл. 7 и 8 от ЗСПД, с изключение на измененията в доходите на семейството се декларира писмено от лицата в 7-дневен срок от настъпването й пред съответната дирекция "Социално подпомагане".
В настоящия тази разпоредба я няма...как ли не четох и търсих. Не намерих и информация и в какъв срок трябва да ги информираш при промяна в обстоятелствата.
Бръм, кога се е случило това? Защото звучи като да е било незаконосъобразно  newsm78
Рамлим, за да не чешем езици, попитай тук! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=897179.120

Последна редакция: пн, 25 яну 2016, 20:16 от Fervor

# 589
Или беше 2012 зимата или 2013 пролетта, но не мога да кажа със сигурност. По-скоро 2013 май ще да е било. Аз и не задълбах тогава, не ми пукаше особено.

# 590
  • Русе, у дома
Не случайно дохода в/у който се базира отпускането на детските е на база 12-месечен период назад, защото се взема средномесечния доход. Нормално е да има месеци, които надвишават, но може следващия месец да балансрира надвишението. За това деклар се подава в даден момент и се взема средномесечния доход разделен на членовете на семейството в момента на подаването и това важи за 12-месеца напред. После процеса се повтаря...

# 591
  • Русе
И аз търсих в закона, но никъде не намерих да е упоменато да се декларира ако има промяна в дохода.
И някак не мога да си представя, че някой в социалното всеки месец проверява доходите на всички подали заявления...

# 592
Момичета, ще събираме ли пак албума на Била?Simple Smile

# 593

Къде, кога  newsm78 ...ужас изтървала съм  Joy

П.П. ходих да видя  Simple Smile ...ами ще събираме какво да правим  Thinking

# 594
  • Русе
Тъкмо влизах да питам същото  Mr. Green
За психото сме с тия албуми  Crazy
Пратих големият да го купи  smile3508

П.С. Другата седмица да изровим темата,а?

# 595
  • На брега на реката
Ааааа не! Не мога да си го причиня отново  #Crazy Joy

# 596
  • Русе
Ще взема и аз едно албумче,няма да имам избор  Grinning,Натиска който ще ми упражнят,ще е с гигантски размери  Wink

# 597
  • Русе
Взехме го. Определено е доста по-интересен от предходният.Но определено не е за малки деца. С тия ери и епохи, и всякакви заври....  ooooh!
Най-гадно е съдържанието отзад. Вече няма кръгчета за отмятане,както и не са описани всички стикери.Протестирам  Crossing Arms

# 598
Взехме го. Определено е доста по-интересен от предходният.Но определено не е за малки деца. С тия ери и епохи, и всякакви заври....  ooooh!
Най-гадно е съдържанието отзад. Вече няма кръгчета за отмятане,както и не са описани всички стикери.Протестирам  Crossing Arms

Ееее е бива ли така  smile3512   Joy Joy Joy

Ще го видя утре, но сигурно и аз ще взема....та ще ровиш темата явно Simple Smile

# 599
Олеле, паааак ли  smile3511 smile3512

Общи условия

Активация на акаунт