ЛОНДОН - 8

• 103 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Не знам за този пас, но пътуванията с автобус са достатъчно евтини с ойстър -1.50 за 1 пътуване и май 4.50 за цял ден, та ако в паса не се включва нещо друго е много по-скъпо

# 691
  • София
Това означава ли, че ако си купя Ойстър, захранена с кредит от 5 лири и пътувам с нея три дни, по едно пътуване  на ден, ще ми е достатъчна и не се налага да я презареждам?

# 692
Да  Peace даже по две можеш, ако хванеш автобусите в рамките на 1 час. Важи само за автобусите.

# 693
Здравейте!
Другият месец съм в Лондон за 1-ви път и ме интересува горе-долу колко паунда ще са ми нужни за 3 дни? Единствено като цени гледах комбиниран пропуск за 3 атракции (london eye, sea life и още нещо, забравих) за около 50 паунда мисля.
Това говорим при положение да разгледам колкото се може повече неща за тези 3 дни. Въпросът ми е дали грубо 300 паунда ще са достатъчни?

# 694
  • Пазарджик
Здравейте, момичета. Предстои ми пътуване до Лондон Ноември месец, от 4 до 7, ще пътувам с Ryanair и ще кацна на Stansted airport в 23,40, та въпроса ми е: Най - лесния и евтин вариант за транспорт до улица Modern Hill ( тук ни е квартирата) Хазяите ми казаха да стигна до Стратфорд и след това да се прехвърля на метрото на линия Jabulee за няколко спирки - това ли е най- удачния вариант или  Има друг директен начин по който мога да стигна до там? Също така гледахме за трансфери от Летището до Стратфорд - easy bus и national express - като да си запазим билети от тук. Друг въпрос, който имам е за времето от и до летището с тези две компании - за пътуването от летището до лондон си смятам един час предварително, т.е. щом полета ми каца 23.40 да запазя автобуст за 00,30 часа, но на обратно не знам как да преценя полета ни е в 16,50 часа , т.е. мисля трансфер от стратфорд към 12,30 или 13 часа, за да имаме някакво време на летището по рано, така ли е редно? Ще пътуваме (аз и приятеля ми)  за първи път неорганизирано и ни е малко притеснено. За пътуването и градския транспорт разбрахме че най добре е да използваме ОЙстер карти - но видях че имат и някаква Визитор ойстер карта - може ли да ми дадете малко повече информация и за тези карти. Благодаря ви предварително и надявам се да се разбира какво съм написала, защото много се вълнувам и пиша набързо и продължавам да чета другите теми, за да си направя програма какво да посетя Simple Smile Лек ден!
Здравейте. Аз преди два дни се върнах от Лондон и пътувах същите полети на отиване и връщане. Моят съвет е по -добре да си закупите билети малко по-късно от 00,30 часа. При мен имаше закъснение при кацането с половин час и отделно докато минете паспортна и митническа проверка може да ви отнеме поне 20 минути, така че имайте го в предвид. За връщането автобуса в 12,30 или 13,00 часа ще хванете е без значение, защото ще стигнете така или иначе преди полета цели три часа по рано и ще имате предостатъчно време. Автобуси има на всеки половин час .Билети може да си закупите на всяка спирка.

# 695
Здравейте. Аз преди два дни се върнах от Лондон и пътувах същите полети на отиване и връщане. Моят съвет е по -добре да си закупите билети малко по-късно от 00,30 часа. При мен имаше закъснение при кацането с половин час и отделно докато минете паспортна и митническа проверка може да ви отнеме поне 20 минути, така че имайте го в предвид. За връщането автобуса в 12,30 или 13,00 часа ще хванете е без значение, защото ще стигнете така или иначе преди полета цели три часа по рано и ще имате предостатъчно време. Автобуси има на всеки половин час .Билети може да си закупите на всяка спирка.
За връщане си купих билети за 13:20ч от  спирка: 155 Bishopsgate(до спирка на метрото Ливърпул стрийт) на easyBus. Някакви препоръки?... пише 10 мин по-рано да си на спирката, ден събота се пада. Точно на адреса ли е спирката, гледам я със стрийт вю, пише там bus на въпросното място?

# 696
Здравейте!
Другият месец съм в Лондон за 1-ви път и ме интересува горе-долу колко паунда ще са ми нужни за 3 дни? Единствено като цени гледах комбиниран пропуск за 3 атракции (london eye, sea life и още нещо, забравих) за около 50 паунда мисля.
Това говорим при положение да разгледам колкото се може повече неща за тези 3 дни. Въпросът ми е дали грубо 300 паунда ще са достатъчни?

