Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бъдете сред публиката на кулинарните Оскари – Бокюз д'Ор

  • 3 992
  • 18
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 125
Бокюз д'Ор (Bocuse d‘Or) е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света. Известни като кулинарните Оскари, финалите по традиция се провеждат в Лион (Франция) в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене – SIHRE.

    През януари 1987 г. Пол Бокюз създава Бокюз д'Ор (Bocuse d‘Or) - революционно кулинарно състезание.





    Идеята била да събере 24 обещаващи млади готвачи от цял свят. Те, от своя страна, трябвало да приготвят превъзходни ястия за 5 часа и 35 минути пред очите на ентусиазираната публика. Жури, съставено от най-реномираните готвачи на планетата, следвало да отсъди кой е победителят.
    Днес Бокюз д'Ор далеч не е само кулинарно състезание, а шоу, което се радва на голям интерес.
    Много талантливи готвачи са утвърдили името си, след като са спечелили конкурса. Такъв е случаят с датския шеф готвач – Расмус Кофьод (ресторант „Германиум“, Копенхаген), който последователно печели Бронзовия Бокюз, Сребърния Бокюз и Златния Бокюз.





    20 години след създаването си, заради нарастващия брой държави, които искат да участват в престижния конкурс, през 2007 г. Бокюз д’Ор въвежда концепцията за континентални издания на състезанието. Това са Бокюз д'Ор Европа, Бокюз д'Ор Латинска Америка и Бокюз д'Ор Азия-Пасифик. Те представляват реални континентални финали и имат за цел да отредят представителите на  24-те държави, които ще достигнат престижния финал в Лион.

Днес, като част от Бокюз д'Ор, се провеждат приблизително 60 национални и континентални издания на конкурса в рамките на 2-годишен период. Всички те водят до кулминацията на Златния Бокюз – финалите в Лион.



Националният финал на Bocuse d’Or, който ще излъчи българския представител за европейското издание на престижната награда, ще се проведе на 11 и 12 ноември в зала №6 на Интер Експо Център София.
МЕТРО България подарява 5 покани за конкурса за потребители на BG-Mamma, които имат желание да присъстват на невероятното кулинарно събитие и да споделят своите впечатления в темата.
Споделете до 09.11.2015 г. като коментар в настоящата тема как се запалихте по кулинарията и спечелете една от петте покани за конкурса Бокюз д’Ор.

Последна редакция: вт, 03 ное 2015, 17:57 от Реклама

# 1
  • София
  • Мнения: 894
Много обичам да готвя,постоянно търся нови предизвикателства в кухнята.Просто ми доставя удоволствие,а пък и ми се отдава  Simple Smile.Понякога не всичко е така сполучливо,както очаквам,но това е защото обичам да експериментирам.
За мен не е задължение да приготвя вечеря,даже напратив - в кухнята се успокоявам!

Ще се радвам да имам възможността да посетя това велико събитие - Бокюз д'Ор  Peace

# 2
  • Мнения: 1 371
Ние сме семейство, което обича кухнята. Моят мъж е по основните ястия, а моята слабост са сладките изкушения. И двамата обичаме да експериментираме с нови рецепти, подправки и продукти.
Ще се радваме, ако имаме възможност да посетим Бокюз д'Ор  Heart Eyes

# 3
  • Мнения: 537
Готвенето е моя начин да разпусна и да си доставя удоволствие. Практически, имам неограничена възможност да експериментирам, съчетавам, развивам и осъвършенствам толкова различни вкусове. Кухните на всеки един народ са толкова богати!
Да не забравя и че обожавам да чувам магичното за всеки кулинар "Ммммммммного вкусно" накрая!

Ще се радвам да посетя Бокюз д'Ор!

# 4
  • Мнения: 2 808
За мен готвенето е любимо хоби,начин да изразя себе си и да зарадвам хората около мен.Обичам да гледам предавания за готвене,а на живо едно състезание сигурно ще е много вълнуващо и се надявам да отида,а и 9.11 е рожденният ми ден така,че се надявам да спечеля  Heart Eyes.

