Математически турнири - 34

• 91 835
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Момичета дайте ми съвет
Моето момче е на 8 години.Съвсем случайно в 1 клас отиде на ЕК-случайно казвам, не сме решавали задачи, разбрахме ,в последния момент и платихме таксата също в последния момент, но той според мен се представи много добре,75т. от 90т.За малко да се класираме на национален кръг.Беше много разочарован- защо нямал 90 т., ние разбира се го похвалихме, казахме че се е справил супер и така.Сега тази година се яви на Математика без граници-13т от 20т,аз отново съм доволна де, но проблема е че има момиченце от неговия клас с медал, и не мога да си представя драмите,сега като ги вземем, защото ги вземаме заедно от училище, а тя е дете на приятелско семейство.Как да обясня на сина ми, защо тя има медал и има 14т, а той няма ,а има 13т. Проблема при него е че има една мечта от съвсем малък да стане археолог, където съм му обяснила,че трябва да решава задачи, и едва ли не това е падение за него.Почти не мога да го накарам да решава задачи ,особено ако не е първи,което незнам как ще стане, при положение ,че не полага усилия.Иначе не съм от майките които, на всяка цена държи на отлично представяне, и съм доволна от участията му досега.

# 616
зависи си от децата, аз поне гледам да се съобразявам с исканията им; малкия 4-ти клас вчера го питах иска ли да пропусне нещо, ами не ще, въпреки, че е 4-ти клас и ще се пробваме за МГ, т.е. имаме по-важни състезания; та на 29.11. - Николай Чудотворец, на 05.12. - Салабашев, на 12.12. - Олимпиада, на 13.12. - Коледно... и не слуша да пропусне 1-вото или последното, или пък и двете Simple Smile

# 617
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за втори път днес установявам, че съм извратена  Blush

тренирах за удоволствие, ходих на състезания пак за това, нито родителите ми, нито треньорите ми са поставяли класирането на първо място.
точно така се отнасям и към децата си - и тримата се занимават с каквото им харесва, печелили са или не са печелили призови места и толкова. по-важно е било да се забавляват.

при дъщерята страха от изпити започна в училище и се пренесе в балета, отне ми много усилия да го преодолее. но си научих урока.
при двете момчета започнах от рано и не допуснах да ги стресират.
малкия от миналата година ходи на всички състезания и си знае, че ходи за да се забавлява.

# 618
  • София
Къде са разлепени, че сутринта ходих до там, но не ги намерих?
Честно казано - не зная.  Embarassed Детето ми звънна на обяд и ми каза, сутринта рано ги е нямало. Обичайно са на главния вход...

# 619
  • Sofia
На СМТ за всички класове ли максималният брой точки е 74?  newsm78

# 620
  • София

Ааа...
Моето е на 8 - ама алтернативата е учене и правене на домашни. А когато е на състезание след това има бонбони и игра и свобода и таблети. Ами как да не ги предпочита...  Mr. Green
Ако някой може да ми даде практически съвет за придобиване на хобита, различни от майнкрафт, готова съм да опитам всичко.

Знам, че може и да се сметне за екзотично, но ти си направила състезанията привлекателни. Когато няма бонбони, игра и таблети, може пък и друго да хареса. Освен това защо игри и таблети има само след състезание? Като се подготви? Това сиренце е опасен похват. Малко е детето остави го без тояга и моркова за малко и ще си намери интересите. За тях се иска свободно време първо - да ги открие.

Не, може би не съм се изразила ясно.
Товава има игра на таблети без каквито и да било други задължения - писане, четене, домашни, английски - нищо. В останалите дни има все пак по нещо, винаги. Иначе като се залепи за майнкрафта, и буква няма да подуши... не знам защо. Идея си нямам как да направя каквото и да било друго конкурентно като привлекателност. Просто не знам как да направя книгата по-атрактивна от таблета... или - това като компромисен вариант - клипчета за майнкравт. Е... те поне тренират английския, ама пак не ми се струва оптимално прекарване на времето - още повече, че може да продължи 12 часа и повече.

# 621
  • София
за втори път днес установявам, че съм извратена  Blush

тренирах за удоволствие, ходих на състезания пак за това, нито родителите ми, нито треньорите ми са поставяли класирането на първо място.

Никой не е казал, че е задължително да си на първо място. Понякога се получава независимо от нас Simple Smile

# 622
  • София

Ааа...
Моето е на 8 - ама алтернативата е учене и правене на домашни. А когато е на състезание след това има бонбони и игра и свобода и таблети. Ами как да не ги предпочита...  Mr. Green
Ако някой може да ми даде практически съвет за придобиване на хобита, различни от майнкрафт, готова съм да опитам всичко.

купи Магология  Peace

ще започне да прави вълшебни пръчки,  да гледа на ръка, кристална топка, боб, леща, цип... каквото падне.
а също и  да гледа Хари Потър и да чете Пратчет Crazy

Съмнява ме, но все пак всичко съм готова да опитам, ще пробвам. Благодаря!

# 623
Сега се загледах в календара на МОН за националните състезания. За 04.06.2016 е обявено Математическо състезание "Европейско кенгуру", национален кръг. Да разбирам ли, че се е върнал предишния регламент за класиране, като е върнато и предишното име? (Тази година не се ли казваше НМС по формата на ЕК?)
И друго да питам: Салабашев освен в 125СОУ къде в София ще се провежда?

# 624
145 ОУ качиха резултатите си от СМТ:
http://145oy.com/?attachment_id=3329

# 625
  • Софето

Следя резултатите на 1-ви клас, но не срещах толкова добри резултати до сега. Какво е това училище?

# 626
Награждаване Черноризец Храбър 2015г за София:
http://www.math.bas.bg/ch/news.php

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 15:46 от kalina22

# 627
  • София
Резултати 107 ОУ : http://www.107ou.com/

# 628
  • София

Следя резултатите на 1-ви клас, но не срещах толкова добри резултати до сега. Какво е това училище?
145-то ОУ "Симеон Радев" има паралелки само към Шилер и отскоро към Дикенс. И в двете сдружения приема е след изпит и започват училище от подготвителна група, тоест година преди първи клас.
В момента и малката ми дъщеря е там в подготвителна група и като цяло решават задачи на ниво първи клас, както и се учат да четат. Това е причината в първи клас децата да са с по-добри резултати от децата в повечето други училища, просто защото са близо година напред и задачите са решавани по-дълго време и упражнявани. Отделно и голяма част от задачите, в частта симетрично прерисуване се упражняват от децата още за приема в ПГ към Шилер. Тази година имаше такава задача на изпита.
Постепенно тази разлика се стопява, макар че в нашият 3-ти клас се запазва тенденцията да има все още деца, които като цяло продължават да се представят добре.

# 629
Награждаване Черноризец Храбър 2015г.
http://www.math.bas.bg/ch/news.php

Награждаване за СОФИЯ. Да не се юрне цяла България на опашка за медали  Wink

Общи условия

Активация на акаунт