Бургаски мами-раждане през 2016г.

• 104 609
  • 517
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък държа на обстановката, изпитвам ужас от всичко болнично, три дни за мен в държавна болница биха били цяло изтезание. Имах период, в който се чудих дали пък не могат да ме пуснат веднага след раждането, за какво съм им после Crazy

# 121
Аз пък държа на обстановката, изпитвам ужас от всичко болнично, три дни за мен в държавна болница биха били цяло изтезание. Имах период, в който се чудих дали пък не могат да ме пуснат веднага след раждането, за какво съм им после Crazy
А детето? Мисля, че освен да мислиш за себе си трябва да помислиш и за детето!  Party

# 122
Оказва се, че на запад ако всичко е наред с мама и бебе ги изписват за часове. Тук според мен е предимство, че в случай че всичко е наред държат по 3 дни, това си е време да свикнем с бебетата докато имаме под ръка квалифициран персонал.
Избора на лекар и респективно болница е сложен, според мен трябва да е водещ доктора. Поне аз така си избирам. Обстановката все ще се изтърпи.

# 123
Оказва се, че на запад ако всичко е наред с мама и бебе ги изписват за часове. Тук според мен е предимство, че в случай че всичко е наред държат по 3 дни, това си е време да свикнем с бебетата докато имаме под ръка квалифициран персонал.
Избора на лекар и респективно болница е сложен, според мен трябва да е водещ доктора. Поне аз така си избирам. Обстановката все ще се изтърпи.
За мен става въпрос за условия за възстановяване за мама и бебе. Който е бил в болница с 30 метра коридор, по който трябва да мине след операция или без свястна тоалетна в стаята, или без да може да повика персонала в случай на нужда, или ако го повика, пък те не дойдат, той разбира колко са важни тези работи.И лекаря при раждане е от значение само ако си секцио, ако си нормално акушерките са 10 пъти по-важни, защото те водят раждането.

Тук не искам да сравнявам болници, тъй като не съм била в родилното на никоя още. Може да ме изненадат приятно всички, или да ме разочароват.Просто казвам, какви са моите критерии. После за неонтология - Дева Мария твърдят, че имат такава степен 3, която била най-високата в Южна България. Също твърдят, че от откриването на болницата не им се е налагало да превозват по спешност нито едно бебе до друга бургаска болница. Може и да не е вярно разбира се.
Затова аз искам да попитам - откъде знаете, че неонтологията в Мбал е най-добрата? Моля, не го приемайте като заяждане, аз наистина искам да знам, понеже вече съм го чела много пъти във форума и се чудя - в смисъл това си е градска легенда която сме чули от някой, имаме лични наблюдения, или има доволни раждали роднини там.

# 124
Това за Неонатологията на МБАЛ го знам от мой роднина лекар в града, който има преки наблюдения върху трите болници. И не е само Дева Мария с трето ниво Неонатология, на МБАЛ нивото е същото, въпроса е къде има специалисти по Неонатология и къде има педиатри. Може трето ниво да е най-високото в Южна България, но не е ексклузивно предимство на Дева Мария, има и други болници със същото ниво.
АГ-то е изключително важно и при нормално раждане, секциото трае 30 минути, нормалното раждане може да протече и 24 часа. Ако има проблем, не дай Боже, акушерката нищо не може да направи.
Дева Мария както всяко друго лечебно заведение може да твърдят много неща, особено имайки предвид че отделят най-много средства за реклама. Последен пример, колкото и да е смешен, от Дева Мария пуснаха рекламна кампания, че там се е родило първото бебе за 2016 г., но се оказа че изобщо не е така. Още колко други такива рекламни трикчета използват изобщо няма да коментирам. Проверявайте си източниците. Болницата е просто материална база, ако няма лекари вътре.  Peace

Последна редакция: нд, 17 яну 2016, 13:04 от purpletka

# 125
  • град-държава
+Условията, чистота (максимално елиминиране на рискове от вътреболнични инфекции), животоспасяващи съвременна апаратура и скъпо струващи медикаменти, които да са постоянно налични при спешни ситуации.
Аз също не съм чувала за транспортиране на бебета от ДМ, но имам приятелка, която спасиха и нея и бебето 'и там. Никъде не са били транспортирани, а случаят беше наистина тежък.
Аз съм последния човек, който ще ги рекламира, особено в последно време, но досега не съм чула, също на нито една ЖК не съм била информирана (а въпроси от този род много съм обсъждала), нито имам примери от близкото обкръжение за подобни практики като описаните в предните постове. Затова, ако може с реални случаи и информация.

# 126
Здравейте мами Simple Smile И аз да се включа най-накрая... предстои ми раждане м.май и си водя консултациите при Д-р Кироваков и съм много доволна... също имам намерения да раждам в МБАЛ.. общо взето не ме притесняват условията какви са, най-важното е, че каквото и да се случи по-сериозно всички ги препращат там. Има си всички специалисти и отделения.  Party .. та това ме кара да се чувствам и сигурна.

А относно БХС... където и да отидете да ви го правят... Лина , Рамус, Варна, Майчин дом .. само ви взимат кръвта. Изследванията се извършват единствено в Нацинална генетична лаборатория - София. Така, че лекаря или съответната болница от тях получава резултатите.  Rolling Eyes .

# 127
Здравейте, някой да е ходил при Д-р Ризова?

# 128
  • Бургас
В Лината си ги правят сами изследванията...говоря за БХС 1 ,който направих преди месец при тях .Не знам как е за БХС 2...преди пет години пък правих него и май в София ги изпращаха но не съм сигурна за тогава .Та след като моите резултати излязоха много лоши и се наложи амниоцентеза ,като отидох в София и им показах резултатите от БХС 1, доц.Димитрова не беше очарована от факта къде бяха направени . В сайта на Национална генетична лаборатория е написано кои болници използват общ софтуер /или нещо такова/ при тези изследвания вкл.и амниоцентезата.Бургас не фигурира ,само Варна,Стара Загора,Плевен май и Пловдив...Та момичета избирайте къде да се изледвате ,заслужава си !

# 129
В Бургас, пък и навсякъде, болниците ги пращат директно до София, доколкото знам. Сами си ги изследват само лабораториите, но нали към БХС има и ехографски преглед, кой го прави?
За БХС 1 ходих в Девата, резултатите ги свалих от сайта на Националната генетична лаборатория, така че са отишли до нея със сигурност. Резултатите ми са повече от добри, но ако не ми беше първа бременност и не се притеснявах за всичко, може би нямаше да направя изследването, нямам му много вяра.

# 130
  • град-държава
В сайта на Национална генетична лаборатория е написано кои болници използват общ софтуер /или нещо такова/ при тези изследвания вкл.и амниоцентезата.Бургас не фигурира ,само Варна,Стара Загора,Плевен май и Пловдив...
Аз такова нещо не открих на сайта на НГЛ, може и да не търся правилно, но кръв за БХС взета в Дева Мария, се изпраща в Майчин Дом. А и с очите си видях как беше опакована и изпратена.
На мен ми я взеха веднага след ФМ и резултатите ми ги изпратиха по ел.поща след 3-4 дни.
Също така, все още очаквам някой да се включи с реални данни и при какви ситуации се транспортират бебета от Дева Мария.

# 131
  • Бургас
Щом пробата е взета в самата болница явно процедурата се прави както трябва. Аз говорих за това,че с измерванията от АГ отиваш в моя случай в Лина до Космос да ти вземат кръв и ти я изследват там ...не знам каква е причината...пак си плащаш...

# 132
  • гр.Бургас
До колкото виждам от коментарите повечето сте се насочили към Дева Мария, аз доста се колебаех и още се колебая де /не заради парите, то и в окръжна като "почерпиш"/ не държа на по-добрите условия, за мен са по-важни лекарите в болницата, за сега съм се насочила към окръжна, лекаря който ми следи бременността е от окръжна, но не държа да раждам при него , само че малко се притеснявам доста лоши коментари и повечето май се насочват към Дева или Бургасмед. Имали и други бъдещи мами които да са се насочили към окръжна?  Ще ми подейства доста окуражаващо ако знам че има и други, които са се насочили към окръжна не защото е по-евтино, а защото мислят че там е по-добре за нея и за бебчо.

Преди 6г. родих в окръжна при лекаря който ми води ЖК,със секцио по необходимост.Сега ,след десетина дни ми предстои отново да родя.Отново без колебание съм се спряла на същата болница и същия лекар.Днес бях на консултация последна и обсъждахме заплащането,тъй като пак ще е секцио по мед.причини.Цената за  е 550лв.за избор на лекаря и неговия вкип.В другите е 700-не е голяма разликата,но мисля че от към специалисти в неаонатология нямат равни.Скоро на моя позната,родила бебчето си в бургас мед и се наложи да мести бебчето си в окръжна зарди некомпетентността на лекарите в  бургас мед.Всеки сам избира все пак.Пожелавам ти всичко да мине благополучно без значение къде ше е.

# 133
Благодаря Деси83, след последните коментари съм сигурна че ще предпочета окръжна, бих преглътнала малко по- лошите условия за сметка на спокойствието. Пожелавам и на теб всичко да мине блакополучно.

# 134
  • Burgas, Bulgaria
Момичета, търся мнение за д-р Радослав Горанов относно предстоящо секцио. Имали тук мами раждали при него. Той ми води женската консултация, но малко фиктивно заради болничните. Със сигурност ще раждам в Окръжна болница и се чудя, дали да го избера . Бременността ми се води рискова.

Общи условия

Активация на акаунт