Отговори
# 540
Сахара, и по време на бременност ли може да се прави лазерна? Доволна ли си? Аз опитах фотоепилация,но не ми помогна особено и се замислям след раждането за лазерна

# 541
Сахара, и по време на бременност ли може да се прави лазерна? Доволна ли си? Аз опитах фотоепилация,но не ми помогна особено и се замислям след раждането за лазерна
Не, през бременността е забранено. Правих си я зимата до началото на лятото. Много съм доволна, хем си направих само 4 процедури, защото после хванах много тен и трябваше да спра да ходя.
Сега ми изникват по 2 косъма и то са детски мъх.

# 542
  • София
И аз съм с крампи, пия магнезий,но няма ефект.
За шишетата- имам Авент,стъклени със силиконови биберони съм ги ползвала, които сменях на 4 седмици макс; залъгалки-биберони имах и от двата вида,но когато спрях да ползвам силиконовите протектори за зърна,синът ми категорично отказа и тях Simple Smile,което беше добре дошло за мен,т.к. съм против използването йм Crossing Arms

# 543
Здравейте и от мен .Аз съм 24 гс  плюс 2 дена и съм 7 килограма отгоре,ама здраве да е Wink.И аз съм от мамчетата с предна плацента и до скоро не усещах бебето,но от 2 седмици по 1-2 пъти на ден я усещам доста сериозно,даже моят мъж си слага ухото на корема ми и усеща малките ритничета.Не се притеснявайте трябва да се в пълен покой /поне при мен е така /,за да усетите бебчето на този етап с предната плацента.Аз също не съм купувала нищо ,все още работя и по план до края на декември трябв ада съм приключила с работата,след това ще гледам и купувам разни неща.Бях забранила на моя мъж и той да купува ,ама кой да ме чуе Simple Smile почнал да купува бебешки женски дрешки и ги слага в неговият гардероб.Не можаш да му се разсърдя стана ми мило Simple Smile
Да попитам някой от вас получава ли крапми мисля се нарича/схващане на мускилите на крака докато спи/,на мен ми се случи 2-3 пъти и четох ,че е от липса на магнезий.Във вторник съм на преглед и ще питам.лекааа
Според мен 7кг в 24 седмица е напълно нормално. Аз също толкова съм качила и съм в тази седмица. Бях 54 сега съм 61кг, според книги и онлайн калкулатори това е напълно в нормата. За моята височина и телосложение е нормално да финиширам с+ 15кг, което мен лично не ме плаши и към толкова гледам да се стремя. Simple Smile

# 544
HeJLu, аз съм с таласемията. Повечето случаи, хората с таласемия не усвояват желязото и по тази причина се изследват две неща: желязо и феретин. При мен както и при повечето с такава анемия бяха над горна граница, което не е много добре. Спряха ми всички витамини в които има желязо,което се намира и в цвеклото. За хемоглобина ми изписа инжекция В12,но аз си пуснах изследвания за В12 и беше в норми и още не съм ги била. Майка ми е с такава анемия и на нея са били В12 и в последствие се оказва, че не ѝ е било нужно. Много важно е високото количество на фолиева киселина. Изписаха ми  доза 15 пъти по-висока доза от нормалното. Хемоглобина ми е 84. Изследва си и витамин  Д. Той беше под долната граница. Най-добре поискам направление за хематолог. Успех!Не е чак толкова страшно.

# 545
Здравейте и от мен!

По повод обезкосмяването. Аз на триъгълника съм със самобръсначка още отпреди забременяването. Бях се специализирала толкова добре, че въобще не го считах за процедура  Mr. Green

Сега обаче положението е доста сложно, защото коремът ми започна да пречи и се въоръжавам с огледало и здрави нерви. Малко по-трудно и бавно се получава, но така или иначе нямам друг вариант. На ръцете и подмишниците съм с епилатор и се оказа, че след забременяването прагът ми на болка е паднал и доста повече ме боли от преди.

Иначе забелязах нещо странно при последното си обезкосмяване. Извинете ме за малко неудобния въпрос, но ми се стори, че срамните ми устни са като подути, като набъбнали и като цяло областта на влагалището. Дали някоя от вас е забелязала нещо подобно...? По принцип нямам други оплаквания като сърбеж и парене, но малко се озадачих  newsm78

# 546
Иначе забелязах нещо странно при последното си обезкосмяване. Извинете ме за малко неудобния въпрос, но ми се стори, че срамните ми устни са като подути, като набъбнали и като цяло областта на влагалището. Дали някоя от вас е забелязала нещо подобно...? По принцип нямам други оплаквания като сърбеж и парене, но малко се озадачих  newsm78
Точно това забелязах снощи и аз и се зачудих защо е така  newsm78

# 547
Точно това забелязах снощи и аз и се зачудих защо е така  newsm78
Аз бях чела някъде, че се дължи на по-обилния кръвопоток в тази зона или нещо подобно и е нормално.

