ЛОНДОН - 8

• 103 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Аз бях със семейството си-двама възрастни и дете на 11 години точно цели 5 дни. Всички ме съветваха да си вземем ойстер карта , заредена със седмична травелкарта и допълнително заредена сума за транспорта от летището ( Хийтроу -терминал 4) отиване и връщане. За детето ми казваха да взема детска седмична травелкарта (била на половината на цената за възрастни). Първо-за децата няма 7-дневна травелкарта- има само zip. Купува се ойстеркарта и се зарежда сума. Добре, че направихме така, защото като се връщахме си взехме 5 пауда за картата и сумата, която не бяхме използвали. За възрастните- ние се връщане на шестия ден, картата е още валидна (нали е за 7 дни) и така не ни се връщат нито 5 пауда за картите, нито останалата неизползвана сума. Недоволството ми не е свързано толкова със загубата на някакви 20-30 паунда, а с неточната информация, която дават някои хора. Като нямат информация, по-добре да замълчат.
Връща се само сумата заредена като pay as you go (не седмична травъл карта) както и депозита, поне така пише в сайта на tfl

No longer need your Oyster card?
Unused pay as you go credit stays on your Oyster card until you want to use it. If you don't need your Oyster card anymore, you can get a refund of any remaining pay as you go and your deposit.

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/replacements-and-refunds/o … -and-replacements

Няма детска ойстер карта с изключение на zip, но на visitor oyster или обикновена oyster може да поискате да ви въведат намаление за деца.

If you are visiting London and travelling with children aged 11 to 15 who haven't got a Zip Oyster photocard, you can still benefit from reduced rate travel for them. You can get a discount set on an Oyster or Visitor Oyster card that will allow them to pay as you go at half adult-rate for up to 14 days.

This discount is called the Young Visitor discount and can be set by a member of staff at:

Any Tube station
TfL Rail station ticket offices
Visitor Centres (excluding Gatwick Airport)
Victoria National Rail station ticket office
To get the Young Visitor discount you and your child must be together when asking for it to be set.

https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/travel-for-under-18s/trave … ing-with-children

# 706
Не се връща депозита от 5 паунда, както и сумата заредена като pay as you go, преди да е изтекъл срока на седмичната травелкарта. Не говоря за връщане на сумата от седмичната травелкарта (32.40 паунда).Затова не е желателно купуване на седмична карта, ако стоите по-малко от 7 дена. Не говоря и за детска ойстер карта. Много от форума ми даваха съвети, че ойстер карта се зарежда от служител със седмична травелкарта на половин цена- 16.20 или нещо подобно). Такава карта няма, а наистина ойстер картата се зарежда pay as you go с намаление за деца.

# 707
За да бъда абсолютно точна и тази сума се връща, но само по банков път след изтичане срока на седмичната карта.

[/quote]

# 708
Извинявам се на всички, които съм засегнала с думите си. Може би грешката е в мен. Мислех, че получавам проверени практически съвети. Всеки тръгнал за някъде чете информация от официални сайтове. В сайта на TFL пише още, че много хора не си търсят депозита, а го оставят като дарение. Нека да споделяме практически съвети, така само може да си помогнем взаимно. На всички, които тръгват или имат намерение да посетят Лондон пожелавам приятни емоции.

[/quote]
[/quote]

# 709
Мисля, че е най-добре да се чете в сайта на tfl. Там всичко е описано доста подробно и според мен е най-достоверния източник на информация.
Информацията за транспорта и цените е доста обемна, за да може да се синтезира в няколко изречения. Според това кога, къде и колко ще пътуваш има различни опции. Почти е невъзможно да обхванеш всички варианти, ако си посетил града за няколко дни и без да си чел предварително, а понякога стават и недоразумения заради погрешна интерпретация.  Peace

# 710
Аз например имах едно последно пътуване с метрото до Виктория Стейшън. В Ойстер картата имаше 2.30 паунда, а пътуването струваше 2.40 паунда. Късмет, заради 0.10 паунда не ме пусна. Пробвах с две различни безконтакни дебитни карти издадени от БГ, но не стана, изписа ми Seek Assistanse. Така че не разчитайте особено на тях. Та се наложи да презаредя картата с още 5 паунда, понеже това е минималната сума за зареждане.

