ЛОНДОН - 8

• 103 501
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Намерих в нета входни такси за музеи в Лондон http://www.ekskurzia.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%BA%D1%81%D0%B8  ,може да е полезно за някой.
А ако трябва да се избере само едно посещение на музеи  Thinking,кое бихте избрали ?

# 721
Не разбрах дали включва въпроса и безплатните, защото този на науката ми е абсолютен фаворит.
От платените съм влизала навсякъде без в аквариума и зоологическата градина /съвсем умишлено/ и смятам, че Кулата Лондон е най-добре, просто защото не съм влизала в нещо подобно другаде.

Влизането в музеите обаче е силно зависимо от личните интереси на всеки, възрастта му, прогнозата за времето и т.н. и смятам, че няма еднозначен отговор.
В интерес на истината катедралата Сейнт Пол, може да стане от платена в безплатна атракция, ако попаднете там в неделя сутрин или в някой от празниците.

# 722
тоно в Лондон има достатъчно безплатни музеи за поне една седмица. А какво ще изберете е според личния интерес, ако аз харесвам история и мога да седя в Британския музей цяла седмица, това не означава, че и ти си така

# 723
Благодаря ви,по принцип всичко харесвам Embarassed   Hug,една седмица ще бъда, и ме питаха къде най - много искам да отида ,а аз "навсякъде",  Simple Smile. Допитвам се до вас ,за да добия представа, а от платените атракции,кои си заслужават - 2-3 ,видях комбиниран билет,може би това newsm78 .

# 724
При лошо време качването на Окото не е кой знае какво. Аквариума също не ме впечатли. Но ми  хареса много в Уестминстърското Абатство, което в темата сякаш не е в топ10.
За тези, които ще посетят Лондон декември и си падат по увеселителни паркове и атракции, на 18.11 отваря Winter Wonderland.

# 725
При лошо време качването на Окото не е кой знае какво. Аквариума също не ме впечатли. Но ми  хареса много в Уестминстърското Абатство, което в темата сякаш не е в топ10.
За тези, които ще посетят Лондон декември и си падат по увеселителни паркове и атракции, на 18.11 отваря Winter Wonderland.

Полезна информация, следя за всякакви забележителностти,а за топ 10 на забележителностти  това намерих в нета сит.Така ,че всяка информация ще е полезна . А ние сме от 16.11 ,да вземе да посетим  Winter Wonderland,повече информация имаш ли ?

# 726
# 727
От безплатните - British Museum, Science museum, Natural history museum
От платените - Тауър (ако разбирате добре английски изчакайте тур с един от бийфийтърите, много е интересно и забавно)

# 728
Някой дали ще може да ме посъветва - от гара Падингтън (автомат или гише трябва да търся?) мога ли да купя Groupsave билети или е възможно само предварително онлайн?
Благодаря  Hug

# 729
  • Варна

Какво представлява  детската zip карта за пътуване ?

Детска карта със снимка. Ако детето не живее в Лондон, няма смисъл да се прави такава.

Мерси  bouquet

# 730

Какво представлява  детската zip карта за пътуване ?

Детска карта със снимка. Ако детето не живее в Лондон, няма смисъл да се прави такава.

Мерси  bouquet

Ако няма да правите зип карта, купувате ойстър и молите служител да приложи Young visitor discount към нея https://tfl.gov.uk/fares-and-payments/travel-for-under-18s/trave … dren?intcmp=25255

# 731
От безплатните - British Museum, Science museum, Natural history museum
От платените - Тауър (ако разбирате добре английски изчакайте тур с един от бийфийтърите, много е интересно и забавно)

От безплатните бих добавила Victoria and Albert музея (много близо е до Natural history и Science museum, заслужава си) и National Gallery, особено ако харесвате картини. Лично харесвам и ТАТЕ модерн, срещу ст. Пол катедралата е. И още много има, но за начало тези стигат. Simple Smile
Още един глас за Абатството.

Ноември откриват и новият Design Museum (графичен и индустриален дизайн, архитектура,мода и тн) в прекрасна реставрирана стара сграда на Kensington Hight Street. Предполагам няма да е безплатен, както старият не беше.

Somerset House е прекрасно място за различни изложби, представления и ледена пързалка от средата на ноември. Почти всичко е безплатно.

# 732
    Здравейте! Съвсем случайно ни се отвори възможност да посетим Лондон за един ден от Париж с влака. Ще разполагаме с времето от 10 сутринта до 19:30 вечерта приблизително. Никога не съм правила планове за Лондон, сега започвам да чета темата назад, ще разгледам първата страница, но времето ми е много ограничено и не знам дали ще успея навреме.

Много моля, ако някой има търпение да ми каже примерен маршрут за един ден и как е по-добре- с туристически ( двуетажен) автобус или пеша, или с обикновен автобус, нали и той е двуетажен Simple Smile)
 Трябва ли да си купувам карта за метрото , вероятно има дневни, сигурно важат и за автобусите (това сигурно го пише на първа стр., дано не е само на англ.)

Чудя се и колко лири да си обменя, то не че не знам, че колкото повече, по-добре. Само да не е дъждовно, че ще е в средата на ноември. Може би една разходка по Темза със слизане на някои забележителности, както е в Париж(ако има такъв вариант)? 

Отивам да чета назад и се радвам, че сте толкова готини и споделяте впечатленията си!!! Hug

# 733
  • София
    Здравейте! Съвсем случайно ни се отвори възможност да посетим Лондон за един ден от Париж с влака. Ще разполагаме с времето от 10 сутринта до 19:30 вечерта приблизително. Никога не съм правила планове за Лондон, сега започвам да чета темата назад, ще разгледам първата страница, но времето ми е много ограничено и не знам дали ще успея навреме.

Много моля, ако някой има търпение да ми каже примерен маршрут за един ден и как е по-добре- с туристически ( двуетажен) автобус или пеша, или с обикновен автобус, нали и той е двуетажен Simple Smile)
 Трябва ли да си купувам карта за метрото , вероятно има дневни, сигурно важат и за автобусите (това сигурно го пише на първа стр., дано не е само на англ.)

Чудя се и колко лири да си обменя, то не че не знам, че колкото повече, по-добре. Само да не е дъждовно, че ще е в средата на ноември. Може би една разходка по Темза със слизане на някои забележителности, както е в Париж(ако има такъв вариант)? 

Отивам да чета назад и се радвам, че сте толкова готини и споделяте впечатленията си!!! Hug

При толкова малко време наистина ви препоръчвам да си вземете Hop on hop off  http://www.hop-on-hop-off-bus.com/london-bus-tours, минава през всички основни атракции, ходи и до Тауър бридж, а от там можете с корабче да се върнете до Уестминстър. Пеша е доста трудно да се обходи всичко, разстоянията са сериозни. Карта за градски транспорт не си заслужава да купувате, иначе цената и е 12,10 паунда.

# 734
Благодаря! Съгласна съм, ще разгледам сайта,виждам,че има варианти. 😘

Общи условия

Активация на акаунт