Много зависи.
Препоръчвам предварително да видиш цените на атракциите, които искаш да посетиш.
Как планираш да се придвижваш? Включи цената на картата за градски транспорт. За три дни максимумът, който може да изхарчиш ще е към 33паунда, но зависи колко пътуваш и от къде до къде.
Къде ще се храниш? Ако ще ядеш по заведения - поне 15-20паунда на хранене, ако ще си купуваш сандвичи от супермаркет - 3паунда е сандвич, с напитка и снакс. Кафето е около 3 паунда

# 697
  • София
Скрит текст:
Здравейте. Аз преди два дни се върнах от Лондон и пътувах същите полети на отиване и връщане. Моят съвет е по -добре да си закупите билети малко по-късно от 00,30 часа. При мен имаше закъснение при кацането с половин час и отделно докато минете паспортна и митническа проверка може да ви отнеме поне 20 минути, така че имайте го в предвид. За връщането автобуса в 12,30 или 13,00 часа ще хванете е без значение, защото ще стигнете така или иначе преди полета цели три часа по рано и ще имате предостатъчно време. Автобуси има на всеки половин час .Билети може да си закупите на всяка спирка.[/quote]
Здравейте! Колебая се, дали има смисъл да купувам билети за Нешънъл Ексрес предварително, или не. Ние ще летим с късния полет и след като винаги има вероятност полетът да закъснее, наистина не знам, струва ли си да вземам билетите предварително, или да рискувам на място. Приемам всякакви съвети, а и отделно не разбрах каква е цената на Нешънъл Експрес на място, в сайта виждам само цена при он-лайн покупка, различават се, ако купя на летището?

# 698
  • Пазарджик
Скрит текст:
[/spoiler]Здравейте! Колебая се, дали има смисъл да купувам билети за Нешънъл Ексрес предварително, или не. Ние ще летим с късния полет и след като винаги има вероятност полетът да закъснее, наистина не знам, струва ли си да вземам билетите предварително, или да рискувам на място. Приемам всякакви съвети, а и отделно не разбрах каква е цената на Нешънъл Експрес на място, в сайта виждам само цена при он-лайн покупка, различават се, ако купя на летището?
[/quote]На място е 10 паунда еднопосочно до Стратфорд, а двупосочно 15 / не съм сигурна, обаче в какъв период  от време може да се ползава двупосочния/

# 699
Току-що се върнах от Лондон. Всичко най-хубово мога да кажа за този град. Преди да замина задавах много въпроси за транспорта, за картите ойстер и т.н. В общи линии мога да кажа, че имаше големи разминавания между съветите и действителността. Добре ще бъде съвети дават хора, които живеят там и имат поглед върху много неща или от хора които скоро са се върнали. От свободните съчинения или стари представи няма нужда. Ако имате конкретни въпроси и ако мога да ви отговоря, а не да си съчинявам съм на ваше разположение.

# 700
Бабе, кажи къде имаше разминавания.

# 701
И мен ме интересува къде е разликата.  Предстои ми пътуване и смятах да взема ойстер. Моля,  сподели.

# 702
Аз бях със семейството си-двама възрастни и дете на 11 години точно цели 5 дни. Всички ме съветваха да си вземем ойстер карта , заредена със седмична травелкарта и допълнително заредена сума за транспорта от летището ( Хийтроу -терминал 4) отиване и връщане. За детето ми казваха да взема детска седмична травелкарта (била на половината на цената за възрастни). Първо-за децата няма 7-дневна травелкарта- има само zip. Купува се ойстеркарта и се зарежда сума. Добре, че направихме така, защото като се връщахме си взехме 5 пауда за картата и сумата, която не бяхме използвали. За възрастните- ние се връщане на шестия ден, картата е още валидна (нали е за 7 дни) и така не ни се връщат нито 5 пауда за картите, нито останалата неизползвана сума. Недоволството ми не е свързано толкова със загубата на някакви 20-30 паунда, а с неточната информация, която дават някои хора. Като нямат информация, по-добре да замълчат. 30 паунда са нищо за Лондон, красив, хубав, но и доста скъп град. Има един сайт Oyster calculator и може много точно да си направите сметка, колко трябва да дадете за транспорт. Ние много обекти посетихме, много пътувахме с градския транспорт, ходихме с параход до Гринуичи т.н. Ако нещо друго ви интересува-питайте, ако знам ще ви отговоря.

# 703
Здравейте,
да се присъединя и аз с информация относно 5-дневния престой който имахме в Лондон.

За трансфера:
С Изибъс - никакви проблеми, съветвам веднага когато имате самолетните билети, да не се бавите, а веднага да резервирате трансфера - колкото по-рано, толкова по евтино. На отиване полета закъсня с 2 часа, но безпроблемно ни качиха, не са правили проблеми. Пътува се около час и половина.