# 711
Като стана дума пак за лондонския транспорт да попитам за пенсионер за 3 дни, дали има по изгоден вариант от оистер

# 712
  • Варна

За заведенията:
препоръчвам веригата Wetherspoon - с доста по-добри цени са от всички останали заведения по центъра. Например 5 основни ястия, 5 бири и 3 лимонади - за 70 паунда. Бирата е по 3 паунда, на другите места е по 5-6 паунда

https://www.jdwetherspoon.com/pubs/all-pubs

Подкрепям , храната е вкусна и не е чак толкова скъпо. Имат голям избор на бира. Била съм в няколко техни пъба, извън Лондон обаче.

Ние много обекти посетихме, много пътувахме с градския транспорт, ходихме с параход до Гринуичи т.н. Ако нещо друго ви интересува-питайте, ако знам ще ви отговоря.
Наистина ли с параход сте пътували или е било с обикновено корабче ?

Благодаря, на всички за доуточняването на тарифите за транспорт. Какво представлява  детската zip карта за пътуване ?

# 713
  • София
Реджина нямам спомен да са ми взимали комисионна при закупуване на онлайн билети от Изибус Thinking Като тръгнеш да плащаш упоменават ли ти, че ще ти вземат такава комисионна?
А хотела го резервирах от неговият си сайт и платих само тази сума (онлайн), която си беше обявена. Вече банката си ми взе такса за превалутирането. Картата ми е дебитна Мастеркард

Нека и някой друг се включи... и сподели плащал ли е такава комисионна

Да, упоменават. Но беше след като попълниш данните (адрес и т.н.), а аз не ги попълних.

Пише го и тук:

http://www.easybus.com/it/assistenza-clienti/domande-ricorrenti/how-can-i-pay

За хотела, в сайта не пише нищо.

Това за комисионната беше един от отзивите и тъй като и Изиджет взимат такса за плащане с карта, която не е издадена от ВБ се питах дали не им е практика за чуждестранните карти?

Роже,  ако все още четеш - как направи тая магия с цените на  автобуса? Ние ще кацнем на Лутън, но сме с  Уизеър, та се чудя обвързана ли е покупката с авиокомпанията?

# 714
 Да добавя нещо за транспорта (от опит, от преди 2 седмици) - казаха ми на една от метростанциите, че ако имаш повече от 10 паунда останали в Ойстера- не може да ти върнат парите. И човекът-служител ми показа нагледно, че не става (имах 11,40). 5-те паунда за пластиката не влизат в тия 10. И като си върнеш остатъка чрез машинките всичко е на монети. Аз така се оказах с над 30 паунда на монети (от 3 карти)  Laughing
 За Тауър бридж да споделя нещо, че малко се разочаровах. Взехме си билети за стъкления под през сайта уж с намаление за 8 пауна всеки и като отидохме... опа 6 паунда. Сега гледам, че в сайта са също 6 паунда. Явно са решили за месец октомври да направят намаления, но аз си взех билетите още септември Sad
 За лифта на Emirates, понеже питах преди- има красива гледка, при хубаво време. Има и директен автобус (няколко дори) от Гринуич до началото на лифта. А в Гринуич преди имаше отвън на обсерваторията достъп до 0-вия меридиан и за да не си плащаш ходихме там  Laughing но вече е оградено и не може да се ходи там.

# 715
Здравейте, отностно Травъл картите издадени от железниците, които могат да се ползват офертите 2in1, гишетата от които могат да се издадат с какво работно време са ? И освен на Виктория, Падингтън и Кинг Крос, другаде къде може, понеже се се спомена от големите гари, но точно от кои може и къде да проверя за работно време ?

# 716
You can buy Travelcards from the ticket offices of the following mainline rail station ticket offices:Paddington, Marylebone, Euston, Kings Cross, St Pancras, Liverpool Street, London Bridge, Charing Cross, Waterloo, Fenchurch Street and Victoria.

Ние бяхме на гарата малко след 19 и 30 и още беше отворено.

# 717

Какво представлява  детската zip карта за пътуване ?

Детска карта със снимка. Ако детето не живее в Лондон, няма смисъл да се прави такава.

♥♥ Fiesta, аз не знам да има някакви варианти с отстъпки за пренсионери.

# 718
Много атракции са с по-ниски цени за хора над 65 години, но за пътуване с ТФЛ няма намаления.

# 719
Не знам за тази тема ли ми е въпросът, но ако някой знае, моля да ми помогне Praynig
Ще бъда 2 седмици в лондон, и трябва да пътувам до Портсмут, казаха ми че има влак от Виктория стейшън, мог али да купя онлайн /моля за линк/ и кой начин на транспорт/карта би ми бил най-изгоден, ако искам да посетя и музеи /мадам Тюсо, природо научния, Кенсингтън и др/. Благодаря на отзовалите се bouquet

Общи условия

Активация на акаунт