# 548
Аз бях с подути срамни устни миналата седмица  Confused Влизам аз вечерта да се къпя и като се пипнах направо лошо ми стана, доста се уплаших, защото беше доста голямо подуването и твърдо. После четох в интернет, че може бебето да е притиснало някой кръвоносен съд и затова да се е получило. Ако сърби или боли може да са гъбички, Но това вече трябва да го обсъдиш с АГ. А аз същия ден много лежах и то в една странна поза, и реших че може и аз нещо да съм притиснала и от залежаването да се е получило. И няколко дни се наблюдавах но отмина. Аз от време на време си правя и отвара от смрадлика и се мия след ходене до WC, ей така профилактично, нали сега сме по-податливи на инфекции. 

# 549
  • София
Извинете ме за малко неудобния въпрос, но ми се стори, че срамните ми устни са като подути, като набъбнали и като цяло областта на влагалището. Дали някоя от вас е забелязала нещо подобно...?

Аз тази седмица забелязвам подобно подуване, но при мен го отдавам на утрогестана, който слагам вагинално.

# 550
На триъгълника и мишниците си правя кола маска, но от бразилската (без ленти), която е много по-безболезнена. За съжаление не е все още много популярна в България. Останалото го бръсна. Но си купих, точно преди да забременея, домашен лазерен епилатор и като родя ще мина на него. Слава Богу, все още не съм имала инфекции и бактерии в урината оли влагалището, дано така да си остане. Купила съм си един специален интимен душ, който е за бременни и като цяло за моменти, в които жените са застрашени от заразяване с подобни инфекции - след басейн, по време на менструация, бременност и пр. Не знам дали е от него, но досега вече 6 месеца нямам проблеми.

# 551
  • Варна
Момичета, случи ми се нещо много странно и малко си набих паранои. От два дни започнах да усещам синковеца сякаш по-ниско, толкова много рита и толкова ниско, че отвреме навреме чак имам чувството че рита на "входа", направо го усещам с оная си работа (извинете ме за просташкия език, но не намирам по-интелигентен начин да го обясня нещо) . Отделно вчера бях на преглед и ми изписаха желязо и магнезий и ми забраниха секса защото съм била имала мека шийка на матката и плацентата била останала ниска. Каза и повече покой. Вие усещате ли някакви промени или контракции? Отвреме навреме ми се втвърдява коремът и от няколко дни като се попретоваря с вървенето малко ме заболява ниско долу, не знам яйчници ли са какво са - предполагам и това са контракции... Като добавя и ниските ритници почвам да се шашкам. Надявам се магнезият да помогне. Някой да знае нещо по въпроса? Четох подобна тема и там всички казват, че по това време било нормално уж и че са си износили бебетата до края ама да ви преслушам и вас на какъв хал сте Simple Smile

# 552
Диди-биди, аз също имам втърдявания. Понякога са по няколко на ден, друг път, като днес, изобщо нямам. С болките ниско и отстрани е същото - понякога ги има, други дни - изобщо. Доколкото чета и разбирам тези неща са нормални да започнат към средата на втори триместър и стига да не са на определени интервали или да продължават много дълго, са нормална част от бременността... За бебето - понякога си рита ниско, но не бих казала чак да го усещам в слабините. Може би да ти е по-чувствителна матката или шийката?  Thinking

# 553
  • Варна
Здравейте,
аз си действам с епилатора, но ми е трудничко, че ми пречи корема вече.
Бебокът си го усешам редовно, много е активен и видимо се вижда вече как ми мърда орема.
За крампите, въпреки че съм на магнезий имам от време на време С контрашпиц веднага отпуска.
Приятен ден на всички.

# 554
  • USA
Диди Биди аз трета бременност карам с контракции които усещам от 5 месец.Бебето ми скача на мехура от сега и се чудя кога ще се изпусна от смях където не трябва. Rolling Eyes Не са ми казвали да имам мека шийка обаче,нито ниска плацента.А контракциите ми са мнооого.Даже по стълбите като се кача в къщи и корема ми веднага се стяга,а и коша с пране мъкна,че пералното ми е на долния етаж.Не им обръщам внимание.Ако зачестят (на 2-3-5 минути)лягам. Peace Имам и аз болки долу ниско които на моменти са като пробождания,но това е от разтягането на връзките.
Подуване на срамните устни и с двамата съм имала едва в деветия.Сега нямам още,но след секс се чувствам подпухнала,което бързо отминава.Не знам дали йогата е причината да се раздвижва кръвта,но не изпитвам дискомфорт. Peace Залежаването,не мисля,че ще помогне за този проблем,а по-скоро движението.

Общи условия

Активация на акаунт