Отговори
# 420
Не знам дали кърменето има отношение към килограмите ми,но аз ядях като бездънна яма ,а на 3 ден след раждането и на двамата си бях в дънките от преди да забременея.Кърменето помага за контрахирането на матката и корема се свива по-бързо,но за другото май си е индивидуално.
Много се радвам да видя в темата толкова много мами които очакват трето детенце!
Всички които смятате да купувате помпи помислете за вариант използвани.Може въобще да не ви трябват и не си заслужава да хвърляте много пари на вятъра.Аз моята я подарих и изобщо не искам да я мисля,а беше от най-скъпите електрическа Медела. Има много излишни или по-малко нужни неща които не си заслужават да се купуват на цената на ново,но често хората подведени от умиление и че им е първо детенце, се впускат в такива покупки.Просто съвет нищо лично Peace
подкрепям поста  ти и несамо за помпите - дори и количка  може да се вземе доста по-изгодно и на добра цена, доста запазена, ако и за първо дете. ако някой ми беше казал това преди година, щях много да съм му благодарна - сега продавам моята, защото купих за породени, че ще са с много малка разлика и няма как да мина само с 1 количка - а е супер хубава и ми вършеше чудесна работа, а съм я позлавала с всеки кош не повече от 2 месеца!!!

# 421
Знам, че имаме едно мамче в Париж. Дано да сте добре. Какъв ужас просто  Cry

# 422
За размерите: С предишната бременност още в началото на 9-ия месец мереха малката над 4 кг. В крайна сметка се роди 3300 гр., а грешката се дължала на специфичното й позициониране (много рано слезе надолу). Надето, това го казвам просто, за да имаш едно на ум, че в крайна сметка всички тези мерки са малко относителни и зависят и от апаратурата, и от задапаратното устройство  Laughing

Включвам се и аз с потвърждение, че това да взема на заем/ да ми подарят вече ползвани неща като количка, легло, помпа и огромно количество дрешки беше сред най-мъдрите ни решения с първата бременност. Първо, има огромно количество аксесоари и оборудване, които не знаеш дали реално ще използваш (примерно термобокс, при положение, че малката беше почти изцяло на кърма и после на ЗВБ или люлката, в която тя отказваше да седи) и второ, дрешките за първите месеци омаляват тоооолкова бързо, че реално имахме подарени нови неща, които госпожицата така и не успя да облече повече от веднъж, преди да й станат малки. Знам, че за много мами е въпрос на нагласа и искат всичко да е ново, но все пак - помислете си  Wink

При мен пак са започнали да се редуват периоди на безсъние и сънливост и... ужас просто  Tired Днес, независимо, че малката ми подскачаше по главата, заспах към десет... но пък от повече от половин час съм се ококорила и ги съзерцавам как блажено спят с татко й  Heart Eyes

Дано парижката ни мама и близките й са добре  Praynig

# 423
това в Париж е било много страшно, като се сетя, че преди 2 седмици се върнах и бях точно в такъв тип зали и места .. Sad

Последна редакция: сб, 14 ное 2015, 07:58 от Sahara26

# 424
Мерси,Джиджи за споделения опит. Истината е,че на мен ми е първа бременност и много се притесних, до сега не съм се сблъсквала с тези неща и с такова грубо отношение от страна на лекар. Вече съм доста по-спокойна.

# 425
Здравейте и от мен. Най -накрая и аз се наканих да се включа  Simple Smile На 26 години съм и очаквам първото си бебче на 11.03. По непотвърдена, засега,на 100% информация, ще е момиче.... Вълнувам се...Нормално, предполагам  baby_neutral В петия месец се притеснявах,че още не я усещам, защото навсякъде където четях, бъдещите мами започвали още 18,19,20 седмици да усещат движенията на своите плодчета. Скоро, преди около 2седмици, и аз ги почувствах и се успокоих. Излиза, че като при всичко останало и това е индивидуално.

