Отговори
# 495
Здравейте,
Да ви попитам вашите лекари взимат ли ви пари като ви издават болничния?

# 496
Принципно не би трябвало да взимат, но на мен ми взимат по 5 лв. На различни места взимат различно, чувала съм за суми и до 30 лв.
В тази връзка да питам - за колко време ви го изплащат? Първият ми го изплатиха за месец, но вторият ми е от 18.9 до 17.10 и все още нищо не съм получила, а уж до 15 число ги изплащали...

# 497
На мен ми ги изплащат десетина дни след като изтече. Предишният ми беше до 02.11 и ми го изпратиха на 10.11
Аз задължително значи трябва да сменям моята лекарка, защото ми взима 50 лева всеки път (40 за ехограф и 10 за консултация) - това направо не е реално за мен.

# 498
Принципно не би трябвало да взимат, но на мен ми взимат по 5 лв. На различни места взимат различно, чувала съм за суми и до 30 лв.
В тази връзка да питам - за колко време ви го изплащат? Първият ми го изплатиха за месец, но вторият ми е от 18.9 до 17.10 и все още нищо не съм получила, а уж до 15 число ги изплащали...
И моя болничен все още го няма никакъв. Беше от 06/10 до 4/11, но не ми е изплатен все още.

# 499
  • София
НЕ съм плащала нищо за болничния. Но иначе за прегледите много ясно, че се плаща. КАто отидеш на преглед и тогава ти дадат болничен, прегледът си е преглед... НЕ може заради издаването на болничния да е без пари. А пък от друга страна, ако човек отиде за болничен, не е редно да не го прегледа докторът. Защото представете си , че стане някаква беля после. ПАциентаката ще каже -отидох, издаде ми болничен, не ме прегледа и се га за това еди какво си се случи... Но пак завис иот конкретната ситуация. Има хора, които ходят при който ще ги изражда на платени прегледи. Този лекар ги праща при втори за болничните, защото той самият не работи с касата. Тогава може да ви издадат боличния без преглед - по наставление на докторът, който си ви следи. Тогава най-добрият вариант е да не се плаща...

# 500
Мина и моята ФМ в Марковс при др Атанасова. Много съм доволна от прегледа, докторката беше много подробна и описателна и потвърди 100 % розови гащи.  Hug Joy

# 501
  • Първомай
Здравейте дами
Аз за моя болничен не плащам нищо.Когато отида на преглед по ЗК в болницата (обикновено на 1 ви или 2ри) ми казват да отида за болничния след пет  дни тогава минавам през три кабинета да ми го подпишат и просто ме питат имам ли оплаквания .Но не ми вземат и една стотинка.Прегледа също е безплатен понеже е при ЖК по ЗК.
Но това е в държавна болница.
Иначе в клиниката където ходех на частно там прегледа беше 30 и болничния още толкова.

# 502
На мен все още не са ми изплатили този, който изтече на 17.10. Предният също ми го изплатиха месец, след като изтече... Никаква идея защо ги бавят толкова.

# 503
Болничният,трябва да е предаден до 15то число този месец от работодателя в нои, за да ви го изплатят същият месец след 20то чисто. Ако болничният е предаден след 15ти, плащане ще се получи следващия месец след 20ти. Ако си проверявате плащанията на болничните по пик код, там виждате кога ви излиза ведомостта. Плащания се получават само вторник и четвъртък. Това е, което ми обясниха от нои и съм си затвърдила информацията,от август съм болнични и наистина е така както ми го обясниха

# 504
Prolet,прегледите са безплатни по време на бременност по закон. На мен преди 2г не са ми вземали и стотинка за болнични,а от 5 мес излязох в такъв. Не са ми вземали пари и когато съм минавала комисия ,като си бях счупила крака .Тогава дори не съм чакала дете

# 505
Зависи кога е подаден и кога ще мине в НОИ. Ако имаш пик номер може да видиш какъв му е статуса

# 506
Аз бебчо го усещам все още много рядко Cry и слабо. В 22 седмица съм. Това доста ме разтройва, като чета как вашите бебчета риткат Cry

# 507
Nikoletas,плацентата ако е предна е възможно да го усетиш по-късно.Аз съм със задна и го усещам от 20-21 седмица по-силно,сега съм в 24.

# 508
  • Nearby
1. Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представянето на документите в съответното ТП на НОИ по декларираните лични банкови сметки, ако са налице всички необходими условия за изплащането. В случай, че  необходимите условия не са изпълнени се постановява разпореждане за отказ. Срокът от 15 работни дни спира да тече, когато са установени нередности във връзка с изплащането на паричното обезщетение.

Болнични се подавт до 15 число на месеца. Има законов срок, в който се проверяват съотвтствия и ако има нещо нередно се праща писмо за отстраняването му. Обикновено писмото го получава работодател в ролята си на осигурител.  Хубаво е да си ги четете внимателно още в кабинета. Случвало се е да ни върнат болничен заради сбъркана буква от името, нищо, че ЕГН съответства.

Ако се застъпват 2 месеца сумата се изплаща на 2 пъти.
Боничният ми за август/ септември ми беше изплатен на 2 пъти. Дните за август - през септември, а дните за семптември на 01.10

Дано съм обяснила разбираемо.  Simple Smile

# 509
Аз бебчо го усещам все още много рядко Cry и слабо. В 22 седмица съм. Това доста ме разтройва, като чета как вашите бебчета риткат Cry
Има значение и дали е първа бременност. Аз също съм със задна този път, усещам бебето от 15 седмица, а сега е през час - дори хълца и е на моменти много силно. Миналата година, с дъщеря ми, която се роди едро бебе и с предна плацента за първи път и то мн рядко в усетих едва в 22 седмица. Зачестиха усещанията едва в 9 месец. Сега съм 6 и направо ми разказва играта, лекарите ще се окажат право, че е хиперактивна. Сила и душа да са ми ако другата годинА.
Не се притеснявай, ако много се филмираш - отиваш на его и като видиш ненчо, ще се успокоил. Аз така правех - като лудите, през седмица по доктори...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт