Отговори
# 450
На мен ми харесва идеята - по-икономично е (пералня, както споменаха момичетата, не се пуска всеки ден, а като се съберат повечко), екологично е, а и можеш да си накупиш много сладурски безопасни игли и закопчалки. За нас обаче няма да са удачни, защото пералнята ни пере само на ниски градуси. Освен това много пътуваме и би било допълнителен багаж да нося пелени с мен, вместо да купуваме. Но определено поздравявам всички, които ги ползват  Peace

# 451
Е, не... споменаха, че не се пуска за всяка отделна пелена, а веднъж на ден или през ден. Поне така е написала gery-gb. Ако чакате да се събират няколко дена, ми се струва не само нехигиенично, но дори опасно, все пак изпражнения са това.  Thinking

# 452
Здравейте и от мен. Реших да  се включа във форума. Хареса  ми заглавието на темата ! Браво бъдещи мамчета.
Аз съм на 23, първа  бременност,  терминът ми е на 5.03. Очакваме момченце Simple Smile
Малко съм притеснена, забременях 72,а сега съм 83. Не знам защо така наддадох, като се храня както преди. Дори и по-малко понякога Sad Якетата не ми стават, блузите са ми къси.
Вие как сте с кг ?

Здравей, все едно прочетох нещо написано от мен ÷)
Аз съм 23+2 , първа бременност, бях 72кг и сега съм 83 ÷)
Но хич не го мисля, искам просто беби да е добре ÷) Всеки организъм е различен, някой качват само 3 кг, други 23кг... Метаболизъм...
Успешна бременност мила :*

# 453
Чувала съм, че много майки са доволни от тия пелени и ги смятат за добра инвестиция. Аз не бих ги избрала. А и пускане на пералня всеки ден специално за пелените не е малък разход. Това ми е първо дете и не знам каква излиза сметката като се удари чертата накрая с използването на еднократни пелени, но за мен са голямо удобство.
Нспълно съм съгласна с теб. И аз не бих избрала многократни пелени, според мен отнема много време за смяната, ако трябва веднага да я заплаквам, после да я простирам... А и ние ползваме сушилня и даже не се сещам къде бих ги оставила, за да изсъхнат. Също пътуваме много и определено това не е подходящ вариант за мен Simple Smile

# 454
Е, не... споменаха, че не се пуска за всяка отделна пелена, а веднъж на ден или през ден. Поне така е написала gery-gb. Ако чакате да се събират няколко дена, ми се струва не само нехигиенично, но дори опасно, все пак изпражнения са това.  Thinking

Не съм допрочела  Mr. Green Така е, ако е всеки ден, наистина икономичността е под въпрос  Thinking

# 455
Момичета, за всички, на които им е интересно за многократните пелени - можете да видите актуалната тема във форума тук. Има отговори на повечето ви въпроси, а има и достатъчно компетентни мами, които да отговорят на всички останали  Grinning

Съвсем накратко отговарям и предлагам да пренесем дискусиите в другата тема после  Peace

Моите китайчета са Алва, като изключим няколко деламинирани, други проблеми не съм имала с тях, ползвахме ги до последно и още са читави.

Подсичала ми се е веднъж, при изкарването на първите зъби. За пробата минахме и на еднократни в този момент - нямаше подобрение, наложи се да я третирам с антибиотично кремче. Като изключим този случай, други подсичания не е имала.

Акото го изплаквам с течаща вода (макар че това на кърмачетата съвсем лесно се отмива и директно в пералнята - някои мами практикуват и това), пускам пералня през ден, като пера заедно с бебешките дрешки (което пък значи, че се оправяме с по-малко дрешки). Пера всичко на 60 градуса.

Пътували сме много, като изключим едната торба багаж в повече, иначе никога не ми е било драма.

Дрехите на бебето не се мокрят, защото не става въпрос за пелените от преди 50-100 години, а за съвсем съвременно решение Wink

Има хора дето са си правили труда да смятат кое излиза по-икономично: дори с разхода на ток и вода за пране, пак е по-изгодно.

Но не отричам, че е един допълнителен анагжимент - лично за мен доста малък и лек, но за други може да не е удобно. В крайна сметка всяка мама решава сама кое е най-удобно за нея и бебето.  Peace

И така, на който му е интересно - нека заповяда в темата, посветена специално на многократните пелени.

# 456
Добро неделно утро от мен  Flutter

И при нас дойде зимата и пак почнах да мисля за якето. Имам едно палтенце с колан, но е късичко и не много дебело. Ще трябва и аз да купувам нещо, а така не ми се искаше. Тук няма евтини неща  Tired
И на мен ми е интересно за многократните пелени. Като си свърши работата детето, направо в пералнята ли се слага? На колко градуса се пере, че нашата супер-пералня пере само на 30 С (тук е стандарт и повечето перални нямат изобщо избор на градуси) .

Snowche, ти в коя държава живееше. Аз съм от априло'- майските мами, но ви следя, че много интересни неща обсъждате  Simple Smile

# 457
В страната на изгряващото слънце  Laughing Япония  Peace
Понеже тези дни ми се налага (отново) да лежа вкъщи, почнах да се чудя какво хоби да си измисля  newsm78 Мислех си да се науча да плета  Laughing Като казах на беат ми той ми напомни, че ще ставам мама, а не баба  Joy Но ми е скучно... Има ли някоя от вас с някое интересно хоби, което не изисква много физическа активност?

# 458
Знам, че имаме едно мамче в Париж. Дано да сте добре. Какъв ужас просто  Cry
Добре сме, както и познатите ни. Страшно е! И сега от хормоните ли за мен е още по-страшно... Така те сваля на земята всичко това и така оценяваш живота си и този на хората, които обичаш. И още не съм станала мама, но усещам промяна в мисленето ми от сега... Какво по-важно от живота, близките ни и децата ни? Чак ми идва да си тръгна ....

# 459
  • Nearby
 fifolina_savova,  Hug

Случилото се е ужасно Sad

Snowche, аз чета книги. Или играя на компютъра, което ми е голяма страст, но гледам да не прекалявам.
Сменям езиците на четене, за да не губя тренинг докато седя вкъщи. Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 15:11 от divane_divo

# 460
Здравейте и от мен. Реших да  се включа във форума. Хареса  ми заглавието на темата ! Браво бъдещи мамчета.
Аз съм на 23, първа  бременност,  терминът ми е на 5.03. Очакваме момченце Simple Smile
Малко съм притеснена, забременях 72,а сега съм 83. Не знам защо така наддадох, като се храня както преди. Дори и по-малко понякога Sad Якетата не ми стават, блузите са ми къси.
Вие как сте с кг ?

Здравей, все едно прочетох нещо написано от мен ÷)
Аз съм 23+2 , първа бременност, бях 72кг и сега съм 83 ÷)
Но хич не го мисля, искам просто беби да е добре ÷) Всеки организъм е различен, някой качват само 3 кг, други 23кг... Метаболизъм...
Успешна бременност мила :*

Абсолютно същата работа съм  Mr. Green Забременях на 72, а сега съм 84  Peace

# 461
  • Варна
Snowche аз бродирам гоблени и чета книги, така си запълвам времето, но повечето време съм заета с малката. С предната бременност понеже пак трябваше да лежа се бях записала и на курс по френски език онлайн.

# 462
Сноуче, аз съм от лежащите мами. Сутрин карам каката на училище и ако сготвя някоя манджа - това ми е. Спя, чета, ям, разглеждам сайтове, за да набележа покупки, релакс Simple Smile

# 463
  • Русе/ София
След като Замунда не може да ми насмогне с интересни филми;) и след ударно четене на разни романи, реших  да се заема с нещо полезно, като хоби: Поставих за цел да се науча да плета на една кука в оставащите месеци и скоро започнах с този сайт : http://napravisisama.com/ - в раздел плетене.
Идеята ми е да мога да изплета цветя, за диадемите на момичетата. Обичам да се занимавам с такива неща - правя диадеми с миди, ръчно изработени фиби за коса. Но всичко досега е било с лепене, съчетаване на различни материали.... С плетенето обаче съм на "ВИЕ" и сега още разучавам първите стъпки- бримки, синджири, пълнежи... Крайния резултат би следвало да е  такъв:
http://www.nejna.com/wp-content/uploads/2012/09/плетени-цветя.jpg-13.jpg (трябва да копирате целия линк)

# 464
Здравейте момичета  bouquet

Нека се включа и аз по обсъжданите теми:

Килограми -  до преди 2 седмици бях качила общо 3 кг., но в последните 10 дни изведнъж станаха 5 и то защото вечерно време си позволявах повечко хляб, имахме поводи и повече се хапваше, но сега се старая да не е така.

Дрехи - коремчето си ми расте мисля постепенно и равномерно, но имам нужда от по-свободни и удобни дрехи. Никога не съм носила прилепнали дрехи, така че нямам кой знае какъв проблем, но все пак ... нямам никакви скруполи и посягам към дрехите на ММ - повече спортни неща де, горнище на анцунг, блуза,тениска ... които са му малки  Embarassed Купих си едно спортно долнище, и един панталон обикновен, но един номер по-голям от този който нося. Имам достатъчно туники и клинове още от преди. За връхно имам палто чието копче ще преместя, имам пончо. Майка ми ще си жертва една кожена перелина - ще я отрежем и подновим. При нас в магазините за левче има някакви спортни якета, които не са толкова скъпи и ще си взема едно за студените дни. За сега това, пък по-нататък ще видя.

Свободно време - чистене, готвене, разходки, малко работа, глезотийки ...

Лека вечер момичета

Общи условия

Активация на акаунт