За атракциите и транспорта:
Използвахме Лондон Пас - тридневен. Според мен си заслужава, следях го - постоянно пускат промоции с -10% отстъпка, тоест за 85 паунда на човек. Обхваща почти всичко по-важно без Сейнт Поул, Окото, Мадам Тюсо и Аквариума.
За транспорта съм малко разочарован - затова и виждам в темите че постоянно се задават въпроси за него. Взехме си с Лондон Пас и Visitor Oyster Card с 25 паунда. Не ни стигнаха и я зареждах допълнително веднъж с 10 паунда и после два пъти по 5 паунда. Предполагам защото всеки ден ни се налагаше да пътуваме между първа и втора зона и между втора и четвърта. Единият ден понеже се връщахме от футболен мач и тълпите бяха огромни на метростанцията бяха отворили вратите и не можахме да се маркираме с картите че влизаме в метрото. На излизане в Страдфорд се маркирахме и понеже системата не може да отчете откъде сме влезли ни чарджи с целия дневен лимит 9.30 паунда. Абе тия англичани всичко са направили само да ти приберат парите.

За настаняването:
Силно препоръчвам този апартамент, оборудван е със всичко, ново, чисто, а и се оказа че го държат българи. Намира се в Страдфорд - 2 зона, на 5 мин. пеша от Страдфорд Стейшън от която имате доста опции за пътуване до центъра - основно използвахме Central line i Jubilee Line на метрото. Точно зад Страдфорд Стейшън е Westfield - най-големия шопинг център в Англия. Срещу гарата е и Страдфорд Център - пак шопинг център но от евтините - там има Лидъл и др. Страхотна локация като цяло. Там е и Олимпийския парк построен за Олимпиадата 2012.
http://www.booking.com/hotel/gb/apple-apartments-stratford.bg.html

За атракциите:
Ден 1:
- катедралата Сейнт Пол /това църкви и катедрали да имат вход не го разбирам/
- наблизо е Музея на Лондон /безплатен/
- Милениум Бридж
- Тейт Модерн /безплатен/
- Шекспир Глоуб /с Лондон Пас/
- Катедралата Саутуорк /безплатна/
- Лондон Бридж Експириънс /с Лондон Пас/
- Тауър Бридж /с Лондон Пас - влизане с предимство/
- Лондонската Кула /с Лондон Пас - влизане с предимство/

Ден 2:
- Лондонското око
- Биг Бен
- Уестминстърското абатство /с Лондон Пас/
- Чърчил War Rooms /с Лондон Пас/
- разходка през Сейнт Джеймс Парк до Бъкингамския дворец
- двореца Сейнт Джеймс
- Трафалгар Скуеър и Националната галерия
- Пикадили Съркъс
- разходка по Олд Бонд стрийт и Ню Бонд стрийт и оттам по Оксфорд стрийт
- Британския музей

Ден 3:
- Замъка Уиндзор - най-добре рано сутрин до към обяд да може да се върнете
- слизате на Падингтън стейшън и оттам към Кенсинтън палас /с Лондон Пас/
- Ройъл Албърт Хол /с Лондон Пас/
- Научния музей /с Лондон Пас може да гледате 4Д филмче/
- Природонаучния музей
- Виктория и Албърт /не работеше/

Също така силно препоръчвам разходка до Canary Wharf - където са небостъргачите и централите на всички световни банки, доста е внушително. И оттам към Гринуич.

За заведенията:
препоръчвам веригата Wetherspoon - с доста по-добри цени са от всички останали заведения по центъра. Например 5 основни ястия, 5 бири и 3 лимонади - за 70 паунда. Бирата е по 3 паунда, на другите места е по 5-6 паунда
Аз лично посетих THE LIBERTY BOUNDS - точно до Лондонската Кула и THE GATE CLOCK в Гринуич.
Ето списък с адресите на всичките им заведения:
https://www.jdwetherspoon.com/pubs/all-pubs

# 704
За Окото, Мадам Тюсо и Аквариума използвайте заплащане през интернет още от България. Така спестявате пари и време. Добре е първо да посетите Мадам Тюсо и после в 90 дневен срок трябва да посетите останалите. Ако искате да дадете малко повече пари за хотел, но за супер локация вижте апартамент-хотела на 3 Ryder Street chambers. Само добри думи. Давате пари за хотел, но сте на 10 минути пеша от Бъкингамския дворец, на пешеходно разстояние от Окото, мадам Тюсо, Oxford str. и т.н. Въпрос на преценка.

Общи условия

Активация на акаунт