ЛОНДОН - 8

• 103 488
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте отново!
В продължение на предните ми питания искам да попитам Thameslink и City Thameslink Rail Station едно и също ли е?
Благодаря ви!

# 31
На летищата също  продават мулти -преходник.

Споделям две места където попаднах последния път в Лондон и ми харесаха като позиция,атмосфера,цена и качество на храната,което в Лондон ,се знае ,е рядко срещано.

Средно около 20 паунда на човек .

http://www.brewmaster-stjames.co.uk/   - Сохо

http://www.minories-london.co.uk/whats-on/ - Тауър Хил

има един магазин за спортни стоки на ниски цени и с голямо разнообразие на Пикадили ,не знам дали е пускан тук :

http://it.lillywhites.com/

# 32
...
има един магазин за спортни стоки на ниски цени и с голямо разнообразие на Пикадили ,не знам дали е пускан тук :

http://it.lillywhites.com/

Споменавали сме го. Реално това е магазин на SportsDirect.

азиа_asia, ти си извор на хубави заведения! Ще ги включа и тези в другата тема!  Laughing

# 33
Привет! Предстои ни пътуване до Лондон където пристигаме на 5.12 в 16ч. местно време на летище Heathrow. На следващият ден(6.12) излитаме рано сутринта от Gatwick. Запазихме хотел близо до Gatwick, но незнам как да се придвижим между летищата. разгледах и видях че няма метро до Gatwick... но все още ми е много неясно. Идеята ми е ако може от Heathrow да се придвижим до центъра и да поразгледаме малко забележителности, след което вечерта да се придвижим до Gatwick. моля дайте съвети как и с какво да се придвижим. Благодаря предварително. ще очаквам с нетърпение отговори и ако знаете цените на съответните транспорти, и с кой транспорт ще се придвижим най-бързо 😬

# 34
  • Milano
Ще задам тъп въпрос  Laughing, обаче ме заболя главата от информация.

Изибус от Гетуик до Лондон Виктория е в ''сътрудничество'' (или както и да се води на бг) с Нешънъл Експрес, т.е. се качвам на автобус на последните (вместо минибуса) с билета на първите?

И от любопитство: комисионната за плащане на билетите с карта Виза или Мастеркард каква е?

Поразнищих им сайта, обаче не я намерих.

Поне тръгват от Терминал Юг, където пристигам и спират близо до хотела.

Гетуик Експрес в този ден нямал да върви, заради ремонтни дейности.

# 35
  • Луната
Ще задам тъп въпрос  Laughing, обаче ме заболя главата от информация.

Изибус от Гетуик до Лондон Виктория е в ''сътрудничество'' (или както и да се води на бг) с Нешънъл Експрес, т.е. се качвам на автобус на последните (вместо минибуса) с билета на първите?

Точно така

И от любопитство: комисионната за плащане на билетите с карта Виза или Мастеркард каква е?

Не съм сигурна дали има комисионна.  При мен за обмяната в паунди ми начислиха някаква тякса

Поразнищих им сайта, обаче не я намерих.

Поне тръгват от Терминал Юг, където пристигам и спират близо до хотела.

Гетуик Експрес в този ден нямал да върви, заради ремонтни дейности.

# 36
  • Milano
Мерси, Woman^In^White.

Има комисионна при плащане с карта при онлайн закупени билети, на гише не.

За Нешънъл експрес ми дава 1 лира.

пп. аз съм по ''точностите'', искам да ги знам.

А при плащане с карта в хотелите има ли комисионна, освен смяната на валутата?

За моят евентуален хотел четох, че имало такава от 3-4% (не че ще им платя кеш).

# 37
  • Луната
Реджина нямам спомен да са ми взимали комисионна при закупуване на онлайн билети от Изибус Thinking Като тръгнеш да плащаш упоменават ли ти, че ще ти вземат такава комисионна?
А хотела го резервирах от неговият си сайт и платих само тази сума (онлайн), която си беше обявена. Вече банката си ми взе такса за превалутирането. Картата ми е дебитна Мастеркард

Нека и някой друг се включи... и сподели плащал ли е такава комисионна

# 38
  • Milano
Реджина нямам спомен да са ми взимали комисионна при закупуване на онлайн билети от Изибус Thinking Като тръгнеш да плащаш упоменават ли ти, че ще ти вземат такава комисионна?
А хотела го резервирах от неговият си сайт и платих само тази сума (онлайн), която си беше обявена. Вече банката си ми взе такса за превалутирането. Картата ми е дебитна Мастеркард

Нека и някой друг се включи... и сподели плащал ли е такава комисионна

Да, упоменават. Но беше след като попълниш данните (адрес и т.н.), а аз не ги попълних.

Пише го и тук:

http://www.easybus.com/it/assistenza-clienti/domande-ricorrenti/how-can-i-pay

За хотела, в сайта не пише нищо.

Това за комисионната беше един от отзивите и тъй като и Изиджет взимат такса за плащане с карта, която не е издадена от ВБ се питах дали не им е практика за чуждестранните карти?

# 39
  • София
Реджи, Hug на мен изибус ми взеха такса GBP 0.5
Но честно да ти кажа при положение, че двата билета отиване и връщане за двама човека излязоха 5,90 GBP или с таксата общо GBP6.40 ми бе все тая.
Ако ги купувах от летището или от автогарата щяха да ми излязат общо 40 GBP.
Според мен е важна крайната цена, все ми е тая какви са междинните суми Grinning
Ето и потвърждението от Изи бус.

Dear Rosen

Booking Confirmation

Thank you for booking with easyBus. Your order number(s) is/are 6725184760,6725185730.    
You must print your tickets to show the driver. You may print your tickets at any time before travel, from your "my account" section found at the top right of the easyBus website.

Your Charges & Payments
Transaction Amount: GBP6.40

Your Itinerary:

Booking Number    : 6725184760
Date    : 08/10/2015
Depart    : LUTON AIRPORT Luton Airport
Time    : 14:35
Date    : 08/10/2015
Arrive    : CENTRAL LONDON /VICTORIA Victoria Coach Stn
Time    : 15:55
Seats    : 2

Booking Number    : 6725185730
Date    : 11/10/2015
Depart    : CENTRAL LONDON /VICTORIA Victoria Coach Stn
Time    : 19:00
Date    : 11/10/2015
Arrive    : LUTON AIRPORT Luton Airport
Time    : 20:15
Seats    : 2

# 40
  • Milano
Благодаря, Роже. То е ясно, че няма да е висока.

На мен отиване и връщане за 3-ма ми излиза ок. 32-33 пауда с Изибус и 38 с Нешънъл Експрес.

# 41
  • Луната
Благодаря за включването Роже Hug Поне да гледам къде да търся Laughing
Реджи намерих и при мен... Платила съм комисионна в размер на 0.80р. Laughing
При мен за 3-ма двупосочно билетите са на стойност 21 паунда (от/до Лутън), а съм платила комисионна 0.80 р
Дори не съм я отразила Laughing на фона на другите плащания  ooooh!  Joy

# 42
  • Чикаго / София
Благодаря и аз за темата. И нашето пътуване приближава, а още нищо не съм организирала. тази седмица трябва да седна и да попрочета повечко неща. Особено за превоза, хич не ми е ясно.

# 43
  • София
Здравейте!
Искам да ви споделя разочарованието си от Нешънъл Експрес. Купих билетите онлайн месец преди пътуването ни.
Първо - като пристигнахме в петък чакахме над час на летището на една огромна опашка да се качим за към Лондон от Лутън.
Второ - бяхме си купили билети и за връщане. Но имайки вече опит от пристигането си и чакането, решихме да отидем за по-ранният рейс, че ако чакаме да има време. Случи се нещо, което не сме очаквали за час и 20 минути чакане, мина един единствен автобус и той не спря.
За това време минаха два автобуса на Грийн лайн и двата бяха по разписание. На третият се качихме и ние и успяхме да стигнем навреме, но бяхме адски притеснени.
Силно ви препоръчвам Грийн лайн. И на Лутън организацията им беше перфектна и от Лондон също.

Приятно изкарване на всички тръгнали за този прекрасен град!

# 44
Здравейте отново!
В продължение на предните ми питания искам да попитам Thameslink и City Thameslink Rail Station едно и също ли е?
Благодаря ви!
Thameslink оперира определени линии на железницата.
City Thameslink Rail Station е спирка/гара.

Привет! Предстои ни пътуване до Лондон където пристигаме на 5.12 в 16ч. местно време на летище Heathrow. На следващият ден(6.12) излитаме рано сутринта от Gatwick. Запазихме хотел близо до Gatwick, но незнам как да се придвижим между летищата. разгледах и видях че няма метро до Gatwick... но все още ми е много неясно. Идеята ми е ако може от Heathrow да се придвижим до центъра и да поразгледаме малко забележителности, след което вечерта да се придвижим до Gatwick. моля дайте съвети как и с какво да се придвижим. Благодаря предварително. ще очаквам с нетърпение отговори и ако знаете цените на съответните транспорти, и с кой транспорт ще се придвижим най-бързо 😬
Няма метро между Хийтроу и Гатуик, но има автобусен трансфер между двете летища.
За да стигнете от Хийтроу до центъра, използвате метрото и слизате на Piccadilly Circus. От там си правите една разходка като крайната ви цел е гара Victoria. От нея имате директен транспорт до Гатуик с влак или с рейс на National Express. Цените и часовете на влаковете ги проверете на сайта на National Rail.

Общи условия

Активация на акаунт