Отговори
# 555
Аз също все още си имам контракции от време на време и най-вече, като легна по гръб. Утре съм на преглед и ще видя какво се случва с бебчо, иначе си го усещам под пъпа - кога в ляво, кога в дясно.

Вече ми минаха болките в кръста и таза, според мен изведнъж ми порасна корема и ми се опънаха някои връзки, но сега съм ок. Утре ще коментирам и това на прегледа.

А за болките в слабините, моята приятелка, която роди миналата година март, ми разказва, че бебетата понякога застават с крачетата на там и ритата в тази посока, тя много пъти е имала това усещане.

# 556
Момичета, случи ми се нещо много странно и малко си набих паранои. От два дни започнах да усещам синковеца сякаш по-ниско, толкова много рита и толкова ниско, че отвреме навреме чак имам чувството че рита на "входа", направо го усещам с оная си работа (извинете ме за просташкия език, но не намирам по-интелигентен начин да го обясня нещо) . Отделно вчера бях на преглед и ми изписаха желязо и магнезий и ми забраниха секса защото съм била имала мека шийка на матката и плацентата била останала ниска. Каза и повече покой. Вие усещате ли някакви промени или контракции? Отвреме навреме ми се втвърдява коремът и от няколко дни като се попретоваря с вървенето малко ме заболява ниско долу, не знам яйчници ли са какво са - предполагам и това са контракции... Като добавя и ниските ритници почвам да се шашкам. Надявам се магнезият да помогне. Някой да знае нещо по въпроса? Четох подобна тема и там всички казват, че по това време било нормално уж и че са си износили бебетата до края ама да ви преслушам и вас на какъв хал сте Simple Smile
И аз имам контракции даже от самото начало, защото още кърмех дъщеря ми. Накараха ме да спра, за да не изгубя бебето, но явно си е симптом тази бременност - и още ги имам. Пия магнезий, от време на време - защото забравям, и съм по. При теб обаче положението е различно и мисля, че лежането е задължително - ниска плацента и мека шийка могат да доведат до преждевременно раждане. Затова право кратки разходки, не се залежават нонстоп, но ходи бавно. Не се натоварвай с нищо, и мисли позитивно. Ако се пазиш и си почиваш, не правиш резки движения и носиш тежко, вземаш магнезий и желязо, всички ще е 6.
Аз всекидневно мъкна 10 кг бебе - дъщеря ми до 4 етаж и надолу - нямаме асансьор, и може би затова имам контракции, но бебето е високо и плацентата също. Затова и си позволявам такива волности.
Гледам, че всички се шапката за кг - ами вие сте адски гони мами. 6 -10 кг са абсолютно ок в средата на 6 календарен месец. Аз съм плюс 6, но си знам миналия път как беше - от 7 месец взех да качвам доста, защото и бебето започва много стремглаво да качва.  Ако не качвате, как ще расте то? После, няма да имате време да си измиетв зъбите, от нерви и притеснения покрай мъниците и кг се стопяват много бързо. Момичетата, които родиха с мен януари, вече всички са на старите кг - дори тези, които бяха качили 25 и 28. Затова наистина не го мислете и се радвайте на бебоците, после дружно ще пазим диети, ако се налага  Heart Eyes Hug

# 557
Момичета и аз съм с контракции още от края на 14 г.с. Затова съм на магнезий 3Х2. Относно болките ниско долу ами 4 и 5 месец бяха доста по-чести, напоследък пак ме наболява ама от време на време. Полежавам си като ме заболи и така.
Иначе плацентата уж е високо, за сметка на това обаче е вече 1 степен на зрялост, а уж нямам нито проблеми с бъбреците, нито с кръвното и не съм пушачка. Засега храни бебето и уж доплера беше ОК Praynig дано избутам до финала с тая плацента...

Явно всяка бременнност си има своите неудобства.

# 558
Здравейте! За килограмите и аз съм +8-10кг да момента, но не се притеснявам с ПБ бях +25,като бях почнала от 37, малката беше на 3месеца и вече си влизах в старите дрехи до годинката бях станала 35 и не ходих дори на плаж от срам, бях кожа и кости. Предният път последните 3-4месеца бях качила едва 3-4кг, но беше лято, сега зимата ще видим какви ще ги сътворя.
Контракции и аз си имам, пия магнезии и пак има дни с доста контракции. Усекам бебка както ниско долу и на мен понякога ми се струва, че ме натиска там долу. Също така понякога я усещам около и малко над пъпа. Много е активна почти през целият ден и каката беше така. След това беше много кротко бебе, дано и този път е така.
Шишета и биберони, залъгалки, стерилизатор, ръчна помпо за кърма използвах на Авент и съм доволна. Бибероните бяха силиконови с различни капки. Залъгалки още имам прибрани чисто нови, смучеше си пръста до 4годишна.

# 559
По темата с бибероните да кажа и аз - действително си е до бебе. Каучуковите се захабяват по-бързо, но са по-близо до усещането за гърда, а силиконовите са по-лесни за поддръжка. Но освен това има и различни форми и коя (и дали изобщо) ще пасне на вашето бебче не се знае. Аз пробвах май всички налични на пазара вариации с каката, но тя така и не пожела залъгалка. За храна/ вода изобщо нямаше претенции от друга страна и пиеше от всякакви биберони.

Шишета предпочетох стъклени, защото ми се струват по-лесни за поддръжка. Пък и повечето пластмасови се захабяват, поемат миризми и изобщо... Но пък са по-леки, което ако мъкнете чанта с 2-3 шишета (и всичкото друго бебешко оборудване) си е важно Wink

# 560
Здравейте, момичета !
Отдавна ви чета,но все не мога да се накня да ви пиша. Моят термин е за 16.03 и ще си имаме момче. относно количката съм се спряла засега на тази: https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BE+%D … oAr21Hl_O-AVQM%3A
а току-що попаднах на една страхотна промоция в айко
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=58&pid=59036

# 561
 Здравейте, бремелинки:) Аз съм мама на мартенче, което вече е на 7 и половина.Четейки ви ми навявате много приятни спомени:) Очаква ви нещо прекрасно!!! Желая на всички ви да гушнете здрави пухкави бебенца, когато ви дойде времето:)
 Сега ви пиша от името на МЦ "Марковс". Д-р Марков ме помоли да пусна в бг-мама един пост, ако някоя от вас все още не е направила феталната морфология, която за мен е изследване от изключителна важност, може да се възползва...

УВАЖАЕМИ БРЕМЕННИ,
МЦ “МАРКОВС” ви кани да участвате като “бременни модели” в Втория VISUS курс в
България, който ще се проведе на 21 и 22 Ноември 2015 г. в гр. София.
Вторият VISUS курс в България е предназначен за акушер-гинеколози, които използват
обемна ехография в ежедневната си акушеро-гинекологична практика  и искат да научат
повече  за основните техники на 3D/4D сканиране. 
В хода на курса са предвидени практически занимания под формата на ехографски
прегледи с бременни между 18 – 27 г.с. За целта е необходимо участието на около 45
бременни (към момента желание за участие са изявили около 30 жени).
Мястото на провеждане на курса е Софарма Бизнес Тауърс, Сграда А, ет. 3, зала Изток, ул.
“Лъчезар Станчев”  No.5, жк. Изгрев, гр. София.
Всяко участие е на доброволен принцип. За всички бременни са осигурени безалкохолни
напитки, сладки и малки подаръчета. При възможност и благоприятно положение на плода
ще бъдат предоставяни и снимки/клипчета на 3D/4D  на CD-ROM. Времетраенето на всеки
преглед ще бъде от порядъка на 20-30 мин.
Поради големия брой участници влизането на бременните в курса ще става по определен
ред, с предварително фиксирани дата и час. За допълнителна информация и желание за
участие в курса, моля, да се обадите нателефон: +359 (0) 2 946 07 95 или мобилен: +359 (0)
899 130 550.
Благодарим ви предварително, вашата подкрепа е важна за нас.

# 562
  • Първомай
Здравейте момичета.
Аз да попитам дамите от Пловдив къде си правите ФМ и колко ви струваше защото аз днес звъннах в Торакс и ми казаха 60 лв. а миналия път в Селена платих 100 и ми се струва странна такава голяма
разлика .
А  какво ще кажете за тези колички
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/anm … uljak-an015gerlil
и
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/hau … o-set-petrol-grey

# 563
  • Варна
 Утре съм се наканира да ходя на лекцията в Мол-Варна. Ако има някоя друга мама, която ще ходи ще се радвам да се запознаем.

# 564
  • Nearby
Някак си не ме изненадва разликата в цената.
Може и да съм единствената недоволна от СЕЛЕНА тук, но пък си имам основание. Помня, че когато ходихме на БХС там ми взеха 162, а в същия ден на друга мама и бяха взели 130лв. По телефона казаха, че е 120лв. В същата болница.  newsm78
 Пратих им запитване откъде се получава разликата, отовор няма. Да не говорим, че лекарката, която ми "прави" БХС-то така и не си вдигна телефона да разчете резултатите както беше уговорката ни.

# 565
Здравейте момичета.
Аз да попитам дамите от Пловдив къде си правите ФМ и колко ви струваше защото аз днес звъннах в Торакс и ми казаха 60 лв. а миналия път в Селена платих 100 и ми се струва странна такава голяма
разлика .
Aз ходих при д-р Троянчев. Струваше 80 лв., останах доволна.

# 566
И аз съм много доволна от Троянчев , също ми взе 80 лв . През цялото време обясняваше какво вижда , а и получихме диск Simple Smile

# 567
  • Първомай
Аз като ходих за  4D и БХС ми взеха 170 и за двете и при мен нямаше кой да види после резултата.
А какво ще кажете за Кунчев

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 21:05 от seevi

# 568
При Томова винаги съм плащала по 100лв с много подробен преглед и диск.

# 569
Здравейте момичета.
разлика .
А  какво ще кажете за тези колички
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/anm … uljak-an015gerlil
и
http://www.hippoland.net/produkti/bebeshki/bebeshki-kolichki/hau … o-set-petrol-grey
Аз ги правя в кабинета на д-р Даскалов срещу Пълмед,първата ми беше 140 лв,втората 150,а сега ми казаха 100

Общи условия

Активация на акаунт