ЛОНДОН - 8

• 103 489
  • 737
  •   1
Отговори
# 45
Благодаря за включването Роже Hug Поне да гледам къде да търся Laughing
Реджи намерих и при мен... Платила съм комисионна в размер на 0.80р. Laughing
При мен за 3-ма двупосочно билетите са на стойност 21 паунда (от/до Лутън), а съм платила комисионна 0.80 р
Дори не съм я отразила Laughing на фона на другите плащания  ooooh!  Joy

На фона на общите разходи в Лондон, комисионните просто се забравят  Sunglasses
ако някой пътува с раянер до Станстед,от тма има няколко фирми автобуси които стигат гарата Виктория за около два часа (в делнични дни) но минават през най-панорамните улици из целия град и е доста забавно,особено вечер.

# 46
  • Milano
sirmela, на коя спирка не ви е спрял?

Аз се надявам, след като Лондон Виктория му е първа спирка поне да тръгне.

Иначе четох подобни мнения, макар и стари (отпреди 3-4г) за Изибус.

Там видях и препоръка да се закупят билети предварително за тези автобуси ок. 1 1/2ч след пристигането (за Гетуик), защото паспортната проверка била дълга.

На сайта препоръчват 1 час.

Вие с какви наблюдения сте за Гетуик?

Аз съвсем съм изключила, че те не са в Шенген и се чудя за какъв паспортен контрол иде реч.

На фона на общите разходи в Лондон, комисионните просто се забравят  Sunglasses

Азиа, вчера хвърлих един общ поглед:

Скрит текст:
Arrivando a Londra si può avere una specie di shock monetario. Rispetto all'Italia, le cose costano il doppio o il triplo.

Намерих си отговори на въпросите, които търсех. После ще задълбочавам, ноо видях, че мaгазините им работят обикновено до към 18 #Crazy....тези хора в работно време ли пазаруват?

Плюс, че някои Травелкарти можеш да ги използваш след 9.30ч....roba da matti.

http://www.londra.ws/consigli_e_dritte_londra.htm

# 47
  • София
sirmela, на коя спирка не ви е спрял?

Аз се надявам, след като Лондон Виктория му е първа спирка поне да тръгне.

Иначе четох подобни мнения, макар и стари (отпреди 3-4г) за Изибус.

Бейкър стрийт ни беше спирката

# 48
За да спре автобуса предполагам, че трябва да се натисне бутон предварително. В самия Лондон не сме ползвали автобуси, но ползвахме от Оксфорд до Бленъм и обратно, като си натискахме бутончето за да ни спре на междинна спирка, където ни беше хотела.

# 49
  • София
За да спре автобуса предполагам, че трябва да се натисне бутон предварително. В самия Лондон не сме ползвали автобуси, но ползвахме от Оксфорд до Бленъм и обратно, като си натискахме бутончето за да ни спре на междинна спирка, където ни беше хотела.

Тук не става въпрос за такова спиране на автобус. Това е така за градския транспорт като си вътре.
Става въпрос за автобус на Нешънъл Експрес, който не спря на спирка, не защото не му махахме, а вероятно защото е нямало места.

# 50
Реджина,

не само че пазаруват ами са болни на тази тема,както и да се редят на опашки -това е любимият спорт на лондончани според мен,има ли опашка се подреждат и чакат с часове за каквото и да е,без да мърморят,без да се пререждат -неща типични за други страни  Sunglasses

цените са като в Италия относно ресторанти,барове,супермеркати,по-евтино е за шопинг през намаленията по оксфорд стр.ако се добереш до нея ,там е не море а окена от хора,голяма лудница става,но пък музеите (тоест културата) е гратис което е огромен плюс
имат магазини като хародс и селфридж каквито в Милано не са и сънували(ла ринашенте е бледо копие)
пазарите им са много интересни а не афро-пакистано-албански мегдан(в каквито са превърнати италианските пазари),с две думи друг свят и от време на време ,мисля ,всеки трябва да мине през Лондон за да види какво става там и да си даде сметка къде се намира спрямо него.

Съветвам да се върви пеш колкото се може повече,особено по южния бряг.

# 51
Здравейте, момичета!
Да попитам - къде в София мога да намеря преходник за контакти! Вече в няколко магазина проверявам и имат само преходници от английската към българската мрежа.
Благодаря!

