ЛОНДОН - 8

• 103 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Привет, момичета!

Имам спешен въпрос - откъде да си купя адаптер за контактите им. Близо до camden market съм. Също може ли да препоръчате магазин за фототехника?

# 61
  • София
Здравейте, тази година решихме да посетим Лондон точно по Коледа. Въпросите ми са свързани с така наречения Boxing Day. Какви са цените на този ден? Голяма лудница ли е? На какви стоки правят най-големи намаления? Ще съм много благодарна, ако някой ми даде някакви подробности. Хубав ден на всички  Simple Smile

# 62
  • София
Привет, момичета!

Имам спешен въпрос - откъде да си купя адаптер за контактите им. Близо до camden market съм. Също може ли да препоръчате магазин за фототехника?

не съм момиче, но мога да ти кажа Simple Smile във всеки магазин за сувенири има Peace

# 63
  • София
Много благодаря    Hug

# 64
Здравейте, тази година решихме да посетим Лондон точно по Коледа. Въпросите ми са свързани с така наречения Boxing Day. Какви са цените на този ден? Голяма лудница ли е? На какви стоки правят най-големи намаления? Ще съм много благодарна, ако някой ми даде някакви подробности. Хубав ден на всички  Simple Smile

Аз лично не съм си го причинявала, така че съвети няма да мога да дам, но може да прочетеш малко информация тук http://www.visitlondon.com/things-to-do/shopping/londons-january-sales
Само планирайте пътуването си внимателно - доста линии ще са или частично затворени, или ще са на по-голям интервал от време.

# 65
  • София

Аз лично не съм си го причинявала, така че съвети няма да мога да дам, но може да прочетеш малко информация тук http://www.visitlondon.com/things-to-do/shopping/londons-january-sales
Само планирайте пътуването си внимателно - доста линии ще са или частично затворени, или ще са на по-голям интервал от време.
Благодаря, Славейче Hug

# 66
Здравейте,
Планираме семейно low cost пътуване до Лондон и търся апартамент. Харесах един в East Dulwich, но не мога да преценя колко далеч е от основните забележителности. Бихте ли ме ориентирали моля. Да не се окаже, че за градски транспорт ще дадем толкова, колкото за апартамент в по-централни части. Предварително благодаря  Simple Smile

# 67
Планувам уикенд в Лондон за следващата година и почвам, да чета от самото начало

# 68
Здравейте,
Планираме семейно low cost пътуване до Лондон и търся апартамент. Харесах един в East Dulwich, но не мога да преценя колко далеч е от основните забележителности. Бихте ли ме ориентирали моля. Да не се окаже, че за градски транспорт ще дадем толкова, колкото за апартамент в по-централни части. Предварително благодаря  Simple Smile

Виж на картата къде се намира, има ли спирка на метро наблизо.
Може да търсиш маршрут с обществен транспорт, така ще разбереш лесно ли се стига до центъра.

# 69
  • София
Здравейте,
isolda, апартаментът Ви се намира на 5 мили от Трафалгар скуаър Simple Smile.
С метро можете според гугъл мапс /пак взимам за ориентир Трафалгар/ да се придвижите от Charing Cross до Bakerloo за 10 тина минути и след това да продължите с автобус за половин час /ако няма задръствания, ако има..... Cry/ и 20 спирки. И разбира се да не пропуснем около километър пеша между прехвърлянията отделните спирки.
Или общо около час за прибиране. Като сложиш и минимум един час за отиване .... Аз лично не бих си причинил такова страдание, особено вечер, когато си капнал, но ти си знаеш най-добре.
Нямам представа какъв е като район. Безопасен или не? newsm78

# 70
Благодаря ви за отговорите. Поразгледах и аз по карта, но мненията на познаващи Лондон са още по-полезни. Далече май идва апартаментът.

# 71
isolda, по-добре не. От East Dulwich можеш да си хванеш само влак до Лондон Бридж. Всички пътувания ще трябва да ти започват и прилючват там. Влаковете са на всеки 15-20мин, което ще ви забавя допълнително. Освен това сутрин и вечер ще има доста пътуващи и няма да е много приятно пътуване.
Ако искаш нискобюджетни нощувки, потърси във всяка друга част на Лондон, но не южен. В южен Лондон няма много добре развита мрежа на метрото и се използват повече автобуси и влакове. Харесайте си нещо близко до метростанция. Например по червената Central линия. С нея може по-лесно да се придвижвате до забележителности в централен Лондон. Или по синята линия в северната й част.
Ако си харесаш конкретен район - пиши и ще ти кажа ако има лоша слава  Peace

# 72
Здравейте, много ми беше полезно прочетеното тук. Ето и нещо от мен.

EASYBUS - от Гетуик до Виктория. Нямаше никакъв проблем. Билетите купихме онлайн за символична сума. Имаха фиксиран час, но ни взеха и на по ранния автобус. Автобусите са на National express. Да се има в предвид че от Coach station (Автобусната станция) до метрото Виктория и градските автобуси са 500-600 метра по улиците.

Автобуси в Лондон. Ползвахме много такива. При слизане се натиска бутон. При качване автобусите се спират с махане на ръка. Ако няма слизащи и не покажете, че искате да се качите автобуса няма да спре.

Интернет. Силно препоръчвам да попитате оператора си за това как може да ползвате 3G в роуминг. Да се има в предвид, че по правило фирмените телефони са с по дървени тарифи и различни условия за роуминг. При мен на личния Теленор с активиране от *105# срещу 10 лв. получих 200мб за 7 дни. Имах бърз нет на всякъде и ми беше от голяма полза ползвайки Trip advisor, googlemaps, bgmama Simple Smile и много други.

Дано съм бил полезен.

# 73
Аз усилено се готвя за пътуване след  дни и отново имам няколко въпроса:
1. До колко часа работи гишето на Victoria, което връща парите от картите Oyster (ако някой въобще има представа) и само там ли могат да се връщат и съответно зареждат карти или и на други спирки на метрото?
2. Какво е горе долу разстоянието между Victoria Station и Victoria Couch Station? Понеже автобуса спира на първата, а трябва да отида на втората да чакам тансфера за летището.
3. И всъщност къде точно трябва да го чакам EasyBus-а на Victoria Couch Station, смисъл има ли табелка за спирка или нещо такова, защото аз гледах на Стрийт Вю, но не видях.
4. Колко струват автобусите без карта Oyster?
5. Събота и неделя мога ли да тръгвам по - рано от 9:30 без да се таксува на скъпата тарифа?
6. И последно - налага ми се да ползвам до хотела Overgraund оранжевата линия, която има супер много разклонения. Някой може ли да ми обесни ако се кача от спирка Euston дали мога да стигна до Crystal Palace и трябва ли да правя прекачвания и къде, защото не мога да разбера как работи това метро  Embarassed  Оранжевата и черната линия са ми много страшни Sad

Благодаря предварително  bouquet

# 74
Аз усилено се готвя за пътуване след  дни и отново имам няколко въпроса:
...
3. И всъщност къде точно трябва да го чакам EasyBus-а на Victoria Couch Station, смисъл има ли табелка за спирка или нещо такова, защото аз гледах на Стрийт Вю, но не видях.
...

Благодаря предварително  bouquet
На билета ти от easybus трябва да пише, че автобусът тръгва от Bay 10 на Victoria Couch Station . Отиваш на автостанцията и търсиш Gate 10 - там е. Victoria Couch Station e на 10-тина мин. от станцията на метрото Victoria station.

Общи условия

Активация на акаунт