Отговори
# 435
Neve, на мен ми тече кръв от носа почти всеки ден. Вчера на два пъти, при това доста обилно. Не е опасно, потърси инфо в нета, има добри съвети.

http://www.mamatatkoiaz.bg/article/180/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%B2% … D0%BE%D1%81%D1%82

# 436
Neve,и на мен за пръв път в живота ми протече кръв от носа и доста се панирах,но прочетох на доста места,че е нормално при бременност.

# 437
И на мен ми течеше кръв от носа с Елина. Това беше и първият симптом, който имах. Цяла бременност бях така. Сега не ми тече, но пък повръщат няколко пъти. За якета - макар че са скъпи, трябва си - до март не са 2 месеца,  а 4 и половина, а и като рродом - няма ни изчезне корема веднага. Затова, за да сте здрави, си заслужава. Аз имам от миналата година , тогава родих януари, но все пак си го носех, защото не може само у дома да се стои. Сега, с детето, пак излизаме всеки ден, пак било и само за час - естествено в топлото стоим повече... Crazy Blush Joy

# 438
Благодаря ви момичета успокоих се сега Wink

# 439
geri-gb, на мен инвестицията в многократни пелени ми излезе даже по-малко, защото купих доста китайчета, които геройски издържаха до последно и са готови за следващо бебе. Другото са ми префолди  и кавъри, от които също съм супер доволна. Е, ще добавя нещо в асортимента, ама на цената на още пакет-два памперси ще дооборудвам за следващите две-три години  Sunglasses Радвам се, че виждам привърженик на МП в темата  Crazy

Относно връхните дрехи - още си закопчавам зимното яке. Като отеснее съвсем ще извадя "носаческото" палто  Mr. Green Вече бях писала, че с каката основно се носихме в слинг/раница, та тогава от една втора употреба си взех голямо мъжко палто с цип, което ни покрикваше и двете с бебка перфектно... сега просто ще го вкарам по-рано в употреба  Mr. Green И разбира се, при нужда нападам гардероба на мъжа ми. За щастие сме достатъчно близки като размери, та е съвсем прилично положението.  Sunglasses

# 440
Здравейте и от мен. Реших да  се включа във форума. Хареса  ми заглавието на темата ! Браво бъдещи мамчета.
Аз съм на 23, първа  бременност,  терминът ми е на 5.03. Очакваме момченце Simple Smile
Малко съм притеснена, забременях 72,а сега съм 83. Не знам защо така наддадох, като се храня както преди. Дори и по-малко понякога Sad Якетата не ми стават, блузите са ми къси.
Вие как сте с кг ?

# 441
Джинджи,на мен ми излязоха толкова,защото поръчах Фъзи бънз и Тотс ботс,а те са между 30 и 40лв бройката. Нямах отзиви от китайчетата дали са качествени и за това не исках да рискувам с тях. И аз се радвам,че има поне една мама,която е предпочела рози начин за отглеждане на дете

# 442
Джинджи, имаше ли някакви проблеми с подсичане на бебчо, докато използва многократните? Аз също смятам да купя многократни пелени, освен от по-скъпите марки ще взема и от китайските.

# 443
  • Nearby
Ехее, сума изписано има Simple Smile

Едно по едно по темите:
- Аз съм решила къде и при кой ще раждам. Тук в Пазарджик ще е. Чувствам се сигурна за момента. След два престоя в болницата знам какво е отношението, какво искат и колко струва. Даже сега дострояват новото крило и там ще е родилна зала. И много ми се иска да успея да го кърмя.

- Нищо още не съм купила. Рано ми е. Обаче се улових, че се заглеждам из разни сайтове и съм накосъм да си купя някоя дивотия за бебето.
- На този етап имам 2 колички от мои близки. И двете са удобни и запазени. Корито за банян съсъ стойка също. Нямам проблем с това, че не са нови. Легло също ще взема от приятелка. Само ще му купим матраче. И още една камара неща ще взема от приятелки и близки. Както една мама каза по-нагоре, пари никога не са излишни и все ще има за какво да похарчим спестеното. Има неща, които съм си набелязала да взема от продавалника.
 -  Може ли малко повече инфо на многократните пелени?  Blush
- Яке си купих от една втора употреба - ново, за 15 лв. Има доволно място за разтеж в него.  По са ми проблем панталоните  Confused

- Кръв си ми тече от носа с повод и без. Но аз по принцип имам слаби капиляри.
- Качила съм 8 кг до сега. 23г.с. И все така зверски ме боли кръста.

Да попитам, вие как си усещате бебетата? Моето в повечето случаи е като пукане на мехурче. ПОнякога се усеща как се движи, но рядко е силно. Онзи ден се бях пощурила, че не е както трябва, защото не го усещам всеки ден. Предполагам е пораснал още юнака, защото ми тежи корема. Особено като се завъртя в леглото.
 Зачудих се обаче защо не ми казват никога колко тежи и колко е дълго като го гледат. На вас винаги ли ви казват?

Това е май за сега. Добре дошли на новите майчета и хубава вечер от мен  bouquet

# 444
Добро неделно утро от мен  Flutter

И при нас дойде зимата и пак почнах да мисля за якето. Имам едно палтенце с колан, но е късичко и не много дебело. Ще трябва и аз да купувам нещо, а така не ми се искаше. Тук няма евтини неща  Tired
И на мен ми е интересно за многократните пелени. Като си свърши работата детето, направо в пералнята ли се слага? На колко градуса се пере, че нашата супер-пералня пере само на 30 С (тук е стандарт и повечето перални нямат изобщо избор на градуси) .

# 445
Здравейте, аз също бих искала да разбера за многократните пелени как точно ги използвате. На една лекция казаха за тях, че няма как да не намокрят дрехите на бебето, а също и легълцето му.  Също така не ми изглежда много икономично, ако пускам пералня всеки път за една пелена. Не мога да си представя как е акало бебето и после пелената си седи в кош за пране и целият дрешник мирише...

# 446
Пелените изглеждат като еднократните памперси. Могат да се закрепят с лепенки или с копчета,зависи от модела. Пелените пропускат ако не се третират както трябва при пране или е нарушена целостта им по някакъв начин. Сменят се малко по-често от еднократните,докато бебето е малко-на около 2-2.5ч. Пералня не се пуска на всяка отделна пелена,а в зависимост от бройката,с която разполагаме- може веднъж на ден или през ден. Аз ги пера на 40 градуса,хубаво е веднъж месечно да се третират на 60 градуса.

# 447
Ама с акото (с извинение) ли ги пъхате в пералнята?  newsm78

# 448
Еее,не. Аз го отсранявам непосредствено след акцията,търкам малко на течаща вода и тогава ги слагам в пералнята

# 449
Чувала съм, че много майки са доволни от тия пелени и ги смятат за добра инвестиция. Аз не бих ги избрала. А и пускане на пералня всеки ден специално за пелените не е малък разход. Това ми е първо дете и не знам каква излиза сметката като се удари чертата накрая с използването на еднократни пелени, но за мен са голямо удобство.

Общи условия

Активация на акаунт