Отговори
# 465
  • София
И аз трябва да се залежавам Sad
ми ще взема да си попрочета някоя книга - откога не съм чела книги. И филми отдавна не съм гледала... Телевизия ... Имам да пиша и учебници. Отдавна съм преподавател, крайно време е. О няколко години не съм се спряла да работя. Имам толкова хора да виждам. ЩЕ си ги каня на гости. ЩЕ си лежа, ще си поспя... Ходя на маникюр - де такова време иначе Simple Smile
За пелените - абе момичета, не робувайте на пелени. ПАмперсите са за това - да се наакат и да ги хвърлиш. Икономията е майка на мизерията. Хайде да няма нужда да се отпират акита по няколко пъти на ден... И да се трупат миризливи купчини пелени за пране. Живейте си живота. Имало е периоди, в които съм ползвала и пластмасови прибори за еднократна употреба. Ям и хвърлям. И ми е гот. По-скъпо било - времето ми не е ли скъпо? За това си мечтая да имам например 2 миялни. В едната да трупам за миене, а другата вече да ми е измила. Не ща и скъпа кола. За какво ми е - да й треперя и да й робувам. Купила съм си една от най-евтините, но нова и не ми пука как я карам, откъде минавам.... И така... Имахме един съсед стар ерген. Той си купуваше чорапи от онеаи евтините по 10 закачени... носи чорапите и ги хвърля вечерта в боклука Simple Smile)))))))

# 466
Пролет, сродна душа намирам тука май! Как не съм се сетила за двете миялни!!!

# 467
Prolet напълно съм съгласна с теб за памперсите.И без това като се родят бебчетата,живот и здраве,няма да имаме особено много свободно време,и аз не смятам да го прекарвам в пране на пелени.
Момичета,вие какви лосиони за тяло ползвате?

# 468
Аз ги смесвам. Мажа се страшно рядко заради непомосимостта ми към мазнотии =(
Едното е лосион на Икаров, а другото Джонсън бейби ойл

# 469
Аз уча френски, така или иначе. Утре имам урок, но ще трябва да го отменям май... Въпреки това всеки ден или през ден прекарвам 1-2 часа в упражнения и четене. Книжки също чета, но пак ми се струва, че бавно минава това време.
Много ми хареса идеята за плетените фибички! Нали и момиченце чакаме, ще взема да разгледам, може пък да се окажа скрит талант  bowuu
Като бях по-млада, някъде 18 годишна бях почнала да правя гоблен. Но после започнаха изпити, университети, работа, чужбини, уроци по чужди езици...
За лисионите - аз откакто открих кокосовото масло, се мажа само с него. Толкова е леко и хидратиращо, изобщо не ме омазнява  Peace

# 470
Адмирации към мамите, ползващи многократно пелени. Аз не съм им ден и при условие, че е имало дни, в които си моя зъбите в 5 следобяд, не знам как щях и с това да успявам... Явно сте много организирани. Ако съм тръгнала от памперси да икономисват, за какво изобщо съм го родила това дете - ако 100 лв ми бъркат целия бюджет. Аз съм на принципа на Пролет и Стането. Времето ми е по-ценно и предпочитам да си играя с детето вместо да запитам насрани пелени.
Добре дошли на новите мами. С първа бременност се качва повече - бях качила много, но и бързо ги свалих - не се кахърете - важно е бебетата да са здрави. После ще скабеем и ще ставаме фиданки Wink сега е време да гоним съвършенство - демек окръжност Simple Smile
Аз напоследък не мога да спя, само кошмари сънувам и сутрин се събуждам адски изморена. Има ли други с такива проблеми като мен?  newsm78

# 471
Не мисля, че килограмите са до това коя по ред бременност ти е. Аз съм +4 в 24 гс... Колко ли ще съм с втора бременност по тази логика - пълен Аушвиц  Mr. Green Вече го обсъждахме, че е до структура, ген, особености на бременността и пр. И все пак не е хубаво човек много да се успокоява, защото качването на твърде много килограми, само заради лакомство, не е много отговорно. Изключвам жените, които пълнеят по други причини.