# 5
  • Мнения: 426
Винаги съм обичала да ям и съответно много обичам да готвя. Запалих се главно покрай гледането на кулинарни предавания и споделянето на идеи във форумите, в т.ч. и тук, в bg mamma. Нормално е, че повече ме изкушават снимките и видео материалите, отколкото само текстовете на рецепти.
А кулинарни предавания, в които има състезателен елемент, са ми двойно по-интересни - и заради готвенето, и заради това, че се опитвам да си представя характера на участниците, какви са като хора и т.н. Харесва ми това, че има интрига.

# 6
  • Мнения: 1 468
Аз не съм особено изкушена от кулинарията, но след такива атрактивни демонстрации може пък да проявя повече интерес.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 009
Аз определено не съм кулинар, но съпругът определено много би се зарадвал на такава покана. Той е човекът с експериментите в кухнята у дома и му се получава. Непрекъснато следи и кулинарните канали.

# 8
  • Мнения: X
Как се запалих?    Thinking
Честно, не знам...май винаги съм обичала да готвя и да се щурам из кухнята.
Помня първата си сътворена "рецепта", май бях на около 10-12 години.Реших, че ще изненадам родителите си със супа.От пакетче.    Mr. Green
Беше пълен провал, 2 литра вода с пакетче супа за около ...200 мл.    Blush
Така се научих да чета все пак какво пише на опаковките и че дори и експериментите се нуждаят от дози.Понякога.    Laughing
Та, да си дойдем на думата.Обичам да готвя, обожавам да готвя, обичам да си седя в кухнята и да измислям нови и нови вкусове....дори в момента на плота омеква масло, за поредния коледен експеримент.Да, правилно четете, аз вече пробвам различни рецепти за Коледното меню.   Laughing
Абсолютен фен съм на френската кухня, но не прощавам и на други интересни и загадъчни рецепти.
Мисля, че най-добре бих представила себе си и хобито си в снимки.

Мини чийзкейкове


Галет с ягоди и чери доматки (десерт е    Grinning  )


Кокосово-ягодов чийзкейк


Торта с чай Матча


Verines със сьомга


Равиоли с тиква


Тиквено руло с таханов крем


Терин с гъби и тиквички


Терин с цвекло и моркови


Bush de Noel




Пилешки дробчета с хвойна и грозде


Май се поувлякох.....    Laughing
С огромно удоволствие бих присъствала на събитието!

# 9
  • Някъде там
  • Мнения: 9 508
Когато и двамата ти родители са професионални готвачи,когато детството ти е минало в кухните на големите предприятия,сред всички онези огромни фурни, хладилници и плотове.Когато си виждал доволните физиономии на хилядите работници от вкусната храна приготвена от родителите ти, няма как да не се запалиш.От малка се стремях да им подражавам,да готвя като тях,да готвя по добре от тях,и в един момент това става страст.С удоволствие ще подхраня страста си на Бокюз д'Ор.

# 10
  • sofia
  • Мнения: 367
Обичам да готвя ,но най-обичам да ми готвят и да похапвам на воля Simple Smile

# 11
  • Luxemburg
  • Мнения: 1 519
Готвенето ме успокоява. Обичам да гледам и кулинарни канали, шоута, състезания. Сигурно обичам да готвя защото обичам да си хапвам  Laughing. Баба ми беше тази която ме запали по сладкишите. Благородно завиждам на тези които ще спечелят билетите. После да не забравят да споделят как е минало.

# 12
  • Мнения: 2 140
Обичам кулинарни книги, канали и филми, това ме вдъхновява и ме кара да експериментирам.  Heart Eyes

# 13
  • София
  • Мнения: 570
Храната сплотява хората в едно семейство. Има освен вкусови и езотерични переспективи, които няма да обяснявам сега  Grinning
И за да се сложи нещо вкусно на масата, някой трябва да го приготви, с любов и усмивка. Аз готвя и това ми доставя удоволствие.

# 14
  • Мнения: 29
Бих искал да спечеля поканата за подарък на жена ми,която не спира да ме изненадва с всякакви вкусотии за хапване.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт