Въпрос за приготвяне на мекици

• 12 430
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Русе

аз проблем с направа на мекици по принцип нямам, но винаги е хубаво човек да пробва, да се учи и да обогатява знанията и уменията си. Реших да пробвам тази рецепта, но нещо ми се получи твърдо тестото, а да съм сложила 400гр брашно само, по рецепта е към 500+/- малко още. Всичко друго измерих и притеглих стриктно. По-скоро като тесто за пита ми се получи като консистенция, мога да го точа. Ако притежателя на рецептата надникне пак тук, може ли да помогне, къде евентуално може да е проблема. В къщи използвам най-високо глутеновото тесто което се продава, понеже по принцип ми сработва за всичко. Нямам други видове брашна. Освен в него да е проблема, да е по-плътно  newsm78

Напълно е възможно да е от типа брашно. Рецептата е за стандартното - тип 500. Тестото трябва да е меко, лепкаво. Има снимка при рецептата как трябва да изглежда.
Ако брашното е по плътно - просто намалете количеството.

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 16:19 от i_peych

# 31
Благодаря за насоките bouquet. Следващия път ще пробвам с още по-малко брашно. Иначе станаха страхотни мекичките, пак са си пухкави, предвид консистенцията. Очаквах да станат сбити, но не. Харесва ми, че от дозата не излязоха много, а точно да си хапнем и да свършат. Иначе ги подмятаме по една седмица като стната много и ги хвърлям на края.

# 32
daria_30 може  ли тестото да се замести от вечерта?

Отдавна не съм влизала!Да може,слага се в хладилника,в по-дълбок съд,защото до сутринта ще "тръгне да те търси" тестото.

Общи условия

Активация на акаунт