# 472
Аз плета на една кука и ми е супер релаксиращо.За кг трябва движение и разходки,аз излезна ли на вън и съм настинала,яко ме изнежва бременността Sad сега съм пак настинала и лошото е,че ме удря в гърдите и не мога да се отърва от тая кашлица.Докато пушех не кашлях толкова и не настивах,колкото сега.По-добре на топло и по дебела,отколкото болна през месец Sad

# 473
Моят избор за многократните пелени не беше предизвикан от спестяването на пари. Привлече ме идеята,че до кожата на бебето се допира естествена материя,която не го спарва и не му предизвиква дискомфорт. На мен лично дните ,в които съм била неразположена ми бяха кошмарни заради превръзките и си представих какво е 1-1.5г да си постоянно опакован с изкуствена материя. Летните месеци пък съвсем не искам да си представям за какво неудобство на бебешкото тяло става дума. На мен лично изобщо не ми предизвиква неудобство или затруднение ползването на МП. Отмиването на а.ото отнема секунди,не казвам,че е приятно,но така или иначе наличието на бебе предполага и наличието на въпросните "екстри". Въпрос на и дивидуално виждане и нагласа е всичко

# 474
Адмирации към мамите, ползващи многократно пелени. Аз не съм им ден и при условие, че е имало дни, в които си моя зъбите в 5 следобяд, не знам как щях и с това да успявам... Явно сте много организирани. Ако съм тръгнала от памперси да икономисват, за какво изобщо съм го родила това дете - ако 100 лв ми бъркат целия бюджет. Аз съм на принципа на Пролет и Стането. Времето ми е по-ценно и предпочитам да си играя с детето вместо да запитам насрани пелени.
Добре дошли на новите мами. С първа бременност се качва повече - бях качила много, но и бързо ги свалих - не се кахърете - важно е бебетата да са здрави. После ще скабеем и ще ставаме фиданки Wink сега е време да гоним съвършенство - демек окръжност Simple Smile
Аз напоследък не мога да спя, само кошмари сънувам и сутрин се събуждам адски изморена. Има ли други с такива проблеми като мен?  newsm78

Аз съм човека с кошмарите. Честно казано добре, че ми се допишква през нощта та да излизам малко от филмите, които съзнанието ми твори в сънно състояние. То няма такива сюжети, няма такива развръзки, кулминации и потресаващи завършеци. Нещо страшно е ви казвам. Най-интересното е, че карам доста спокойна бременност, мисля много положително и не ме натоварват черни мисли, но вселената е решила явно да има баланс... Mr. Green За момента честно казано повече ме забавляват, защото макар и кошмари са ролкова фантасмагорични, че думи нямам, но така или иначе и аз сутрин се събуждам изморена...

# 475
Гери, благодаря много за споделената информация. И според мен най-голямото предимство на пелените би трябвало да бъде удобството на бебето, а не спестените пари (казвам би трябвало, защото нямам още мой опит).

От друга страна продуктите, които използваме еднократно и след това хвърляме (в това число и омразните от мен пластмасови чашки и чиниики)  са вредни за околната среда. Представете си какво ще стане, ако всичките 6 милиарда насаление иска да спести време от миене на чинии и използва само еднократни такива.  Naughty

# 476
Момичета, споделям мнението темата за пелените да се спре. Ясно е, че е въпрос на лични възприятия и удобства. Не ми се иска тази дискусия да се превърне в тема, която може да засегне някой. Simple Smile Всеки си преценява какви средства има, как иска да се грижи за бебето си и т.н. Simple Smile

Кажете как усещате бебчетата, предполагам че вече всички ги усещаме и сме много по-спокойни. Simple Smile аз все още го усещам под пъпа, вие къде ги усещате?

# 477
Напълно подкрепям Айа! Да си купувам пластмаси и да ги хвърлям е крайно безотговорно  Naughty Особено в България, където няма ефективно рециклиране. Съгласна съм и с това, че бих предпочела детето ми да се докосва до естествени материали, вместо спарващи найлони. Аз лично за себе си купувам гледам да купувам естествени и качествени материи, които да издържат дълго време. Не бих си купила никога евтини китайски чорапи, които да изхвърлям всяка вечер... Тази консуматорска култура е причината да сме изправени пред глобална климатична катастрофа... Както вече обясних, ние ще ползваме еднократни памперси, но там, където мога да си спестя найлони и пластмаси, го правя с удоволствие и чувство на удовлетвореност  Peace

# 478
По темата памперси или пелени- всяка мама сама ще реши какво ще използва. Темата на Sahara  е доста по- удачна в момента, та аз моя разбойник го усещам буквално на всякъде. Над пъпа, под пъпа,отстрани, най често от дясно,притиска черния дроб и особено вечер започва да приболява, а за времето, по което го усещам- постоянно - в движение,в покой, през деня, през нощта, през всяка минута, абе няма празно  Laughing

# 479
Sahara 26,ох невинаги се качват от ядене. Аз го казах във връзка с написаното от мамите, че не ядат повече, а качват. Аз бях така и имах едно 12 кг задържана вода. Затова казвам, че ако хапват като преди и няма здравословен индикатор, няма защо да се притесняват. Не говоря за всички и по принцип.

Общи условия

Активация на акаунт