ЛОНДОН - 8

• 103 814
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Milano
И аз бих искала разяснение или някакъв линк, понеже така написано нищо не ми излиза в нета.

Да не са като тези в САЩ (въпреки, че не намирам такава информация за Лондон):

https://www.youtube.com/watch?v=hMf5fiz4p2M

пп. надявам се 1 час да е достатъчен за паспортен контрол (на GTW)

# 106
  • София
И аз бих искала разяснение или някакъв линк, понеже така написано нищо не ми излиза в нета.

Да не са като тези в САЩ (въпреки, че не намирам такава информация за Лондон):

https://www.youtube.com/watch?v=hMf5fiz4p2M

пп. надявам се 1 час да е достатъчен за паспортен контрол (на GTW)

Дилянка, използвай опцията да минеш с международен паспорт сама през новата им електронна система, спестяваш много време. Самолетът по принцип винаги пристига по-рано, при условие че излети на време. Така че има реален шанс да успееш.
Извинявам се, но да попитам каква е тази нова електронна с-ма и как се действа?
[/quote]

Системата не е нова...
regina di cuori според мен не става въпрос за APC в САЩ.
А за Automated e-passport gates ...

Това са автоматични бариери-порти, които сканират паспортите/които стават, с чип/на пътници над 18 г.
Паспорта трябва да е издаден от EC или Швейцария.
Става за секунди, бариерата се отваря и минаваш.
Често стават засечки/и на редовни паспорти/, при нас единият е минавал, другият не го пуска и минава на гише.
Мисля, че това има предвид monii.

# 107
  • Milano
Благодаря, Блед.

Тоест, ние след като ще пътуваме с детето би трябвало да отидем на гише (щом под 18г не става)?

И през тези изходи се минава задължително с паспорт (лична карта не става)?

# 108
  • София
Благодаря, Блед.

Тоест, ние след като ще пътуваме с детето би трябвало да отидем на гише (щом под 18г не става)?

И през тези изходи се минава задължително с паспорт (лична карта не става)?

Да, под 18 г. не става/освен ако това някъде е възможно/.
Да, с лична карта не може.

Ще дам повече инфо, да не се шашкате...
Системата е много прецизна и разпознава вашето лице с това от паспорта/от чипа/
Паспорта трябва да има EEA лого.
Заставате плътно до e-passport gates и ще видите скенера.
Предварително изваждате паспорта, ако има калъф.
Притискате силно паспорта към скенера с лицето надолу.
Обикновено има маркировка на пода, след като махнете паспорта, стъпвате на нея.
Ако имате очила ги сваляте и гледате право в камерата.
Ако всичко е наред вратата ще се отвори и готово.
Ако не, не се притеснявайте, върнете се и идете на гише.
Това е...

На всички летища в Лондон има e-passport gates.
Мисля, че има и в Манчестър, Бирмингам, би трябвало да има и в Бристъл, което ще видим скоро.

# 109
Привет!
Откъде в Лондон тръгват автобусите hop off hop on?
Благодаря

# 110
  • София
Привет!
Откъде в Лондон тръгват автобусите hop off hop on?
Благодаря
Сарита, по принцип Биг Буса тръгва от Марбъл Арч. Но качването в него може да стане от всяка една негова спирка по маршрутите му Simple Smile.
Ето ти и карта на маршрута на биг буса:
http://eng.bigbustours.com/UploadedFiles/London_Map_Sep_15_201509303206.pdf

# 111
Има към 2-3 компании и можете да се качите от всяка спирка (на компанията, от която имате билет)

# 112
Весела Коледа на всички!
Идвам при вас с едно питане: Къде и какво може да се види в Лондон, което да е по различно от музеи, галерии, театри, мюзикъл? В смисъл нещо по-различно, по-нестандартно...
С наши приятели ще идваме за пореден път в Лондон и понеже сме ходили на всички известни забележителности и музеи, сега си правим програма да посетим някакви други места. Едното място ще бъде Ледения бар, другото ще е едни пазари, за които прочетох темата. Дайте, моля, други идеи! Само да кажа, че няма а имаме възможност да ходим извън Лондон.

# 113
Разходете се из някой емблематичен квартал - например Камдън, ако сте фенове на рок музиката. Може също да отскочите до Portobello Road и да станете част от типичния пазар.

# 114
ЗДРАВЕЙТЕ,
Записвам се да ви следя, защото ми предстои пътуване до Лондон и от там до Саутхептън. Възнамерявам да направя една нощувка в Лондон. Моля препоръчайте ми изпробван от вас приличен хотел в централен Лондон, по възможност до Виктория или Ватерло.

# 115
Честита Рождество Христово!

Опитвам се да избера между Tower of London и Hampton Court Palace. Водещи критерии - къде мога да видя повече и по-интересни неща и ще трябва ли да чакам на големи опашки, за да видя най-интересните експозиции. Не сравнявам местоположението и транспорта до двете места, ясни са ми.

# 116
  • София
Честита Рождество Христово!

Опитвам се да избера между Tower of London и Hampton Court Palace. Водещи критерии - къде мога да видя повече и по-интересни неща и ще трябва ли да чакам на големи опашки, за да видя най-интересните експозиции. Не сравнявам местоположението и транспорта до двете места, ясни са ми.
Аз съм за Наmpton😄

# 117
Някой може ли да даде отзиви за този апартамент и за агенцията, която го предлага  https://www.magicrentals.com/en/ap/270 Дават ни цена 1080 евро за 6 нощувки през Май 2016.

# 118

Опитвам се да избера между Tower of London и Hampton Court Palace. .................
Аз съм за Наmpton😄
Благодаря. Това беше и моят избор още преди да видя, че в периода 4.01-10.02 цените там са наполовина от редовните. Grinning

# 119
  • Milano
Разглеждах сайта на транспорта и видях някои промени след Н.Г.

https://tfl.gov.uk/campaign/new-fares?intcmp=34454#on-this-page-0

Не съм запозната с другите неща, но след 11.01. ще може да се ползва Ойстеркард за пътуване до Гетуик.

Аз влизам в този период, но вече съм закупила билет. Но ще ми е интересно да видя цената, като излезе информация.

Общи условия

Активация на акаунт