Последна редакция: сб, 14 ное 2015, 09:36 от MonikaMarkova

# 426
Аз и преди бях писала,че с първото дете се възползвах от голям процент неща втора употреба от познати-кошче за кола,шезлонг,легло(матрака взехме нов),количка,стерилизатор,бейбифон. Това ми спести значителна сума пари,които вярвайте ми с малко бебе има къде да оползотворите. Дрехи от типа на панталонки,якета,блузони също има от бебета на познати. Така или иначе тези дрешки се носят по броени пъти,защото често за 1-2м са надрсали размера им и са изключително запазени.  Когато беше на около 4м купихме и пелени за многократна употреба,това беше и най-практичната ми и рационална покупка. Дадохме около 600лв на един път,но разходите бяха това. Сега мога да ги ползвам и с второто бебе,дай боже и с третото ако са още здрави. Еднократните памперси излизат в пъти по-скъпи 

# 427
Момичета много съм щастлива. Вчера бяхме на ФМ и всичко ни е наред, видяхме бебчето и доктора каза, че е момиченце  и че имало моята брадичка  Grinning  Heart Eyes  Вчера просто нямаше по-щастлива от мен  Heart Eyes

# 428
Здравейте и от мен. Най -накрая и аз се наканих да се включа  Simple Smile На 26 години съм и очаквам първото си бебче на 11.03. По непотвърдена, засега,на 100% информация, ще е момиче.... Вълнувам се...Нормално, предполагам  baby_neutral В петия месец се притеснявах,че още не я усещам, защото навсякъде където четях, бъдещите мами започвали още 18,19,20 седмици да усещат движенията на своите плодчета. Скоро, преди около 2седмици, и аз ги почувствах и се успокоих. Излиза, че като при всичко останало и това е индивидуално.
Добре дошла. От кой град си? Аз също съм на 26 и това ми е първа бременност, а и моят термин е ба 12.03 Simple Smile

# 429
Момичета как сте със зимните дрехи и якета,аз ходя с една грейка ама вече си става студено,кажете пончо или някакво яке носите,защото на мен не ми стават якетата от мин година Sad и се чудя какво да взема...Имам познати с момчета,малки бебета,ама са стиснати и нямо да дадат нищо...

Последна редакция: сб, 14 ное 2015, 15:39 от M_E_G_I

# 430
На мен якета все още ми стават,но не за дълго. Имам едно палто с двуредово закопчаване ,на което копчетата са доста далеч от края му и мисля да ги пришия,за да се разшири. Смятам с него да изкарам. Хич не мисля за 2-3 месеца да купувам ново,което после няма да облека ,освен ако пак не съм в напреднала бременност зимата

# 431
  • pleven
Здравейте, на мен ми излязохо изследванията след обременяването с глюкоза. Всичко е наред, нямам гестационен диабет, явно бебето ще си върви голямо, а за околоплодните води - ще е така. Продължавам да си проверявам кръвното 3 пъти на ден. За сега е почти в норма най- много стига 130/75. Някоя от вас знае ли какво можем билково да приемаме по време на бременността, за да не се вдига кръвно.

# 432
На мен якета все още ми стават,но не за дълго. Имам едно палто с двуредово закопчаване ,на което копчетата са доста далеч от края му и мисля да ги пришия,за да се разшири. Смятам с него да изкарам. Хич не мисля за 2-3 месеца да купувам ново,което после няма да облека ,освен ако пак не съм в напреднала бременност зимата
Голяма дилема ми е..но трябва да взема нещо,защото живот и здраве чак март ще раждаме иии си имаме излизания направо не знам и на мен не ми се дават пари ама няма да се размина...

# 433
И аз имам проблем с якетата,вече втора седмица обикалям и нищо не си харесвам а за цените да не говорим при положение че ще го нося само 2 месеца най много.
А момичета да питам на някоя от вас тече ли кръв от носа,току-що ми се случи това не беше много но все пак е странно а кръвното ми е ниско

# 434
  • Варна
Neve88 на мен с предните бременности някъде по това време- в шести месец ми се е случваро да ми тече кръв от носа. Капилярите са по-тънки, случва се, не е притеснително. И аз съм с ниско кръвно.
За връхните дрехи- сега ходя с едно яке, което едвам закопчавам. Имам и пончо и едно по-широко палто,така че ще изкарам с тях. Наистина не си струва за два-три месеца да се купуват връхни дрехи. Днес даже ме бъзикаха на площадката, че може някое яке на мъжа ми да обличам, ама ще бъда картинка.
За кърменето-аз съм от тези, които дебелеят по време на кърмене. Оставаха ми да сваля 4 килограма и пак забременях и не почнах никаква диета.

Общи условия

Активация на акаунт