# 52
Аз купих от магазин, където се продават части и аксесоари за компютри  Peace

# 53
  • София
Здравейте, момичета!
Да попитам - къде в София мога да намеря преходник за контакти! Вече в няколко магазина проверявам и имат само преходници от английската към българската мрежа.
Благодаря!
В Технополис има - ето http://www.technopolis.bg/bg/Batteries-%26-Chargers/%D0%90%D0%94 … -1500230/p/404203

# 54
Здравейте, тъй като ми се отвори едно неочаквано пътуване до Лондон за 3 дни и изчетох последните две теми, след което в главата ми стана пълна каша, искам да попитам няколко неща, които не ми станаха ясни.
Ще кацнем в Лутън и някъде четох, че от там може да се хване някакъв влак за 12 паунда до града - някой може ли да каже дали е вярно и кога е първият такъв влак.
Ако си букна easybook  от Лутън до Лондон трябва да се кача на големите автобуси на Нешънъл Еспрес или не? И къде точно са те горе долу, ако някой може да ме ориентиран.
Ще обикалям основните забележителности и  бих искала да попитам как мислите коя от двете опции за карта е по - подходяща за 2-3 дни? И дали картата Оустер е валидна само за метрото или и за автобусите? Също за тези карти могат ли да се "заредят" с пари на ръка т.е. аз давам пари на служителката и тя ми зарежда картата или задължително безконтактна карта трябва? И ако ми останат пари в картата после може ли да ми ги върнат пак на ръка?
И последно (може би за сега) видях тази промоция в сайта на музея на Мадам Тюсо https://www.madametussauds.co.uk/london/en/tickets/   Някой ползвал ли я е? Аз съм малко подозрителна към такива неща, които звучат прекалено изгодно и се чудя дали наистина другите атракциони могат да се ползват с този билет?
 #Crazy  Благодаря предварително, съжалявам, че зададох 100 въпроса.

# 55
  • София
Здравейте, тъй като ми се отвори едно неочаквано пътуване до Лондон за 3 дни и изчетох последните две теми, след което в главата ми стана пълна каша, искам да попитам няколко неща, които не ми станаха ясни.
Ще кацнем в Лутън и някъде четох, че от там може да се хване някакъв влак за 12 паунда до града - някой може ли да каже дали е вярно и кога е първият такъв влак.
Не зная за влак, винаги ползвам автобус.
Ако си букна easybook  от Лутън до Лондон трябва да се кача на големите автобуси на Нешънъл Еспрес или не? И къде точно са те горе долу, ако някой може да ме ориентиран.
Да, качваш се на автобусите на Нешънъл експрес. Когато се излезе от летището се тръгва на дясно и там са автобусите. Спирка № 10
Ще обикалям основните забележителности и  бих искала да попитам как мислите коя от двете опции за карта е по - подходяща за 2-3 дни? И дали картата Оустер е валидна само за метрото или и за автобусите? Също за тези карти могат ли да се "заредят" с пари на ръка т.е. аз давам пари на служителката и тя ми зарежда картата или задължително безконтактна карта трябва? И ако ми останат пари в картата после може ли да ми ги върнат пак на ръка?
Картата Ойстер е валидна и за автобусите.
Зарежда се на гише с пари в брой.
Останалите пари ти ги връщат обратно.
И последно (може би за сега) видях тази промоция в сайта на музея на Мадам Тюсо https://www.madametussauds.co.uk/london/en/tickets/   Някой ползвал ли я е? Аз съм малко подозрителна към такива неща, които звучат прекалено изгодно и се чудя дали наистина другите атракциони могат да се ползват с този билет?
Това са стандартни намаления за комбинирани билети. В сайта на London eye цените са абсолютно същите и са съвсем реални.
 #Crazy  Благодаря предварително, съжалявам, че зададох 100 въпроса.
Приятно пътуване  Laughing

# 56
Мога да добавя за влака. Преди няколко години пътувахме с влак Лутън-Лондон. Билетите могат да се купят online и да се доставят до англ. адрес или да се вземат от гарата с картата, с която е резервирана.
На този сайт може да потърсиш за кои часове има влак и на кои компании: http://ojp.nationalrail.co.uk/service/farefinder/search
Аз си получих билетите преди пътуването като използвах gabco. От летището до гарата има автобус. В билетите ни беше включен безплатно ползване на този автобус. Иначе цената беше 1 или 1.5 лири.

# 57
  • София
Момичета, нещо ме пое работата и нямах време да ви чета. Да ви кажа само за паспорта и Лутън- всичко става за секунди. Поставяш паспорта на означеното място и вратата пред теб се отваря. Ще се използва тази услуга Wink)) Относно easybus , повече няма да ги използвам, въпреки евтините билети, които купих три месеца предварително за по 1 паунд на посока, се наложи да хвана влак на връщане до Лутън. По чудо не си изпуснах самолета. Пристигнах на Бейкър стрийт 30 мин преди часа за тръгване. Минаха три автобуса на National Express пълни, които не ни качиха. Хората започнаха да се разпределят по 4-ма и да хващат таксита. Много стрес ми образуваха.... Имайте едно на ум!

# 58
Simple Smile Благодаря на всички за отговорите

# 59
Мегабус правят зимно намаление, като пускат безплатни билети за януари и февруари  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт