Отговори
# 510
Аз усещам бебето всеки ден - предимно вече около пъпа. Но аз съм със задна плацента. Сутрин и вечер особено е много активна. И всеки път след като хапна  Blush

Относно килограмите ... +7  Embarassed но ще ги преживея - само бебето да е добре, другото са преходни неща.

Аз пък заспивам доста трудно, много се въртя и ми е доста трудно докато се наместя. Корема взима да ми тежи ... та се чудя занапред как ще е  newsm78

Аз да питам - вие как се обезкосмявате? И имате ли косопад - ако да - как се справяте с него?

# 511
Николета, и аз усещам бебчо рядко и то за кратко, въпреки че и аз съм в 23 седмица. За сега на прегледите всичко е било ок, пък и съм с предна плацента, така че гледам да не мисля много за това и да не позволявам негативни мисли да ми помрачава бременността.

# 512
Аз си спя нормално, но ставам много често, за да ходя до тоалетна. През деня ходя един, два пъти, а нощно време е направо ужас #Crazy

Косопад нямам. Обезкосмявам се със самобръсначката.

Иначе, действително съм със предна плацента и ми е ясно, че по късно трябва да почна да усещам бебчо. Но все си мисля, че досега трябваше вече повече да рита. Като ходя на преглед молото винаги така си шава, активно е, но аз почти не го усещам, камо ли да различа ръка от крак, обръщане и хълцане Tired Искрено ви завиждам. Днес го усетих едва, едва само веднъж. Постоянно се чудя дали всичко е ок Cry

# 513
  • USA
Ако сте много активни през деня може и да не го усетите,но има един начин да се успокоите и да се размърда бебче.Малко е брутално,но една чаша студена вода изпивате на екс и полягате. Няма начин да не се обади Simple Smile

# 514
Е, защо да е брутално...просто вода. Но каква е идеята. Чела съм, че от сладко, от кафе също се размърдва, но вода newsm78

# 515
  • USA
стомаха ти е залепен за плацентата и като му захладнее се размърдва.Така правех като ми слагаха коланите за тонове и бебето спеше.Някой бебета са по-спокойни и поспаливи и хубавото е,че са такива и като се родят.АЗ на големия много му се радвах,че шаваше постоянно,но се роди адски нервно и шавливо бебе. Малкия друга работа едва го будех за ядене.Не е лошо да ти е спокойно бебето  Wink

# 516
Аз бях с две предни плаценти, като едната беше ниска, но сега на последната ФМ ми казаха, че едната е станала предна  висока, а другата вече е задна. С разтягането на матката се променя и местоположението на плацентата.

Започнах да усещам бебчетата едва в 20-та седмица, като може и по-рано да съм ги усещала и да не съм разбрала. Засега усещам  само и единствено ритници, момченцето го усещам ниско долу, а момиченцето около и над пъпа. Днес цял ден не бях усещала момченцето да рита и се бях притеснила, но в момента в който взех да пиша това и започна да рита.  Heart Eyes Това бебче винаги става много активно  когато съм си легнала и е супер тихо навсякъде.

# 517
Здравейте и от мен!
 Най-сетне мина и моята дълго чакана ФМ в 20 +5. Бях при доц. Снежинка Томова и съм изключително доволна, успокоена и щастлива. Повода за тази така важна за мен консултация беше БХС като ранното изследване бе с резултат риск за Даун 1:4100, а късното 1:50  и общ интегриран риск от двете 1:350. Така и не се навих на амниоцинтеза и се оказах права. Моят малък мъж се развива повече от нормално. Оказа се, че скрининга е изчислил този резултат понеже детенце е заченато седмица, две по-късно т.е по последна менструация термина ми е на 18.03, но от самото начало бебока си върви с термин 30, 31.03.
 Усещам го най-силно сутрин, вечер като си полегна след работа и нощем около 3ч.
 По въпроса с килограмите забременях 49 сега съм 56, но това изобщо не ме притеснява смятам, че изглеждам добре.

# 518
Вчера отидох за болничен и си тръгнах разплакана.. толкова арогантно отношение срещнах,че нямам думи.Да не говорим,че и 30 лева ми взеха и с 300 зора ми издадоха болничния - по здравната каса това. Отива човек супер щастлив на преглед,доктора перфектен,обаче тия сестри .. не знам какви хора са ги възпитавали.. Жалкото е,че са млади хора и че грубото отношение е масово. Общо взето реших за себе си - ако искам добро отношение - отивам и си плащам за него(макар,че сигурно и там не е гаранция).. ама извинете, да ми се пулиш като ти кажа,че съм 65 килограма,бременна в 6тия месец,да ми правиш физиономии,да ме караш да те чакам в стая с 2 болни жени на системи, при положение,че си има чакалня,за да не ти преча на разговора с колежките... това какво е !? Бясна съм,обидно ми е, било то от хормоните или не  #Cussing out

# 519
Здравейте  Hug

Радвам се за хубавите новини Момичета!

Има ли още които не са ходили на ФМ ?

Аз си спя нормално, но често се улавям че съм по гръб. Сутринта корема дори се беше издул на ляво, явно бебчо се беше свил там Simple Smile

Косопад имам малко, като знам след това какво става, не ми се мисли. Мъжо постоянно намира в яденето, колко и да се пазя  ooooh!.

Обезкосмявам се със самобръсначката .

За покупките, вече се изкушавам, но още нищо не съм взела, дори и не съм прегледала какво имам от баткото, от племеника. Мисля че е още раничко и затова не бързам.

Хубав ден и се усмихвайте по често, като слънцето навън  Hug

p.s. Mrs.October, не се ядосвай на тези патки. Нямам думи понякога за тях!

# 520
  • София
Mrs.October тегли им една, за жалост бездушието се шири повсеместно. С тази Б. реших да се следя там където родих сина ми точно заради подобни моменти и засега съм доволна,макар още да не съм взимала болничен,защото отпуската ми изтича на 29.12
Косата ми стана разкошна и не пада,но като знам какво й се случи след първото раждане ooooh!, епилирам се+кола маска на триъгълника,но забелязвам доста бавно растат косъмчетата.
Шават си душичките ни,но понякога не го усещаме,видях го с очите си на ФМ: нищо не усещам,а на ехографа гледам едни лупинги Laughing За протокола: синът ми постоянно мърдаше,още от корема,та и сега повече от 30 секунди на едно място не може да издържи Joy

# 521
Вчера отидох за болничен и си тръгнах разплакана.. толкова арогантно отношение срещнах,че нямам думи.Да не говорим,че и 30 лева ми взеха и с 300 зора ми издадоха болничния - по здравната каса това. Отива човек супер щастлив на преглед,доктора перфектен,обаче тия сестри .. не знам какви хора са ги възпитавали.. Жалкото е,че са млади хора и че грубото отношение е масово. Общо взето реших за себе си - ако искам добро отношение - отивам и си плащам за него(макар,че сигурно и там не е гаранция).. ама извинете, да ми се пулиш като ти кажа,че съм 65 килограма,бременна в 6тия месец,да ми правиш физиономии,да ме караш да те чакам в стая с 2 болни жени на системи, при положение,че си има чакалня,за да не ти преча на разговора с колежките... това какво е !? Бясна съм,обидно ми е, било то от хормоните или не  #Cussing out
Hug Хич не се ядосвай. Така вредиш на себе си и на човечето растящо в теб, не вредиш на тях за огромно съжаление. Разбирам те защото и аз съм от хората, които палят доста бързо, а понякога не си струва...емоциите не са ми били добър съветник в много случаи. Гледай позитивно на нещата и опитай да се отърсиш от негативните мисли, за да не се натрупват в теб.

# 522
Здравейте, няколко дена не съм ви чела и се опитвам да наваксам. Видях, че обсъждате многократните пелени, да споделя моя опит с тях. Когато каката ми беше на годинка и малко направи алергия към памперсите и беше истински ад. По принцип ми беше много бяло бебе и от раждането все с разни алергии се разправяхме. Тогава тъкмо влизаха на мода многократните пелени и аз се зарибих, инвестирах доста пари, но в крайна сметка се оказа, че нито оправихме алергията, даже се влоши, загубих много време в пране и сушене/беше януари/, и аз се сдобих с алергия на ръцете от това пране, бяха целите в ужасни мехури и рани. По принцип не понасям ръкавици и не ползвам такива. Беше малка и колкото и да се опитвах да я науча на гърне, не беше момента за нея. Накрая си намерихме "нашето" си кремче и "нашите" си памперси.

# 523
Благодаря момичета,напълно сте прави  bouquet

# 524
Здравейте  Hug

Радвам се за хубавите новини Момичета!

Има ли още които не са ходили на ФМ ?

Аз си спя нормално, но често се улавям че съм по гръб. Сутринта корема дори се беше издул на ляво, явно бебчо се беше свил там Simple Smile

Косопад имам малко, като знам след това какво става, не ми се мисли. Мъжо постоянно намира в яденето, колко и да се пазя  ooooh!.

Обезкосмявам се със самобръсначката .

За покупките, вече се изкушавам, но още нищо не съм взела, дори и не съм прегледала какво имам от баткото, от племеника. Мисля че е още раничко и затова не бързам.

Хубав ден и се усмихвайте по често, като слънцето навън  Hug

p.s. Mrs.October, не се ядосвай на тези патки. Нямам думи понякога за тях!

Аз не съм ходила на втората ФМ. Във вторник имам час, тогава очаквам новини как се развива бебето и евентуално пола. Не искам да го знам, колкото и да не ми вярвате, но заради ММ ще попитам. Аз искам да разбера като се роди и да е изненадаа Simple Smile)) а човека иска да разбере какво е измайсторил Simple Smile
Днес бях на преглед, пак 3 кг за месец, общо 7 и съм в 21+5. Понеже съм с отрицателен резус фактор ми бяха пуснали изследвания за антитела но слава Богу няма, това адски ме притесняваше. Другия месец ще ми правят изследване за диабет, онова с глюкозата, което се коментираше по-рано в темата.
Относно покупките и аз вече се изкушавам, но чакам черните петъци и разпродажбите през януари.
Ето един линк за магазините, в които ще има черен петък.
http://www.blackfridaynews.bg/black-friday-2015-podgotvi-se-za-n … igrachki-204.html

Общи условия

Активация на акаунт